Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στρεπτικώς ευαίσθητο κτίριο κατά τον EC


 

Recommended Posts

Κατά τον EC στρεπτικώς ευαίσθητο χαρακτηρίζεται ένα κτίριο όταν δεν ικανοποιείται η σχέση rx>ls και ry>ls σε έναν τουλάχιστον όροφο.και αντιστοίχως όταν δεν ικανοποιούνται και οι eox, eoy < 0,30x rx,ry.

Η ερώτηση είναι: αρκεί η παραπάνω σχέση προκειμένου να χαρακτηριστεί το κτίριο εύστρεπτο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το αν είναι το κτίριο πλαισιακό ή τοιχωματικό ή μεικτό ή whatever?? δυστυχώς για τους ec διαβάζω μόνον από τα διάφορα σεμινάρια που γίναν ανά την Ελλάδα και δεν έχω αγοράσει τελικό (υπάρχει??) κείμενο- εθνικό προσάρτημα.

προς admin: μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μία ενότητα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για EC2 και EC8 για να δημοσιεύονται όλες οι απορίες?

Link to comment
Share on other sites

Παραθέτω παρακάτω τις παραγράφους που δίνει απάντηση στο ερώτημα.

 

5.2.2.1 Τύποι στατικών συστημάτων

 

(6) Συστήματα πλαισίων, διπλά συστήματα και συστήματα τοιχωμάτων χωρίς ελάχιστη στρεπτική δυσκαμψία σύμφωνα με την (4)Ρ της παρούσας πρέπει να κατατάσσονται στα στρεπτικά εύκαμπτα συστήματα.

 

(4)P Οι πρώτοι τέσσερις τύποι συστημάτων (δηλ. πλαισιωτά συστήματα, διπλά συστήματα και συστήματα τοιχωμάτων και των δύο τύπων) θα έχουν μια ελάχιστη στρεπτική δυσκαμψία που ικανοποιεί την έκφραση (4.1b) και στις δύο οριζόντιες διευθύνσεις.

 

rx≥ ls (4.1b)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.