Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΔ Κατασκευαστή και Δικαιολογητικά από Νομαρχία


xdream13

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, εάν και έψαξα αρκετά μέσα στο φόρουμ (αλλά και στο δίκτυο) σχετικά με το ζήτημα που με απασχολεί δεν κατάφερα να βρω κάτι.

 

Έιμαι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, έχω ήδη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εργάζομαι σαν μελετητής μηχανολόγος μηχανικός με σφραγίδα και ΔΠΥ.

 

Θέλω να ρωτήσω, εάν γνωρίζει κάποιος, εάν μία επίσκεψή μου στην εφορία και με μία αίτηση μπορώ να αποκτήσω έναν ΚΑΔ κατασκευαστή (έχω έιδη επιλέξη).

 

Είναι αρκετο αυτό ή χρειάζονται δικαιολογητικά από την Νομαρχία, για να επιλέξω ως δευτερεύον έναν ΚΑΔ κατασκευαστή?

 

Μιλόντας με λογιστή, μου ανέφερε ότι εκτός από έναν σκασμό χαρτιά (για άλλη μια φορά), χρειάζεται έδρα εντός βιομηχανικής ζώνης και μέχρι και παρουσία πυροσβέστη!!! για να ελέγξει το ελάχιστο ύψος του χώρου και την ασφάλεια. Μα είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο?

 

Επειδή μου ακούστηκαν λίγο κουλά θα ήθελα την γνώμη σας πριν χάσω μία μέρα από την δουλειά για να παώ στην εφορία και να με στείλουν στην Νομαρχία.

 

Ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Όταν λες ΚΑΔ κατασκευαστή τι εννοείς;

 

Εάν εννοείς ότι θέλεις να κάνεις ανακαινίσεις, κατασκευές, υδραυλικά και ηλεκτρολογικά έργα τότε δεν χρειάζεται τίποτα.

Πας στην εφορία, συμπληρώνεις το Μ2 με τους αντίστοιχους κωδικούς, βγάζεις Τ.Π.Υ. και κάνεις δουλειές.

 

Εάν θέλεις να φτιάξεις βιοτεχνία-βιομηχανία όπου θα παράγεις κάποιο προιόν π.χ. γαλβανιζέ κανάλια κλιματισμού, τότε θες έναν σκασμό χαρτιά και φυσικά άδεια λειτουργίας της επιχείρησής σου, το οποίο σημαίνει και ότι θα περάσεις και από πυροσβεστική αυτοψία.

Link to comment
Share on other sites

Η έδρα εντός βιομηχανικής ζώνης αφορά περίπτωση όπου έχεις εγκατεστημένη ισχύ μηχανημάτων από ένα νούμερο και πάνω. Δυστυχώς θα σε γελάσω γιατί δεν το ξέρω. Παραδείγματος χάριν, κάποτε δούλευα ως μηχανικός σε μια βιομηχανιά σιδήρου. Η βιομηχανία ήταν μέσα στο Κερατσίνι, αλλά στην άδεια είχε εγκατεστημένη ισχύ μηχανημάτων 18kw και επομένως ήταν κάτω από το όριο για έδρα εντός βιομηχανικής ζώνης.

 

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.