Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράσινη Ενέργεια: σε κατασκευή το μεγαλύτερο Φ/Β πάρκο στη Γαλλία.


VVT

Recommended Posts

d34f33ddbf_solar_park.jpg

 

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου της Γαλλίας, στο Les Mees της επαρχίας Alpes-de-Haute-Provence. Το πάρκο καλύπτει σε πρώτη φάση έκταση 36 εκτάρια και κατασκευάστηκε από την βελγική Enfinity. Μέχρι τα τέλη του έτους, το πάρκο θα έχει αγγίξει πλέον την πλήρη ισχύ των 100 μεγαβάτ, ενώ οι φωτοβολταϊκές επιφάνειες θα καλύπτουν 200 εκτάρια συνολικά.

 

Η επένδυση της Enfinity ανήλθε στα 70 εκατ. ευρώ και συμπεριέλαβε ειδική μελέτη για την διατήρηση του φυσικού τοπίου, δίχως τη χρήση βάσεων από σκυρόδεμα. Το συγκεκριμένο κομμάτι του πάρκου στο Les Mees παράγει ήδη 18,2 μεγαβάτ, ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 8.000 νοικοκυριά.

 

Δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο για την κατασκευή του μεγαλύτερου Φ/Β της Γαλλίας που στην τελική του μορφή θα έχει ισχύ που θα είναι κατά 50% μικρότερη από το σχεδιαζόμενο Φ/Β πάρκο στην Κοζάνη (αυτό της Γαλλίας θα φτάσει 100MW ενώ το αντίστοιχο της Κοζάνης 200MW).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πηγή.. ScienceIllustrated... λολ

 

"...Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) έχει συστήσει μια ομάδα εργασίας, που διερευνά τις πιθανότητες για παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο στη Σαχάρα. Τα πρώτα βήματα για μεγάλα ηλιακά πάρκα σε ερήμους έχουν ήδη γίνει. Ένα τέτοιο πάρκο 644 MW εγκαινιάστηκε στην έρημο της Νεβάδα στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2007, ενώ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται να κατασκευαστεί ένα ηλιακό πάρκο που θα τροφοδοτεί με ρεύμα 10.000 νοικοκυριά..."

 

Οι πηγές τους ελπίζω να μην είναι αυτές :lol:...

 

"..The International Energy Agency, IEA, has formed a group to analyze solar cell plants in the saharan desert. The first attempts at large solar cell areas in the desert are now being tested. A 644 MW-facility in the Nevada desert in the USA was opened in June 2007 and in the United Arab Emirates a plant will be built that could provide 10 000 homes with power..."

 

 

Προφανώς αναφέρονται σε αυτό..

 

 

 

Υπέροχα :D !!

 

 

 

 

Ας γράψω λοιπόν και εγώ το κατιτις μου...

 

World’s Largest Solar Project Planned for Saharan Desert

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.