Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή μελετών για επισκευή και αλλαγή χρήσης πρώην σχολικού κτιρίου


Recommended Posts

Καλησπέρα, είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω ένα θέμα και θα ήθελα κάποιες απόψεις σχετικά με τις αμοιβές ιδιωτικών μελετών όντας νέος στο ελεύθερο επάγγελμα.

Πρόσφατα μου ανατέθηκε από ένα σύλλογο κυνηγών να αναλάβω τις μελέτες που θα χρειαστούν για την δημιουργία εκτροφείου πουλιών (πλην των περιβαλλοντικών) σε πρώην σχολικό κτίριο ορεινής περιοχής που παραχωρήθηκε από το δήμο στο σύλλογο και με απόφαση περιφερειάρχη για την αλλαγή χρήσης για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Το κτίριο 115μ2 είναι ένα απλό παραλληλόγραμμο κτίριο από λίθινη φέρουσα τοιχοποιία, επιχρισμένη εσωτερικά και εξωτερικά, με την στέγη να έχει καταρρεύσει και τα κουφώματα να έχουν αφαιρεθεί.Μετά από σχετική ερώτηση στην πολεοδομία για τις αδειοδοτήσεις που θα χρειαστούν, προέκυψε ότι σύμφωνα με τα έγγραφα δεν φαίνεται πουθενά η κατάσταση του κτιρίου και ως εκ τούτου φτάνει μια απλή αίτηση για εργασίες μικρής κλίμακας.

Το ερώτημα μου για απόψεις έμπειρων συναδέλφων έχει να κάνει με το πόσο κοστολογείται μια τέτοια δουλειά μελέτης για αποκατάσταση ενός κτιρίου και περιλαμβάνει, την αποτύπωση του κτιρίου, την στατική επάρκεια, την δημιουργία σχεδίων μαζί και της καινούριας στέγης και τη διαρρύθμιση των χώρων βάση της καινούριας χρήσης, καθώς και της τεχνικής περιγραφής των υλικών επισκευής και αν τυχόν υπάρχουν και άλλες κατηγορίες μελετών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.