Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά Ηλεκτροδότησης και πίνακας ΕΚΚΟ για ΔΕΗ


Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω, 1ον για την τελική ηλεκτροδότηση τα χαρτιά τα υποβάλλουμε στη ΔΟΥ του έργου ή του ιδιοκτήτη και 2ον, δε γνωρίζω τι ακριβώς χαρτιά χρειάζονται για την τελική περάτωση της ρευματοδότησης, πως συμπληρώνεται ο τελικός πίνακας, τα τιμολόγια....Υπάρχει κάποιο υποδειγμά;

Link to comment
Share on other sites

Στη ΔΟΥ που υποβάλλει δήλωση ο ιδιοκτήτης του έργου.

Εννοείς τα χαρτιά για την Πολεοδομία, τη ΔΟΥ ή τη ΔΕΗ??

Αρχικά θεωρείς την ΟΑ για οριστική σύνδεση (επίβλεψη, τεχνική έκθεση, ΥΔ, φωτογραφίες, βεβαίωση υδραυλικού, κλπ.)

Παίρνεις από τον οικείο Δήμο βεβαίωση όπου αναγράφονται τα τμ του έργου (προσκομίζεις αντίγραφο της αδείας και εάν πρόκειται για πολυκατοικία πίνακα ποσοστών συνιδιοκτησίας).

Στη ΔΟΥ πηγαίνεις τα τιμολόγια -φωτοτυπίες (να αναγράφεται το όνομα του ιδιοκτήτη, και ημερομηνία μετά την έκδοση της αδείας, εάν είναι ιδιώτης μετράει και το ΦΠΑ εκτός από τις ΑΠΥ, εάν είναι εταιρεία ή κρατάει βιβλία λαμβάνεις υπόψη μόνο το καθαρό ποσό). "Μετράνε" και οι καταστάσεις του ΙΚΑ (μέχρι ποσοστού 20%, χωρίς να είσαι υποχρεωμένη να έχεις "κλείσει"/τελειώσει.) Εάν συμπληρώνεις το ποσό του ΕΚΚΟ δε χρειάζεται να κόψεις ΑΠΥ για τεχνικά (εξαρτάται από την εφορία). Σε κάθε περίπτωση ΑΠΥ για εκσκαφές και ηλεκτρολογικά. Καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις αποδείξεις απ΄οταμειακή (κάποιες ΔΟΥ τις δέχονται άλλες όχι).

Συμπληρώνεις το έντυπο Δήλωση εργασιών (υπάρχει στα προγράμματα αμοιβών και στις ΔΟΥ) ανά κατηγορία σύμφωνα με την κατανομή που είχες κάνει στον αρικό πίνακα/ΕΚΚΟ.

Συμπληρώνεις τον τελικό πίνακα (κάποιες ΔΟΥ θέλουν το σύνολο 1000 άλλες αναλογικά με το προκύπτον "άνοιγμα").

Τα τιμολόγια χωρισμένα ανά κατηγορία, τη Δήλωση εργασιών, τον τελικό πίνακα, θεωρημένο αντίγραφο της ΟΑ και αίτηση (υπάρχει στη ΔΟΥ) τα πας στην εφορία.

Στη ΔΕΗ πηγαίνεις: αντίγραφο θεωρημένο της αδείας, τις βεβαιώσεις από το Δήμο και τη ΔΟΥ, σχέδιο ηλεκτρολόγου.

Τα τιμολόγια εάν δεν μπορείς να τα κάνεις μόνη τα αναλαμβάνουν και οι λογιστές. (εγώ δεν παίρνω χρήματα από τους πελάτες μου)

Τώρα από ότι έχω καταλάβει πολλά διαφοροποιούνται ανάλογα την περιοχή. Δε μου 'ρχεται αυτή τη στιγμή κάτι άλλο, ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια αλλά ακόμη δεν ξέρω πως συμπληρώνουμε τον τελικό πίνακα.Δηλαδή: Στη στήλη 1 (ποσοστό αρχικού πίνακαΑ, βάζουμε αυτό που είχαμε βάλει όταν καταθέσαμε την άδεια), στη στήλη 2 (ποσοστό τελικού πίνακαΒ), τι βάζουμε?το ίδιο? ή αυτό που προκύπτει από τα τιμολόγια, δηλαδή το πραγματικό ποσοστό? Ομοίως και για τις άλλες στήλες....Είναι η πρώτη φορά που το κάνω αυτό συνεπώς...συγνώμη αν γίνομαι κουραστική

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω πως συμπληρώνεται ο τελικός πίνακας τουΕΚΚΟ αυτός που συμπληρώνουμε για την υποβολλή στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη για να πάρει ρεύμα...

Αν γίνεται, επειδή δεν το έχω ξανακάνει όποιος γνωρίζει...να μου το εξηγήσει αναλυτικά...Ευχαριστώ!!!

 

Παρακαλώ μην ανοίγεις νέο θέμα με το ίδιο ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.