Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνδιασμός θερμομόνωσης ηχομόνωση


Crazyivan

Recommended Posts

Γεια σε όλους,

 

Είμαι νέος στο forum και έχω διαβάσει αρκετά από τα topic που αναφέρονται σε μόνωση, παρόλα αυτά δεν μπορεσα να βρω πλήρη απαντηση στις απορίες μου.

 

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα διαμέρισμα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, (φαντάζομαι ότι αυτό σημαινει Γ κλιματικη ζώνη). Έχω διαβάσει τη συγγραφή υποχρεώσεων του εργολάβου και έχω διαφορες απορίες.

 

Κατ' αρχήν οι εξωτερικοί τοίχοι θα είναι με διπλό 9εκ τουβλο και ανάμεσα θα έχει εξηλασμένη πολύστερόλη (ετσι το γράφει αλλα φαντάζομαι ότι εννοεί πολυστερίνη) 3 εκ 35kgr/m3 . Στο δώμα θα έχει μόνωση 5 εκ πολυουρεθάνης. Δεν είδα να γράφει τίποτα για μόνωση του δαπέδου.

 

Οι ερωτήσεις που έχω είναι οι εξείς:

1. Είναι τα 3 εκ πολυστερινης αρκετα για την Γ κλιματική ζώνη;

2. Μπορεί να συνδιαστεί η πολυστερινη με κάποιο ηχομονωτικό υλικό(περιπου 40 dB) στην τοιχοποιία;

3. Ταυτόχρονα μπορεί αυτό το υλικό να χρησιμοποιηθεί και για την ηχομόνωση του δαπέδου και πώς πρέπει να τοποθετηθεί, πάνω απο τσιμεντοκονίαμα;

4. Μήπως χρειάζονται 2 ηχομονωτικά υλικά, ένα για τις υψηλές και ένα για τις χαμηλές συχνότητες;

5. Τα τούβλα της εσωτερικής πλευράς της τοιχοποιίας πρέπει να χτιστούν πάνω από το υλικό για να μην γίνεται η μεταφορά των κτυπογενών ήχων;

6. Σκεφτομαι να βάλω χλοοτάπητα στην ταράτσα (αποκλειστικής χρήσης), τι πρέπει να βάλω παραπάνω από την πολυουρεθάνη και τα ασφαλτόπανα;

7. Είναι εύκολο να υπολογιστεί ένα κόστος/τ.μ. για τα παραπάνω (χοντρικα)

 

Ελπίζω να μην είναι πολλές οι ερωτήσεις μου και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

To διαμέρισμα είναι καινούριο;Τώρα γινεται;Για μένα τα 3 εκ είναι πολύ λίγα και με βάση τον ΚΕΝΑΚ θα χρειαστεί τουλάχιστον 5-7 εκ!

Μπορείς να βάλεις κι άλλο ηχομονωτικό υλικό,αλλά γιατι σε νοίαζει τόσο πολύ η ηχομονωση;

Link to comment
Share on other sites

Το διαμέρισμα τώρα ξεκινάει. Έχω ακούσει διάφορες απόψεις για το πάχος αλλά και την πυκνότητα. Κάποιοι μου έχουν πει ότι είναι μεγάλη η πυκνότητα οπότε είναι οκ το πάχος.

 

Όσον αφορά την ηχομόνωση, την θέλω οπωσδήποτε γιατί δεν θέλω ούτε να ακούω εγώ τους άλλους ούτε να μ' ακούνε. Θέλω να μπορώ να ακουω όσο δυνατά θέλω μουσική η τηλεόραση, ή να καλώ φίλους χωρίς να έχω παράπονα από γείτονες.

 

Όταν καείς από χυλό, φυσάς και το γιαούρτι :)

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Crazyivan,

 

Αν ο εργολάβος δεν αναφέρει λέξη για "μόνωση δαπέδων", τότε δεν θα έχει βάλει και τίποτα. Ετοιμάσου για κτυπογενή ήχο της τάξης των 75 ... 80 dB, κυρίως από τους αποπάνω (καρέκλες, τακούνια, το παιδάκι που παίζει με το καροτσάκι του κλπ. Όλα θα ακούγονται καθαρά λες και είναι μέσα στο σπίτι σου). Ότι συμβαίνει δηλαδή στις περισσότερες ελληνικές πολυκατοικίες.

