Μετάβαση στο περιεχόμενο

aiche

Core Members
  • Περιεχόμενα

    825
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    5

Everything posted by aiche

  1. Γιατί μου τυπώνει, μετά από εγγραφή, μόνο την τρέχουσα σελίδα σε pdf? Δεν βγαίνει ολόκληρη η Διατριβή.
  2. Μπορείς να συνεργαστείς με γνωστό επιχειρηματία για παραγωγή αγριοαγγινάρας που θα χρησιμοποιείται σαν καύσιμο για το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  3. Για τα ξενοδοχεία δεν έχω καμία σχετική πληροφορία. Στον Θερμαϊκό κόλπο όμως, σύμφωνα με το φύλλο 451 της εφημερίδας karfitsa, πέφτουν 5.000.000 ακατέργαστα λύματα το έτος.
  4. Δηλαδή ένα είδος DDE μεταξύ δύο διαφορετικών εφαρμογών?
  5. Η εξίσωση των Colebrook-White δίνει πολύ καλές τιμές του διαγράμματος Moody καθώς και η εξίσωση Chen.
  6. ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - ΑΕΡΙΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ Ζητούνται: α) Το εσωτερικό έργο ενός στροβιλοεκτονωτή στον οποίο ο αέρας (k=1,4; cp = 1000 J/kgK) εκτονώνεται αδιαβατικά από 0,4 MPa και 900°C μέχρι 0,15 MPa, με θερμοδυναμική εσωτερική απόδοση στροβίλου ηθ,i = 0,9. (Answer (Li)M = 258008,123 J/kg) β) Το εσωτερικό έργο όταν, με τις ίδιες αντιστάσεις τριβών, η εκτόνωση πραγματοποιείται με αφαίρεση θερμότητας (ψύξη των πτερυγίων) μέχρι να γίνει ισεντροπική η καμπύλη εκτόνωσης. (Answer (Li)M = 253614,934 J/kg) γ) H θερμοκρασία στο τέλος της εκτόνωσης και για τις δύο περιπτώσεις (Answer α)T2=641,99°C, β)T2=613,32°C)
  7. Στην βιβλιογραφία υπάρχουν νομογράμματα για τον υπολογισμό της ειδικής θερμότητας των συνηθέστερων υγρών και αερίων σε διάφορες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Mukhlyonov: Cp = a + b t + c / (t2) kJ/kgK όπου t είναι η θερμοκρασία σε °C. Για το οξικό οξύ 100% από 20°C μέχρι 100°C: a = 1.96465348, b = 0.0046235466 και c = -91.9184731 Μπορείς να την υπολογίσεις και με την μέθοδο του Einstein αλλά δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι.
  8. Οι υπολογισμοί γίνονται αναλόγως με τα δεδομένα που αναγράφονται στην πινακίδα του κινητήρα. Σε μια άσκηση του καθηγητή μου εκτός από τα κλασσικά δεδομένα Pον, cosφ, Iον κλπ. αναγράφονται και ο συντελεστής απόδοσης του κινητήρα στις ονομαστικές συνθήκες και ο λόγος Iεκ/Iον. Σε άσκηση του Τουλόγλου τριφασικός κινητήρας ισχύος 8 Hp (5,888 kW) απορροφά από το δίκτυο της ΔΕΗ 9,81 kW επειδή έχει βαθμό απόδοσης 0,6.
  9. Όταν λες οξικό οξύ εννοείς κάποιο αραιό υδατικό διάλυμα ή οξικό οξύ 100%; Σε μια βιομηχανία που δούλευα στην γραμμή του glacial acetic acid υπήρχε ειδική σωλήνωση για την θέρμανσή του γιατί κάτω από 17°C στερεοποιείται. Πάντως για τον υπολογισμό των εναλλακτών ακολουθείς τις κλασσικές μεθόδους όπως την μέθοδο HTRI ή την μέθοδο Dellaware.
  10. Τι γίνεται βρε παιδιά; Θέλω να κατασκευάσω ένα Φ/Β 20kWp και οι εταιρείες μου λένε ότι δεν γίνεται τώρα γιατί τα πάρκα έχουν παγώσει από την ΔΕΗ. Μόνο τα οικιακά δέχονται.
  11. Πάλι καλά!!!! Σημασία έχει να να μην χάσεις τα κέρδη σου. Σε λίγο καιρό θα μεγαλώσει η οικογένεια
  12. Ρίχνεις πολύ ασβέστη στον αγωγό προσαγωγής των λυμάτων κάνεις εσχάρωση και στην έξοδο ένα φορτηγό μεταφέρει τα στερεά συμπιεσμένα σε άλλη τοποθεσία για την κομποστοποίηση και την παραγωγή λιπάσματος για τις αγροτικές καλλιέργιες.
