Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris Romanas

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.337 profile views

Dimitris Romanas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω στον τομέα της μελέτης, πως ακριβώς υπολογίζεται σε αρχικό στάδιο, πόσος χώρος απαιτείται για το λεβητοστάσιο, μηχανοστασίο κλπ. π.χ μας δίνει ο αρχιτέκτονας τα τετραγωνικά μέτρα που θα είναι το κτίριο και μεις θα πρέπει στο περίπου να δουμε πόσος χώρος απαιτείται για το μηχανοστασίο. Στη γερμανική νομοθεσία χρησιμοποιούνται π.χ τα διαγράμματα από τη νόρμα VDI 2050. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  2. Ουσιαστικά θέλω να δω αν υπάρχει διαφορά στη μέτρηση ανάμεσα σε έναν ασύρματο και σε έναν ενσύρματο αισθητήρα. Π.χ το καλώδιο (η διατομή, το μήκος του) δημιουργεί σίγουρα κάποιο σφάλμα στη μέτρηση, το οποίο με τον ενσύρματο αισθητήρα μπορεί να αποφευχθεί.
  3. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί κάποιος με ασύρματους αισθητήρες για μελέτη θερμικής άνεσης. Έχω ψάξει ήδη στο ιντερνετ, αλλά δεν έχω βρει κάτι που να μ περιγράφει ας πούμε την αρχή λειτουργίας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ασχοληθεί κάποιος με ασύρματους αισθητήρες για μελέτη θερμικής άνεσης. Έχω ψάξει ήδη στο ιντερνετ, αλλά δεν έχω βρει κάτι που να μ περιγράφει ας πούμε την αρχή λειτουργίας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Σε ευχαριστώ πολύ. Εχω βρει αρκετα στα αγγλικα και στα γερμανικα και δυστυχως μονο μια πτυχιακη πανω σε αυτον τον τομεα ( μελετη μεσω του προγραμματος FAST8). Θα κοιταξω και αυτα που μου εστειλες!
  6. Καλημέρα, εχει ασχοληθει καποιος με πλωτες ανεμογεννητριες και ιδιατερα με το μηχανισμο στηριξης (mooring lines) μεσω του προγραμματος FAST v8?? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Καλημέρα σας. κάνω μεταπτυχιακό στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα ήθελα να μάθω γενικά ποια λογισμικά απαιτούνται, π.χ για ενεργειακή απόδοση κτιρίων ή γενικά ποια λογισμικά είναι απαραίτητα για έναν μηχανολόγο μηχανικό σε επίπεδο κατασκευής κτιρίων και γενικά για μελετών. Σας ευχαριστώ
  8. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά το pons, επειδή αυτό χρησιμοποιώ, δεν έχει λέξεις για ορολογία.
  9. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει βρει κάποιο αξιόπιστο Site στο οποίο μπορεί να κάνεις μετάφραση όρων στη μηχανολογία από τα γερμανικά στα ελληνικά. Ή αν έχει κάποιο καλό λεξικό είτε ηλεκτρονικά είτε βιβλίο που θα με συμβούλευε να το αγοράσω. Σας ευχαριστώ
  10. Καλημέρα σας, τον Οκτώβρη θα ξεκινήσω το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης (Energy Technology M.Sc) και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει σπουδάσει στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ή αν έχει κάποια εμπειρία επί του θέματος. Σας ευχαριστώ!
  11. Έχετε απόλυτο δίκιο. Προς το παρόν τουλάχιστον, εφόσον δεν υπάρχει κάποια δουλειά στον ορίζοντα και με περιμένει και ο στρατός δεν είναι καλή απόφαση η εγγραφή. Πήρα και τηλέφωνο στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και ρώτησα και μου είπανε, όπως και στον πίνακα μέσα στο site, ότι πληρώνεις 245.78 ευρώ το μήνα και με μία απλή πράξη...είναι 3000 ευρώ το χρόνο...
  12. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας, καθώς και για τις χρήσιμες πληροφορίες. Και εγώ δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς, αφού θέλοντας ή μη, αυτοί θα καλύπτουν αυτές τις ανάγκες. Αλλά άμα γυρίσω από εξωτερικό και χρειαστεί να αναλάβω κάτι?? Π.χ μία απλή άδεια για μια μελέτη, δεν θα ήταν καλό να μπορώ να υπογράψω κάτι??? Από την άλλη διάβασα ότι με το που δώσεις εξετάσεις, γράφεσαι αυτόματα στο ΤΣΜΕΔΕ...Αυτό είναι όντως υποχρεωτικό?Ή μπορεί κάπως να αποφευχθεί ?
  13. Καλημέρα σας. Το ξέρω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές, αλλά ως νέος μηχανικός (που μόλις πήρε το πτυχίο του) θεωρώ ότι πρέπει να ξαναρωτήσω, για να είμαι σίγουρος για τις επιλογές μου. Απέκτησα πρόσφατα το πτυχίο μου, έκοψα την αναβολή για το στρατό και αφού τελειώσω και από στρατό, τα σχέδια μου είναι ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Διάβασα στην σελίδα του ΤΕΕ ότι ένας νέος μηχανικός για την πρώτη πενταετία πρέπει να πληρώνει το μήνα + - 300 ευρώ. Σε αυτήν την εποχή είναι "σοφό" να πληρώνει κάποιος αυτό το ποσό, για να εξασφαλίσει πρόωρα συντάξιμα χρόνια, την υπογραφή σαν μηχανικός, μήπως και υπάρξει κάποια ευκαιρία να την χρειαστεί στο άμεσο μέλλον;;; Ή μήπως είναι καλύτερα να βρει μία δουλειά πρώτα και έπειτα να σκεφτεί την εγγραφή στο ταμείο. Διάβασα και κάτι για ΙΚΑ και ΤΕΕ μαζί, αλλά δεν μου ακούγεται και ό,τι καλύτερο. Απλά τον Ιούνιο είναι οι εξετάσεις και αυτές τις μέρες θα βγει η προκήρυξη για τις εξετάσεις και θα πρέπει να πάρω μια απόφαση. Θα ήθελα να ακούσω απόψεις και άπο νέους μηχανικούς που βρέθηκαν στο ίδιο δίλημμα, καθώς και παλιότερους για την κατάσταση που επικρατεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.