Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Θεωρηση αρτιοτητας-οικοδομησιμοτηας και χρησικτησια


Recommended Posts

Καλησπέρα σας . Θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη απο ολα τα μελη γιατι επανερχομαι με μια ερωτηση που ειχα κανει και παλαιοτερα και μεχρι τωρα ενιωθα αρκετα καλυμενος απο τις απαντησεις των μελων . Σημερα ομως θα ηθελα να ρωτησω για ενα νεο δεδομενο στην περιπτωση μου και που εχει να κανει με θεωρηση αρτιοτητας-οικοδομησιμοτητας απο την πολεοδομια του παρακατω οικοπεδου .... Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα οικόπεδο απο κάποιον που το εκμεταλλευέται εδω και 40 χρόνια αλλά μόλις τώρα ολοκλήρωσε τις ενέργειες που απαιτόυνται εκ μέρους του για χρησικτήσια . Επειδη τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά ξέρω οτι ποτε ο αρχικός ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει το οικόπεδο , καθώς επίσης απο ψάξιμο που έκανα κατέληξα στο οτι έχει πεθανει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να έχει κληρονόμους πίσω του . Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι οτι επειδή ζήτησα να μου δοθεί τοπογραφικό με θεωρημένους όρους δόμησης απο την πολεοδομία πρίν προχωρήσω στην αγόρα , ο πωλητης εκανε το λαθος και εκανε θεωρηση αρτιοτητας-οικοδομισιμοτητας ! Στο τοπογραφικό που θεωρηθηκε η αρτιοτητα-οικοδομισιμοτητα αναφέρεται σαν ιδιόκτητης ο αρχικός ιδιοκτήτης δεδομένου οτι αρχικός τίτλος συμβολαίου πριν 70 χρόνια έφερε το όνομα του και δεδομένου οτι αυτός ο τίτλος κατετέθη στην πόλεοδομιά για να γίνει η θεώρηση η οποία προηγήθη της χρησικτησίας . Θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει περίπτωση αφου το αγοράσω εγώ να αρνηθεί η πολεοδομία να θερήωσει άδεια οικοδομής στο όνομα μου ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Link to comment
Share on other sites

Οι μεταβιβάσεις δεν επηρρεάζουν τον χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου (δεδομένου πως δεν έχει γίνει κατάτμηση) το οποίο είναι και ο κρίσιμος παράγοντας αρτιότητας. Κατ' επέκταση εκτιμώ πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Η ερωτηση που κανεις εσυ και αναλογως την απαντηση προχωρας (μαλλον στο συμβολαιογραφο ο οποιος ειναι υπευθυνος για τη νομιμοτητα των μεταβιβασεων που κανει) ειναι: Αφου κυκλοφοραει το παλιο συμβολαιο (στην πολεοδομια), υπαρχει κινδυνος, αν χρησιμοποιηθει αυτος ο τίτλος, να ακυρωνει τη χρησικτησια του πωλητη σου ή οχι? (και προφανως θα ακυρωνει και τη δικια σου αγορα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.