  13. Ξέρει κανένας αν ισχύει ακόμη η νομοθεσία που θεωρούσε Οινολόγους Χημικούς τους Χημικούς Μηχανικούς;
  14. Τότε ας το διορθώσει για να μην έχουμε και άλλα προβλήματα εφαρμογής :}
  15. Ιδέα! Ίσως με την χρησιμοποίηση ηλεκτρομαγνητικών δυνάμεων να λύνεται το πρόβλημα.
  16. Το control panel του emulator του Z80 πως λειτουργεί με την CEDAR logic; Δεν μπόρεσα να το τρέξω καθόλου.
  17. Ναι μου αρέσει πολύ η Φυσική ιδίως η μαθηματική συμβολογία που χρησιμοποιείται στην Κβαντομηχανική. Όταν όμως είδα στην βιβλιοθήκη τους 200 τόμους της Άλγεβρας το Lee σταμάτησα να διαβάζω τα Μαθηματικά.
  18. Αν η ενέργεια της ηλεκτρόλυσης προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές όπως η ηλιακή δεν τίθεται θέμα ενεργειακού ισοζυγίου. Επίσης αν το υδρογόνο το παράγεις και το συλλέγεις σε μεγάλα βάθη μέσα στην θάλασσα η συμπίεσή του γίνεται αυτομάτως χωρίς περαιτέρω έξοδα.
  19. Ο όγκος του δοχείου διαστολής, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, δίνεται από την εξίσωση: VE = VA n / 100 όπου: VE όγκος του δοχείου διαστολής (σε λίτρα), VA συνολικός όγκος της εγκατάστασης (σε λίτρα), tm μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία της εγκατάστασης σε °C και n = 0,31 + 3,9x10-4 tm2.
  20. Μπορείς να υπολογίσεις την σύσταση των καυσαερίων κατά την πλήρη καύση του καυσίμου χρησιμοποιώντας μόνο τρεις αντιδράσεις: C + O2 = CO2 2H + 0,5O2 = H2O S + O2 = SO2 όπως σου είπε ο προηγούμενος συνάδελφος. Με απλούς στοιχειομετρικούς υπολογισμούς μπορείς να κάνεις και το αντίστροφο. Δηλαδή από την σύνθεση των καπναερίων να υπολογίσεις την σύνθεση του καυσίμου. Επίσης η ελάχιστη ποσότητα ατμοσφαιρικού αέρα για την πλήρη καύση δίνεται και από την εξίσωση: at = 11,56xC+ 34,48xH + 4,31xS - 4,31xO kg αέρα/ kg καυσίμου όπου xC, xH, xS, xO είναι οι περιεκτικότητες κατά μάζα στο καύσιμο. Για το C2H6 xC = 79,89%, xH = 20,11% οπότε για την πλήρη καύση του απαιτούνται 16,12 kg αέρα/ kg καυσίμου Υπάρχουν αντίστοιχες εξισώσεις για τον υπολογισμό της θερμογόνου δύναμης και της πραγματικής ποσότητας αέρα καύσης σε συνάρτηση της συγκέντρωσης του οξυγόνου που ανιχνεύεται στα καπναέρια.
  21. Μερικές λυμένες ασκήσεις υπερστατικών φορέων με την μέθοδο των δυνατών έργων: http://www.ystudio.it/site/index.php/Esercizi-di-Scienza-delle-Costruzioni/strutture-iperstatiche.html Στο βιβλίο των Darkov και Kuznetsov "Structural Mechanics" έχει και πολλές άλλες λυμένες ασκήσεις (ισοστατικές, υπερστατικές, τριαρθρωτά τόξα κλπ).
  22. Εφόσον κάνει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι. Σε μας ήρθε ένα super market στο ισόγειο της οικοδομής και μετά από τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης αντικατέστησε τα πλακάκια ενός μεγάλου τμήματος της αυλής με μοκέτα. Τώρα με τις βροχές γίνεται μούσκεμα. Αυτό το επιτρέπει η Πολεοδομία;
  23. Τι σόμπα είναι αυτή που την ανάβεις σε εξωτερικό χώρο και την δουλεύεις με δυνατό βοριά και βροχή; Για να ζεσταθείς σε τέτοιες ακραίες συνθήκες πρέπει να είσαι όλη μέρα δίπλα της και να μην κάνεις τίποτα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.