Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

20ohm?

Πολυ μικρη μου φαινεται!

Με μια προχειρη κ γρηγορη μετρηση βρισκω ελαχιστη αντισταση δρομεα 125ohm.

To σκεπτικο μου ειναι ως εξης:

Μετρας την αντισταση των τυλιγματων του δρομεα. Εστω Rcu (περιπου μισο ohm)

Αρα, το φορτιο σου της καθε φασης αποτελειται απο το πηνιο και την ωμικη αντισταση Rcu+R.

To φορτιο σου καταναλωνει μεγιστη ισχυ P=220*1.4*0.8=246W

Αυτη ειναι και η ισχυς που καταναλωνεται στην ωμικη αντισταση (ενεργος ισχυς) της καθε φασης στο τυλιγμα του δρομεα. Αρα, με Imax και P γνωστα, βρισκεις το Rολικο minimum οπως ειπωθηκε κ μετα η Rminimum που ζητας =Rολικο minimum - Rcu

Δεν ξερω αν κανω καποιο λαθος, αλλα το 20ohm μου φαινεται πολυ μικρο!

Δημοσιεύτηκε

προς milto φυσικά και γνωρίζω τον τυπο που προανεφερες αλλα το Ι ειναι αυτο που δεν είναι γνωστό!Ο κινητηρας αναφερει οτι rated rotot current 1,4 A αρα θεωρω το ρευμα οτι ειναι τοσο οταν ειναι αφορτιστος ο κινητηρας;Η εσωτερικη του αντισταση ειναι περιπου 5 Ohm αρα αν εισάγω ανα φάση 10 Ohm αντισταση και θεωρωντας οτι το ρευμα θα παει βαση ηλεκτροτεχνειας 0,46Α μετα την εισαγωγη των αντιστασεων ή θα θεωρησω οτι δεν παει ετσι ακριβως και οτι το ρευμα ειναι βαση πλακετας 380/(10+5)=25Α επειδη ο κινητηρας εσωτερικα ειναι μετασχηματιστης δλδ με 380V τάση εισοδου και 380V ταση στον δρομέα εχει λογο μετασχηματισμου 1:1 δεν νομίζω αρα κατι δεν ξέρω ή δεν εχω καταλαβει καλα αρα δεν μπορώ να κατανοήσω και ποσο θα ειναι το ρεύμα στον δρομέα τελικά εκει ειναι η απορια μου.Ελπίζω να βγαζει νοημα αυτο που γράφω

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.