Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: εκτος σχεδιου, χρονος δημιουργιας ?


James

Recommended Posts

Εχοντας υπ'οψιν την Εγκ-7/92 που αναφερεται στον χρονο δημιουργιας οικοπεδου (δεν γινεται αναφορα σε αγροτεμαχια), εχω την εξης ερωτηση για εκτος σχεδιου αγροτεμαχια:

 

1) Εαν καποιος αποκτησει με αποδοχη κληρονομιας αγροτεμαχιο 4 στρεμματων, οπου ο κληρονομουμενος απεβιωσε μετα το 2003, (ας πουμε 2005 για ευκολια) και ο τιτλος κτησης του ειναι χρησικτησια - δηλαδη το κατειχε τουλαχιστον 10 η 20 χρονια πριν αποβιωσει, εχει καποια ισχυ η αναφορα της περιπτωσης 2 της Εγκυκλιου 7/92 στο οτι ο χρονος δημιουργιας του "οικοπεδου" (λαμβανοντας υπ'οψιν οτι δεν ειναι οικοπεδο, αλλα α/τεμαχιο) θεωρειται η ημερομηνια θανατου του κληρονομουμενου - και αρα απαιτειται προσωπο σε δρομο για αρτιοτητα 4 στρεμματων ? μπορει να επικαλεσθει ο σημερινος ιδιοκτητης χρονο προγενεστερο λογω της επικαλουμενης χρονολογιας κτησης της εναρξης της χρησικτησιας, ωστε να αποφυγη την απαιτηση προσωπου, και πως θα το εκλαβει η πολεοδομια ?

 

Thanx many,

James.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.