Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostaschios

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  1. Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη για τις απαντήσεις τους .
  2. Καλησπέρα σας ! Γνωρίζει κανείς αν οι Αβαθμιες επιτροπές δασικών επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων συνεδριάζουν ανά τακτά και συγκεκριμένα χρονικά διαστηήματα η οχι ? Ρωτάω γιατί έχω καταθέσει μια ένσταση για ένα οικόπεδο μου που χαρακτηρίστηκε ως χορτολιβαδικό εδώ και 8 - 9 μήνες αλλά ακόμα δεν είχα κάποια ειδοποήση που να αφορά την εξέταση τρης ένστασής μου . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  3. Nαι , λογικό μου ακούγεται να χρειάζονται κάποιες ειδικές αδειοτήσεις σε περίπτωση που επιτέπεται ! Σε αντίθετη περίπτωση απλά το ξεχνάω ! Απλά επειδή το οικόπεδο φτάνει μέχρι την θάλασσα , θα με ενδίεφερε ! Οικονομοτεχνικά θεωρείτε οτι αξίζει να το ψάξω ? Ευχαρστώ
  4. Να συμπληρωσω το παραπάνω μου ερώτημα ! Εννοώ να χρησιμοποιήσω την θάλλασα για γεωθερμία ! Κάποια άποψη περι του θέματος ?
  5. Καλησπέρα σας ! Έχω ένα οικόπεδο 3 στρεμάτων σε νησί τουΒορείου Αιγαίου το οποίο φτάνει μέχρι την θάλασσα . Το οικόπεδο διακρίνεται για τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και για την πολύ μεγάλη κλίση του . Σε λίγο καιρό θα κατασκευάσω μια μονοκατοικία 200 τμ περίπου . Θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να κοιτάξω την λύση της γεωθερμίας για θέρμανση-ψύξη της οικίας , δεδομένου οτι η θάλασσα θα είναι στα 50 μέτρα πιο κάτω απο το σημέιο που θα κατασκευαστεί η οικιά . Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο εφικτό είναι σε μια καινόυρια αποπερατωμένη μεζονέτα να γίνει λεπτομέρη καταγραφή υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί καθώς και λεπτομερή καταγραφή του κόστους στο σύνολο της κατασκευής απο κάποιον μηχανικό ? Επίσης σε δευτερη φάση θα ήθελα να μάθω πόσο χρονοβόρο είναι κάτι τέτοιο ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  7. Καλησπέρα σας . Θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη απο ολα τα μελη γιατι επανερχομαι με μια ερωτηση που ειχα κανει και παλαιοτερα και μεχρι τωρα ενιωθα αρκετα καλυμενος απο τις απαντησεις των μελων . Σημερα ομως θα ηθελα να ρωτησω για ενα νεο δεδομενο στην περιπτωση μου και που εχει να κανει με θεωρηση αρτιοτητας-οικοδομησιμοτητας απο την πολεοδομια του παρακατω οικοπεδου .... Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα οικόπεδο απο κάποιον που το εκμεταλλευέται εδω και 40 χρόνια αλλά μόλις τώρα ολοκλήρωσε τις ενέργειες που απαιτόυνται εκ μέρους του για χρησικτήσια . Επειδη τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά ξέρω οτι ποτε ο αρχικός ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει το οικόπεδο , καθώς επίσης απο ψάξιμο που έκανα κατέληξα στο οτι έχει πεθανει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να έχει κληρονόμους πίσω του . Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι οτι επειδή ζήτησα να μου δοθεί τοπογραφικό με θεωρημένους όρους δόμησης απο την πολεοδομία πρίν προχωρήσω στην αγόρα , ο πωλητης εκανε το λαθος και εκανε θεωρηση αρτιοτητας-οικοδομισιμοτητας ! Στο τοπογραφικό που θεωρηθηκε η αρτιοτητα-οικοδομισιμοτητα αναφέρεται σαν ιδιόκτητης ο αρχικός ιδιοκτήτης δεδομένου οτι αρχικός τίτλος συμβολαίου πριν 70 χρόνια έφερε το όνομα του και δεδομένου οτι αυτός ο τίτλος κατετέθη στην πόλεοδομιά για να γίνει η θεώρηση η οποία προηγήθη της χρησικτησίας . Θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει περίπτωση αφου το αγοράσω εγώ να αρνηθεί η πολεοδομία να θερήωσει άδεια οικοδομής στο όνομα μου ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  8. Ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις . Όταν λες ξέχασε το ? Επειδή την ιστορία του οικοπέδου την γνωρίζω καλά ξέρω οτι είναι απίθανο σχεδόν να διεκδικηθεί απο κληρονόμους του αρχικόυ ιδιοκτήτη . Η ανησυχία μου είναι εαν μετά το λαθός που έκανε ο πωλήτης να θεωρήσει όρους δόμησης ( εγώ του το ζήτησα ) , με τοπογραφικό που αναφέρει ως δικαιούχο τον αρχικό ιδιοκτήτη , θα συναντήσω προβλήμα στην πολεοδομία στο να εκδώσω άδεια στο όνομα μου ?
  9. Καλησπέρα σας . Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα οικόπεδο απο κάποιον που το εκμεταλλευέται εδω και 40 χρόνια αλλά μόλις τώρα ολοκλήρωσε τις ενέργειες που απαιτόυνται εκ μέρους του για χρησικτήσια . Επειδη τυγχάνει να τον γνωρίζω προσωπικά ξέρω οτι ποτε ο αρχικός ιδιοκτήτης δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει το οικόπεδο , καθώς επίσης απο ψάξιμο που έκανα κατέληξα στο οτι έχει πεθανει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό χωρίς να έχει κληρονόμους πίσω του . Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι οτι επειδή ζήτησα να μου δοθεί τοπογραφικό με θεωρημένους όρους δόμησης απο την πολεοδομία πρίν προχωρήσω στην αγόρα , στο τοπογραφικό που θεωρήθηκαν οι όροι δόμησης αναφέρεται σαν ιδιόκτητης ο αρχικός ιδιοκτήτης δεδομένου οτι αρχικός τίτλος συμβολαίου πριν 70 χρόνια έφερε το όνομα του και δεδομένου οτι αυτός ο τίτλος κατετέθη στην πόλεοδομιά για να γίνει η θεώρηση όρων δόμησης η οποία προηγήθη της χρησικτησίας . Θα ήθελα να ρωτήσω εαν υπάρχει περίπτωση αφου το αγοράσω εγώ να αρνηθεί η πολεοδομία να θερήωσει άδεια οικοδομής στο όνομα μου ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  10. Λογικό μου ακούγεται αυτό περί τελεσιδικίας . Η ένσταση είναι επιτρεπτή μόνο 2 μήνες απο την κοινοποήση σε εμένα της πράξης χαρακτηρισμού πέρι χορτολιβαδικής έκτασης η και μετά το πέρας των δύο μηνών ? ( δεν έχει γίνει καμία δημοσίευση σε εφημερίδες )
  11. Κατάλαβα τι εννοείς . Να ρωτήσω κάτι ακόμα .... σε περίπτωση που κάνω ένσταση στην πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου όσον οφορά το κομμάτι εκείνο που χαρακτηρίστηκε σαν χορτολιβαδική έκταση , και σε περίπτωση που πεττύχω τον αποχαρακτηρισμό του , να υποθέσω οτι αυτομάτως ξεκαθαρίζει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του , χωρίς να πρέπει να ακολουθήσω την δικαστική οδό ?
  12. Καλησπέρα σας . Σε οικόπεδο εκτος σχεδίου αλλά άρτιο και οικοδομήσιμο 2.600 τμ , τα 1200 τμ εχουν χαρακτηρισθεί ως μή δασίκά και η πολεοδομιά θεωρεί όρους δόμησης . Στα υπόλοιπα το δασαρχείο τα χαρακτήρισε ως χορτολιβαδική έκταση που τελεί υπό την διοίκηση και διαχείριση της δασικής υπηρεσίας . Καταρχήν ήθελα να ρωτήσω αν αυτό αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της " χορτολιβαδικής έκτασης " και κατά δεύτερο αυτο το κομμάτι μπορεί να είναι οικοδιμήσιμο .. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.