Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά ισογείου από ημιυπόγειο


digemit

Recommended Posts

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ισογείου και ημιυπογείου; Κάποιος μου είπε ότι το πιο ψηλό σημείο του πιθανόν ισγείου θα πρέπει να απέχει από το χώμα περισσότερο από 1.50μέτρα. Είναι σωστό αυτό; Που μπορώ να το βρω αυτό; Κάποιος μηχανικός μπορεί να κάνει μια επιτόπια υπεύθυνη δήλωση ή αρκεί το συμβόλαιο που αναφέρει ότι είναι πράγματι ισόγειο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά δεν υπάρχει ορισμός ημιυπόγειο. Μόνο ισόγειο, 1ο υπόγειο, 2ο κλπ. Πρακτικά όμως χρησιμοποιείται, θα έλεγα ότι ισόγειο λέγεται ο χώρος που είναι όλος ή το μεγαλύτερο τμήμα του σε επαφή με το έδαφος και που δύναται λόγω της κατασκευής υπογείου να απέχει εως 1.50 το κάτω μέρος της πλάκας του απο το φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος όταν αυτό διαμορφώνεται λόγω κλίσεων του γηπέδου. Για τα εκτός σχεδίου το 1.50 γίνεται 0.80.

Ομοίως υπόγειο, μιας και δεν έχω τον ορισμό τώρα μπροστά μου, θα έλεγα ότι λέγεται ο χώρος που το ταβάνι του δεν απέχει σε κανένα σημείο άνω του 1,50 απο το φυσικό ή διαμορφωμένο έδαφος, οταν αυτό διαμορφώνεται για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.