Μετάβαση στο περιεχόμενο

nzikos

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

nzikos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, μπερδεύομαι λίγο στην ερμηνεία, σε πολή εκτός Αττικής γίνεται προσθήκη κατ' επέκταση ορόφου 45μ2 και από κάτω μένει ελεύθερος ΗΧ (pilotis) χώρος άλλο τόσο που προσμετράται πέραν του 15% στο ΣΔ. Επιπλέον γίνεται προσθήκη ισόγειας αποθήκης 31μ2. Σύνολο βάση ΣΔ ξεπερνάω τα 100μ2, αρα χρειάζομαι θέση στάθμευσης ή μετράνε λόγω χρήσης κατοικίας τα 45μ2 μόνο και απαλλάσομαι από την υποχρέωση θέσης?
  2. Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος αλλά ήθελα να το δουν όλοι οι συνάδελφοι και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με αυτή την ξεφτίλα του κλάδου μας (παραθέτω και εικόνα, γιατί παίζει να αλλάξει η σελίδα με τη διαφήμηση) http://www.groupon.gr/deals/athens/pkengineers-authaireto-sidedeal/3088892?nlp&CID=GR_CRM_1_0_0_33&a=1329
  3. Αν και μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για το συγκεκριμένο θέμα, από τη στιγμή που τα ερωτήματα για τις αρχικές αιτήσεις είναι πολλά ακόμα αναπάντητα.Βάζω το θέμα όμως για το θέμα σε ποιες ακριβώς περιπτώσεις πρέπει να προετοιμάζουμε τον πελάτη ότι θα πληρώσει το κάτι παραπάνω.Ένα παράδειγμα το οποίο δεν μπορώ να ερμηνεύσω είναι το εξής: Στην περίπτωση κτιρίων που δεν έχουν χρήση κατοι- κίας απαιτείται και τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκα- ταστάσεων, εφόσον υπάρχουν. -Το εφόσον υπάρχουν με μπερδεύει λίγο.Εγώ που έχω περίπτωση καταστήματος που προσάρτησε ένα μικρό αίθριο με ένα στεγαστράκι και το έκανε αποθηκούλα βάζοντας μια προέκταση από τον κυρίως χώρο για να έχει μια λάμπα να φωτίζει, χρειάζεται ηλεκτρομηχανολογική έκθεση? - Επίσης ένα ερώτημα είναι περί αμοιβών. Για τα ΗΜ υπάρχει μια ελάχιστη αμοιβή ενώ για την στατική επάρκεια όχι, υπάρχει περίπτωση να ζητάει το τεε αμοιβή βάση υπολογισμού στατικών σε προσθήκη?
  4. Το εφόσον υπάρχουν με μπερδεύει λίγο.Εγώ που έχω περίπτωση καταστήματος που προσάρτησε ένα μικρό αίθριο με ένα στεγαστράκι και το έκανε αποθηκούλα βάζοντας μια προέκταση από τον κυρίως χώρο για να έχει μια λάμπα να φωτίζει, χρειάζεται ηλεκτρομηχανολογική έκθεση?
  5. Άποψη μου επειδή έχω παρόμοια περίπτωση στον ίδιο νομό, με κοινοτική άδεια που τη βγάζανε στο καφενείο του χωριού, αλλά κατα τα άλλα το χτίσμο έγινε λες και θέλανε επίτηδες να δοκιμάσουν όλες τις παρανομίες, τακτοποίησε το όλο με το νόμο 4014 και άδραξε της ευκαιρίας ότι έχει ΟΑ και δεν θα βγει διπλάσιο το πρόστιμο (συμβουλή της πολεοδομίας). Αν βέβαια σε συμφέρει (οικονομικά) να κάνεις παράλληλα και νομιμοποίηση με το άρθρο 22, αλλά πολύ πιθανό να μπλέξεις με τη στατική επάρκεια, που σίγουρα σε τέτοιες μπακαλίστικες περιπτώσεις θα υπάρχει θέμα.
  6. Στεγασμένες βεράντες και στεγασμένοι εξώστες θα υπολογίζονται με αναλυτικό στο σύνολο τους ή ξεχωριστά, δηλαδή ξεχωριστος αναλυτικός για τις βεράντες και ξεχωριστός για τις κεραμοσκεπές?
  7. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και συγγνώμη αν έχει ξαναναφερθεί. Στο δελτίο δομικής τρωτότητας σε κατοικίες, εμείς πέρα από την καταγραφή της κατάστασης, ειδικά όταν η κατασκευή είναι για κλάματα, έχουμε κάποια ευθύνη πέρα από την ορθή καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης?Έχω μία κατοικία ισόγεια που από τη μια μεριά όπως κατεβαίνει η κλίση του οικοπέδου, είναι ξεμπαζομένο και στην ουσία στηρίζεται πάνω σε τσιμεντόλιθους που δημιουργούν και ένα επιπλέον βοηθητικό χώρο. Και που μπήκα μέσα στο κτίσμα το σταυρό μου έκανα να μη γίνει σεισμός. Εάν τώρα ο πελάτης θέλει να το τακτοποιήσει εγώ πέραν της ορθής αποτύπωσης δεν έχω άλλη ευθύνη λογικα.