 

Σχετικά με την ηχομόνωση:

#2: Στην ηχομόνωση βοηθά καλύτερα ένας ορυκτοβάμβακας. Για εσωτερική επένδυση μεταξύ 2 δρομικών τοίχων συνήθως χρησιμοποιείται υαλοβάμβακας ή πετροβάμβακας με πυκνότητα περ. 80 ... 100 kg/m3.

#3: Ναι, ορυκτοβάμβακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κατασκευή πλωτού δαπέδου (αν αυτό εννοείς με "ηχομόνωση δαπέδου"). Σχετικά με "πλωτά δάπεδα" υπάρχουν στο forum παλαιότερα μυνήματα με πολλές πληροφορίες, ρίξε μιά ματιά.

#4: Όχι.

#5: Εσύ θες να φτιάξεις το σπίτι σου "room in room". Καλή σκέψη, αλλά ανεφάρμοστη.

 

Good luck.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το καλό είναι ότι το διαμέρισμα έχει επαφή μόνο με τον κάτω όροφο, ενω δεξια και αριστερα έχει επαφη μόνο με τους κοινοχρηστουσ χώρους. Από πάνω έχει δωμα αποκλειστικής χρήσης στο οποίο πέραν της μόνωσης πολυουρεθάνης που θα βάλει ο εργολάβος σκεφτομαι να βάλω χλοοτάπητα ο οποίος παρέχει και θερμομόνωση και ήχομόνωση.

 

Για τους τοίχους αυτό που σκεφτομαι είναι ότι αφου φτιαχτεί η εξωτερική πλευρα, μπορώ να βάλω ένα ηχομονωτικό το οποίο να μπεί και κάτω από την εσωτερική στρώση τούβλων, όπως και κάτω από την εσωτερική τοιχοποιία. Αφου περαστούν οι σωληνώσεις υδρευσης θέρμανσης και οι καλωδιώσεις ασθενών ρευμάτων, μπορεί να μπει μια στρωση τσιμεντοκονιάματος και απο πάνω ηχομονωτικό υλικό. Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει καμία ηχογέφυρα.

 

Δεν ξέρω βέβαια ποιες είναι οι καλυτερες επιλογές για το ηχομονώτικό υλικο και αν πρέπει να βάλω άλλο για την οριζόντια και άλλο για την κατακόρυφη τοποθέτηση.

 

Οποιαδήποτε γνώμη η ιδέα θα είναι πολύ χρήσιμη.

Link to comment
Share on other sites

Το ελαστικό υλικό κάτω από κατακόρυφους τοίχους συνήθως είναι κάποιο PUR ελαστομερές υλικό ή νεοπρένιο ή ατσάλινα ελατήρια. Κάτω από πλωτά δάπεδα μπαίνει συνήθως ορυκτοβάμβακας, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα προηγούμενα, είναι συνήθως θέμα κόστους και χρόνου παράδωσης από τον προμηθευτή. Το είδος του ελαστικού υλικού εξαρτάται από το φορτίο που θα παραλάβει και από το μέτρο ελαστικότητας του.

 

Η κατασκευή, έτσι όπως την περιγράφεις έχει δυσκολίες και δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλη για μία κατοικία. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις όπωσδήποτε να φτιάξεις το εσωτερικό κέλυφος της κατοικίας πλωτά (room in room), τότε βρες ένα σοβαρό γραφείο που κάνει ακουστικές μελέτες, γιατί το θέμα είναι πολύπλοκο και πριν μπεις σε περιττά έξοδα, ενημερώσου καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας.

Λέγομαι Γιώργος και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πάνω στο Διαμέρισμα που μένω.

Κατοικό στην καλαμάτα 100 μ κοντά στην παραλία. Το διαμέρισμα είναι κατασκευής του 2002. Έχει 3 ορόφους που εγώ μένω στον 1ο όροφο, 4αρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.