Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμιμη Μετατροπή Ισογείου σε Κατοικία


Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας στο παρακάτω θέμα:

Σε υφιστάμενο νόμιμο ισόγειο, το οποίο βάσει της τελευταίας οικ. άδειας χωρίζεται σε garage (41 m2) και σε κατάστημα(49m2, συμπεριλαμβανομένου του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου του κτιρίου εμβαδού 14m2), ο πελάτης μου θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία. Σε μεταγενέστερο χρονικά της αδείας, συμβόλαιο σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας, ως προς τον ισόγειο χώρο δεν γίνεται αναφορά στο garage καθόλου και δηλώνεται στο ισόγειο μόνο το κατάστημα με εμβαδό 76m2.

Να σημειώσω ότι η τελευταία οικ. άδεια αφορούσε μετατροπή μέρος ισογείου σε garage και προσθήκη ενός τμήματος στο β' όροφο.

 

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι μπορώ να τακτοποιήσω με τη γνωστή διαδικασία των ημιυπαιθρίων το garage (41m2) σε κατοικία, ενώ για το κατάστημα (49m2) πρέπει να εκδωθεί καινούργια οικ. άδεια που θα αφορά την αλλαγή χρήσης σε οικία.

 

Το μεταγενέστερο συμβόλαιο (σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας) θα μου δημιουργήσει πρόβλημα ? (μη παρουσία garage, διαφορά στα τετραγωνικά του καταστήματος), ή μπορώ να αποφύγω να το εμφανίσω?

 

Στην Πολεοδομία που πήγα για να μάθω τα δικαιολογητικά, μου είπαν ότι μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης για το κατάστημα σε οικία αλλά το ότι το garage μπορεί να "τακτοποιηθεί" και να επιστρέψει στην προηγούμενη χρήση του που ήταν και αυτό κατάστημα. Έχει λογική αυτό???

 

Ίσως κούρασα, αλλά έχω μηδενική εμπειρία σε αντίστοιχα θέματα. Οποιαδήποτε παρατήρηση θα είναι ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.