Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παθητική πυροπροστασία υφιστάμενου ξενοδοχείου


noutsaki

Recommended Posts

Καλημέρα, κάποιες όσο το δυνατόν πιο σύντομες ερωτήσεις για παθητική πυροπροστασία υφιστάμενου προ του 1988 ξενοδοχείου. θα προσπαθήσω να τις συγκεντρώσω για να μην γίνει κουραστικό το θέμα.

1. ύπαρξη ισογείου-ημιωρόφου-α ορόφου-β ορόφου- γ ορόφου- δώματος (υπάρχει δωμάτιο και στο δώμα) οδηγεί σε 2 κλιμακοστάσια.υπάρχει εσωτερικό, κατασκεύασαν και εξωτερικό μεταλλικό.ορίζεται κάπου ελάχιστο πλάτος εξωτερικού κλιμακοστασίου από απαίτηση πυρασφάλειας?

2.ΠΔ 71/88- άρθρο 5 ξενοδοχεία- παράγραφος 2.2.2: ορίζεται ότι το εσωτερικό κλιμακοστάσιο πρέπει να περικλείεται από πυροπροστατευόμενο φρεάτιο και να διαθέτει ειδικό προθάλαμο σε κάθε όροφο. Ισχύει κάτι τέτοιο και για υφιστάμενο ξενοδοχείο?

3. Για τον σχεδιασμό των οδεύσεων διαφυγής αντιλαμβάνομαι ότι με ύπαρξη δύο κλιμακοστασίων θα κινηθώ με μπούσουλα το σχήμα β2 της παραγράφου 2.1.3 της ανωτέρω νομοθεσίας (ΑΒΓ < 35 ή 50 και Β'Δ<10). σωστό?

4.Βάσει της 4.4 της ανωτέρω νομοθεσίας (ΠΔ 71/88- άρθρο 5 ξενοδοχεία), των ορόφων που διαθέτω και 109 κλινών, καταλαβαίνω ότι απαιτείται αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης που υπάρχει σε διαδρόμους και κλιμακοστάσιο. Απαιτούνται αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και μόνιμο υδροδοτικό?

5.Εγώ αντιλαμβάνομαι πως απαιτείται η συμπλήρωση της αξιολόγησης πυρασφάλειας υφιστάμενου ξενοδοχείου (κεφάλαιο Β- άρθρο 19- ΠΔ71/88). Σωστό? Απαιτείται πολεοδομικά ή για την οικεία πυροσβεστική?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.