  8. Επομένως για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις απλώς περιμένουμε νεότερα για να προχωρήσουμε τις περιπτώσεις μας ή το δηλώνουμε σαν κοινή περίπτωση αυθαιρέτου, να βγει το παράβολο και ως το Δεκέμβριο που θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση αποδεικνύουμε τη δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας?
  9. Αποφάσισα να δημιουργήσω καινούριο θέμα ακόμα και αν έχει αναφερθεί σε ένα από τα εκατοντάδες posts συναδέλφων ώστε να μπορεί ο κάθε συνάδελφος που έχει την απορία να το βρει πιο εύκολα. Το ερώτημα είναι πως δηλώνουμε στο πρόγραμμα του τεε αίτηση για πληρωμή του παραβόλου σε περίπτωση που ανήκει το αυθαίρετο στη παράγραφο 2 του άρθρου 26 περί νομιμοποίησης του αυθαιρέτου εντός τριετίας.Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τη διαδικασία συμπλήρωσης της φόρμας, ας μας πληροφορήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  10. Εμένα η απορία μου είναι στην υπέρβαση ύψους τι γίνεται με στέγες πάνω σε πλάκα που υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο ύψος για τη στέγη και όχι το επιτρεπόμενο της πλάκας ( πχ. 8,60μ επιτρεπόμενο και πραγματοποιήσιμο, στέγη 2,70 επιτρεπόμενο περιοχής, 2,5 στην οικοδομική άδεια και 3,2 μ πραγματοποιήσιμο).Βάση ποιου ύψους έχουμε την % υπέρβαση? Και για να το κάνω λίγο πιο περίπλοκο παίζει ρόλο αν η στέγη έχει υπερυψωθεί με περιμετρικούς τοίχους πάνω στην πλάκα, με προφανή σκοπό τη δημιουργία χώρου σοφίτας. Ο χώρος αυτός είναι βχ με αλλαγή χρήσης ή υπέρβαση δόμησης κύριας χρήσης?
  11. Παίρνουν μέρισμα από το σύλλογο τους κάθε Χριστούγεννα...εμείς παίρνουμε @@
  12. Ναι έτσι είναι στην υπεύθυνη δήλωση του πελάτη έμπαινε και το, "ύψος της στέγης είναι σύμφωνο με τα εγκεκριμένα σχέδια"
  13. Δεν νομίζω ότι μπορώ γιατί η παράνομη χρήση προκύπτει σε χώρο που έχει κατασκευαστεί παράνομα, δηλαδή την υπέρβαση ύψους. Αν γίνει κατεδάφιση της παράνομης κατασκευής θα φύγει όλη η στέγη και όχι μόνο η υπέρβαση. (Όλα αυτά που γράφω είναι δικές μου απόψεις και δεν τα έχω ακούσει από επίσημα χείλη).
  14. Συνάδελφοι κάνω το ερώτημα μου εδώ επειδή είναι σχετικό με την υπέρβαση καθ ύψος. Στην περίπτωση σοφίτας, έχουμε την αυθαίρετη κατασκευή ως προς ύψος αλλά και παράλληλα ως προς την επιπλέον δόμηση. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής : Α) Είναι μία ή δυο οι αυθαιρεσίες, άρα 2 ξεχωριστές καταγραφές και 2 ξεχωριστά 500ρικα? Β) Στην υπέρβαση δόμησης σε ποια κατηγορία μπαίνει, κύρια χρήση ή βοηθητικός χώρος (σοφίτα - βλέπε φύλλο καταγραφής-)? Υπάρχει περίπτωση να καταγράφεται σαν μία αυθαιρεσία και ο συντελεστής να είναι το γινόμενο των 2?
  15. Χτες διάβασα ότι υπήρξε διευκρίνιση από το υπουργείο για την αμοιβή του μηχανικού ότι είναι ανοικτή προς διαπραγμάτευση (ενώ ακουγόταν για κάποιες προτεινόμενες αμοιβές ανά τετραγωνικό), καλά μέχρι εδώ.Δεν διάβασα πουθενά στο νόμο στις βεβαιώσεις του μηχανικού να φαίνεται αποδεικτικά αμοιβών, κρατήσεων και όλες τις λοιπές κρατήσεις.Επομένως παίρνω ότι θέλω και κόβω όσο θέλω? (Συγνώμη αν ξαναναφέρθηκε το θέμα σε προηγούμενες σελίδες)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.