Jump to content

jova

Μη μηχανικός
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About jova

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Ιδιώτης

Recent Profile Visitors

876 profile views
 1. Καλησπέρα σας Είμαι σε σκέψη να προβώ σε διαδικασία έκδοση άδειας μικράς κλίμακας για κατασκευή πλινθόκτιστης αποθήκης 15 τμ σύμφωνα με την νομοθεσία σε άρτιο και οικοδομήσιμο χωράφι 30 στρεμμάτων. Ξέρει κάποιος από την ομάδα αν γίνεται να την ηλεκτροδοτησω; Υπάρχει κάποιος που να έκανε αυτό που σκέφτομαι; Που μπορώ να απευθυνθώ για να πάρω κάποια ξεκάθαρη απάντηση αν γίνεται ή όχι ; Κάνω την ερευνά μου και μετά θα αναθέσω σε μηχανικό τα περαιτέρω.
 2. 1) Ναι είναι στο ίδιο κύκλωμα . Με μια ηλεκτροβανα επιτρεπει απο τον λεβητα να μπει το ζεστό νερο στο κυκλωμα (εφόσον έχει πάρει μπροστά ο λέβητας). 2) Σωστό . Δεν έιναι ενσωματομένος . Το νερό απο την αντλία περνάει μέσα απο υδραβλικο διαχωριστη στην συνεχεια παει στο προς το κυκλοφορητη όπου κατω ακριβώς όπως φαινετε στη φωτο υπάρχει η ηλεκτροβανα (μπλέ χρώματος) που αναφερω παραπανω . 3) Δοχείο αδρανείας δεν υπάρχει δυστυχως. Η οποια δουλεια γίνετε μέσω του υδραβλικου διαχωριστη.
 3. Δεν κόβει ανάλογα με τις εντολές που πέρνει απο τον θερμοστάτη;
 4. Καλημέρα όποιος μπορεί να μου πει την γνώμη του για να βγάλω μια ακρη τον ευχαριστώ εκ τω προτέρων στο σπίτι μου έχω εγκαταστήσει αντλία θερμότητας για δύο διαμερίσματα και πριν λίγες ημέρες άκουγα να χτυπάει ένα ρελέ με χαρακτηριστικό ήχο σαν ένα μίνι κομπρεσέρ στο κουτί που φαίνεται ποιο διαμέρισμα ζητάει θέρμανση με τα χαρακτηριστικά λαμπάκια ... μετα από αντικατάσταση του ρελέ ο θόρυβος συνεχιζόταν και ψάχνοντας διαπίστωσα ότι η μια ηλεκτροβάνα του ενός διαμερίσματος είχε βγεί off και έτσι την αντικατέστησα και ο θόρυβος σταμάτησε . Παρατηρώ όμως ότι ο κυκλοφορητής (wilo inverter) δεν σταματάει να δουλεύει όταν τα διαμερίσματα δεν ζητάνε θέρμανση ... δηλαδή δουλεύει σχεδόν συνέχεια και λέω σχεδόν γιατί δεν μπορώ να κάθομαι με τις ώρες να τον παρατηρώ ... κανονικά εφόσον τα διαμερίσματα έχουν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία δεν θα έπρεπε ο κυκλοφορητής να κόβει και να ξεκινάει και πάλι όταν πέφτει η θερμοκρασία και ο θερμοστάτης του διαμερίσματος δίνει την εντολή για να εκκίνηση και πάλι το κύκλωμα του ζεστού νερού;
 5. μια βενζινοκίνητη αρίδα κάνει 200-300 ευρώ και εργατικά 5-6 μερες υπολογίζω θα εξεταστει και αυτη η δυνατότητα αν οικονομικά είναι σε λογική τιμή.
 6. Πολυ σωστός!!! Να ρωτήσω τώρα και πώς σημαδεύεις το χωράφι για να ανοιξεις τις τρύπες; ...σίγουρά με ράμα αλλα πως το στήνεις;
 7. δηλαδή έχουμε μηκος 220 μειον 4 (2+2) τα ορια 216 / 3,45 = 62 περιπου και πλάτος 151 μειον 4 (2+2) μετρα ορια 147/3.45 = 43 περιπου 62Χ43=2666 ειναι σωστο;
 8. Καταρχήν ευχαριστώ και πάλι. Πως περίπου γίνετε ένας τέτοιος υπολογισμός; Για να μάθω το ρωτάω.
 9. 220 X 151 ορθογωνιο παραλληλογραμμο απόσταση απο όρια 2 μέτρα
 10. Θα θελα την βοήθειά σας σε ενα πρόβλημα που προσπαθώ να επιλύσω. Σε χωράφι 35 στρεμμάτων το οποίο σχεδιάζω να το φυτέψω κάποια δένδρα σε ρομβοειδές σχήμα λόγω του ότι θα φυτευτούν περισσότερα. Κάθε ρόμβος 2 ισόπλευρα τρίγωνα υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίσω πόσα δένδρα να παραγγείλω με δεδομένο ότι η απόσταση μεταξύ των πλευρών των τριγώνων είναι 4 μέτρα; Ευχαριστώ πολύ σε όσους με βοηθήσουν εκ τω προτέρων.
 11. Ευχαριστώ. Αγροτική ιδιότητα δεν εχω , πέραν του οτι εχω καποια αγροκτηματα στην ιδιοκτησία μου.
 12. Θα ήθελα την βοήθειά σας για ένα θέμα που δεν μπορώ να βρω λεπτομέρειες στο google αν κάποιος ξέρει ας μου απαντήσει. Σχεδιάζω να αγοράσω ενα χωράφι το οποίο μέσα έχει ένα παλαιό πηγάδι το οποίο έχει νερό περίπου στα 30-40 μέτρα (δεν ξέρω την ποσότητα). Στο συμβόλαιο δεν αναφέρετε και ούτε είναι δηλωμένο στις υπηρεσίες υδάτων (αν το λέω καλά) . Αν το δηλώσω μετά την αγορά του χωραφιού ...μπορώ να το σώσω; ... δηλαδή να του βάλω ρεύμα για άντληση νερού για να υποστηρίξω κάποια καλλιέργεια η οποία έχει απαίτηση νερού τους καλοκαιρινούς μήνες; .... θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος μπορεί να μου απαντήσει πριν αρχίσω να τρέχω στους "ειδικούς" ...
 13. Καλησπέρα σας ξέρει κάποιος να μου πει αν ενα χωραφι είναι σε κτηματική περιφέρια ΣΑΑΚ τι σημαίνει; ψάχνοντας στο φορουμ βρήκα ότι Σ.Α.Α.Κ = Συνεταιρισμός Αποκατάστασης Ακτημόνων Καλλιεργητών υπάρχει περίπτωση τετοιος χαρακτηρισμός να είναι "μπλέξιμο" ; το ρωτάω διότι θέλω να διαπραγματευτώ ένα χωράφι που ειναι σε κτηματικη περιφέρεια ΣΑΑΚ . Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.