sebastian leto Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 05:47 μμ Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 05:47 μμ Σε ένα συγκρότημα κατοικιών με 2 μεζονέτες και ένα κτίριο με 6 διαμερίσματα υπάρχει αυτός ο πίνακας αυτονομίας, κάποιος ένοικος φώναξε έναν ηλεκτρολόγο και του είπε ότι έχει καεί η πλακέτα. Έχω τελειώσει ηλεκτρολόγος μηχανικός αλλα δε εχω ιδεα απο αυτά. Τό μόνο που ξέρω είναι οτι ο θερμοστάτης δίνει εντολή στην ηλκτροβανα να ανοιξει, αυτη ενεργοποιει ενα ρελε στον πινακα το οποίο ενεργοποιει στον καυστηρα ο πινακας παρακατω ειναι λιγο χασιμο... Μπορει κανεις να με βοηθησει λιγο?
kosmas85 Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 06:22 μμ Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 06:22 μμ http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1859 Επειδή δεν είμαστε εκεί να δούμε τι πρόβλημα έχει κατάλαβε πρώτα με αυτό πως δουλεύει το σύστημα και βήμα-βήμα θα βγει άκρη. Με τη φώτο δε μπορεί να βγει νόημα.
sebastian leto Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 07:49 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 07:49 μμ http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1859Επειδή δεν είμαστε εκεί να δούμε τι πρόβλημα έχει κατάλαβε πρώτα με αυτό πως δουλεύει το σύστημα και βήμα-βήμα θα βγει άκρη. Με τη φώτο δε μπορεί να βγει νόημα. Το έχω διαβάσει και μιλαει για ενα ρελε για καθε διαμερισμα αυτο έχει 24... Και 4 διαφορετκες πλακετες ενω τα σπιτια ειναι 11
kosmas85 Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 09:11 μμ Δημοσιεύτηκε May 23, 2011 at 09:11 μμ Πόσες επαφές έχουν τα ρελε ? Είναι ιδια ? Είπες 6 διαμερίσματα και 2 μεζονέτες.Αρα 8 αυτονομιες ή 10 (2 κυκλοφορητες ανά μεζονέτα)? Μπορεί τα διπλά ρελε να ειναι για το μποιλερ αν εχει , η για την αποθέρμανση του νερού οταν τελειώσει η ζήτηση σου απο όλους. Δες τι επαφές χρησιμοποιεί και που τις πάει.
sebastian leto Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 02:19 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 02:19 μμ Ανέβασα το σχέδιο της μεγάλης πλακέτας, απο ότι φαίνεται έχει 2 κυκλοφορητές. Έναν για τις 2 μεζονέτες και έναν για το κτίριο, μετά υπάρχουνε 3 πλακέτες d1 του ενός κυκλοφορητή όπου κά8ε πλακέτα ελέγχει 2 διαμερισματα και μι ππλακετα που γραφει d2 και ειναι για τις μεζονετες
ΝΙΚΟΣΤΡΙ Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 03:30 μμ Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 03:30 μμ Όντως υπάρχει ένα κάψιμο στην μεγάλη πλακέτα (αριστερή πάνω) κάτω ακριβώς από την πλαστική θήκη της γυάλινης ασφάλειας , αλλά δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει αυτό το κάψιμο όλο τον αυτοματισμό.
sebastian leto Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 07:04 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 07:04 μμ Σε όλα τα σπίτια δε λειτουργεί η θέμανση, ανοίγεις τον θερμοστατη και ουτε το λαμπακι του δε αναβει. Μ ε το σχεδιο καταλαβα τι κανει η μεγαλη η πλακετα οι αλλες 3 σε τι χρησιμευουνε? Ο πίνακας πανω δε εγραφε μαρκα και τα σχετικα απο που μπορω να αγορασω μια τετοια πλακετα? Μην παραθέτεις -ασκόπως- το προηγούμενο μήνυμα. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής. AlexisPap
sebastian leto Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 08:21 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 24, 2011 at 08:21 μμ Όντως υπάρχει ένα κάψιμο στην μεγάλη πλακέτα (αριστερή πάνω) κάτω ακριβώς από την πλαστική θήκη της γυάλινης ασφάλειας , αλλά δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει αυτό το κάψιμο όλο τον αυτοματισμό.Στήν πλαέτα που υπάρχει το κάψιμο στις κλεμμες L N πάει η τροφοδοσία, απο τις κλέμμες L E N φέυγει η τροφοδοσία προς τους θερμοστάτες χώρου ( υποθέτω ) το Ε τι είναι? Αριστερά εκεί που είναι το κάψιμο τι συνδέεται? Παραθέτω φώτο της πλακέτας πιο κοντινή
miltos Δημοσιεύτηκε May 25, 2011 at 06:59 πμ Δημοσιεύτηκε May 25, 2011 at 06:59 πμ Αν τα L E N είναι για τους θερμοστάτες, το Ε λογικά θα είναι η επιστροφή από τους θερμοστάτες. Δεν μπορείς να βρεις τον κατασκευαστή της πλακέτας και να ζητήσεις σχέδιο? Έλεγξες μήπως υπάρχουν καμένα τηκτά?
kokos_electro Δημοσιεύτηκε May 25, 2011 at 07:08 πμ Δημοσιεύτηκε May 25, 2011 at 07:08 πμ Στήν πλαέτα που υπάρχει το κάψιμο στις κλεμμες L N πάει η τροφοδοσία, απο τις κλέμμες L E N φέυγει η τροφοδοσία προς τους θερμοστάτες χώρου ( υποθέτω ) το Ε τι είναι? Αριστερά εκεί που είναι το κάψιμο τι συνδέεται? Παραθέτω φώτο της πλακέτας πιο κοντινή συνήθως το Ε είναι η εντολή ανοίγματος της ηλεκτροβάνας για να οπλίσει το ρελέ του καυστήρα.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα