Jump to content

GiorgosCivil

Members
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Ουδέτερη

About GiorgosCivil

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

246 profile views
 1. Δεν μπορω να το προχωρησω σε CEng διοτι άλλαξα δουλειά, η εταιρία που είμαι τώρα ειναι περισσότερο consulting και δεν είναι σε training agreement. Δεν έφυγα στο ενδιάμεσο από την Αγγλία, δούλεψα στην Ελλάδα για λίγο μετά το πτυχίο και η βασική μου εμπειρία είναι από τότε έως τώρα στην Αγγλία. Ο λόγος που κάνω το EU Directive είναι κυρίως διότι αυτό μου πρότεινε ο MDO μου από το ice.
 2. bilya63 ευχαριστώ για τα tips. Ήμουν και γω σε training agreement για 3 χρόνια αλλά για "χαζούς" λόγους το έκανα sign off σε ΙΕng level, οπότε γνωρίζω το γράψιμο των quarterly reports. Το να καταφέρεις να αναφέρεις 5 χρόνια εμπειρίας με την απαραίτητη λεπτομέρεια για ability level μέσα σε 3 σελίδες, και να τους πείσεις είναι πιο δύσκολο. Εκτός από το γεγονός ότι 3 σελίδες κείμενο αν θες να εκμεταλευτεις των αριθμό λέξεων στό μέγιστο, φαίνεται απίστευτα "βαρετό" οπτικά στον αναγνώστη, σαν βιβλίο.
 3. Καλησπέρα στην παρεά! Επαναφέρω το ζήτημα του EU Directive μέσω του ICE για να ρωτήσω αν κάποιος πέρασε τη διαδικασία πρόσφατα, με τους νέους κανονισμούς που σε περιορίζουν μέχρι 3 σελίδες Α4 για κάθε Attribute και maximum 12 σελίδες έξτρα με φωτογραφίες σε όλο το report, appendices δεν επιτρέπονται. Μέσα σε 3 σελίδες δυσκολεύομαι να μπω σε πολύ λεπτομέρεια και ταυτόχρονα να αναφέρω πολλά παραδείγματα απο την εμπειρία μου, οπότε αναρωτιέμαι το στυλ γραφής που ακολούθησαν όσοι συνάδελφοι το έχουν κάνει. Ευχαριστώ πολύ!
 4. Tetris ευχαριστώ πολύ. Το έδαφος δεν ειναι καλά αλφαδιασμενο και φοβάμαι οτι με πλακάκια + κόλλα + αλφαδιές θα καταλήξουμε σε ενα πάχος που ξεπερνά τους 5 πόντους.....
 5. Καλησπέρα στην παρέα, Θα ήθελα να βελτιώσω αισθητικά το δάπεδο μιας πολύ παλιάς ισόγειας κατοικίας με πολύ χαμηλά ύψη στα εσωτερικά και εξωτερικά ανοίγματα, της τάξης του 1.90m. Το υπάρχον δάπεδο είναι από τσιμέντο, από την εμπειρία σας μπορώ να επιδιώξω νέα στρώση δαπέδου από πάνω με συνολικό πάχος λιγότερο των 3-5cm? Δεν αναφέρομαι σε πλακάκια, σκέφτομαι περισσότερο πλαστικά δάπεδα, laminate ή πατητή τσιμεντοκονία. Είχε κανένας αντίστοιχη εμπειρία; Πώς το χειριστήκατε τελικά; Ευχαριστώ πολύ.
 6. Συνάδελφοι καλημέρα Διαβάζω τον 4495/2017 που επιτρέπει την κατασκευή πέργκολας με ή χωρίς προσωρινά σκίαστρα έως 50τμ χωρίς πλέον να χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας. Ταυτόχρονα βλέπω στο εμπόριο διαφόρου τύπου αυτοφερούμενες μεταλλικές πέργκολες χάλυβα ή αλουμινίου με κινητές περσίδες στη οροφή. Ποια η άποψη σαν για την τοποθέτηση μιας τέτοιας πέργκολας 30-40τμ χωρίς άδεια μικρής κλίμακας; Το έχει δοκιμάσει κανείς έως τώρα;
 7. Subrosaval Απαντώντας σύντομα στην ερώτηση σου μιας και το μαστερ μου ηταν rics accredited και έχοντας φιλους MRICS μπορώ να σου πω οτι στην Αγγλία ειναι πολύ respected και όντως ο μισθός ειναι πολύ ικανοποιητικός. Η προετοιμασία για το MRICS λέγεται apc και είναι αρκετά απαιτητική. Για να καταφέρεις να το πάρεις (το λιγότερο που εχω ακούσει ειναι 2 χρόνια με πολύ διάβασμα) θα πρέπει να έχεις πολυ καλό exposure απο την εταιρία σου στους τομείς του PM ή QS αναλόγως το δρόμο που θα ακολουθήσεις. Τέλος να συμπληρώσω πως το PM route του rics ειναι πολύ διαδεδομένο στο property industry και πολυ λιγότερο στο infrastructure. Σίγουρα στην Ελλάδα δεν εχει την ιδια απήχηση με το ice μιας και το project management ή/και το quantity surveying είναι δυσδιάκριτοι ρόλοι, σε αντίθεση με το UK, και συνήθως απορροφούνται και οι δύο από μηχανικούς. Ελπίζω να βοήθησα.
 8. Ευχαριστώ πολύ. Το μονο που καταλαβαίνω διαβάζοντας τον παραπάνω σύνδεσμο είναι ότι υπάρχει περίπτωση αν πηγες με το ΕU route να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις το membership το ice έτσι ώστε να γραφτείς σε αλλα ινστιτούτα μέσω των mutual agreements που μπορεί να έχουν θεσπιστεί. Αντίθετα, το reference που παρέθεσα πιο πάνω λέει καθαρά "whatever route you qualify by wherever you are in the world".
 9. Φίλε peterpan ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί τον τίτλο του CEng MICE δεν μπορείς να τον χρησιμοποίσης έξω από το UK. Μπορείς να μου παραθέσεις κάποιο reference πού το έχεις διαβάσει auto? Νομίζω πως το ice είναι αρκετά ξεκάθαρο σε auto το θέμα, παρακάτω παραθέτω κομμάτι από το έγγραφο "Recognition of ΕU Professional Qualifications Guidance". Auto που kαταλαβαίνω είναι ότι έχεις κάθε δικαίωμα να λέγεσαι CEng MICE σε οποιαδήποτε χωρα. Το αν το ice θα σου δώσει την δίοδο να γίνεις professionally qualified με to τοπικό ινστιτούτο την εκάστοτε χώρας (πχ TEE) είναι κάτι διαφορετικo και τα κριτήρια μπορεί να αλλάζουν εφόσον έγινεs μέλος του ice μέσο του ΕU recognition. 4. Will my UK professional qualification be recognised in other countries? All professionally qualified members are assessed to the same standards for their chosen grade. You professional qualification will have the same status with the public and with employers whatever route you qualify by wherever you are in the world. However, obtaining your qualification on the basis of recognition (rather than directly by Professional Review) means you may not be able to use your UK professional qualification to register with other engineering institutions or registration bodies, in the UK or internationally. This is because most agreements facilitating registration with other institutions require the applicant to have qualified directly with their home institution, to avoid what is known as “daisy-chaining”. If you intend to apply for registration with another body or in another country after you have qualified in the UK you should seek advice from that body as to whether or not they will recognise your UK professional qualification if it is obtained by EU recognition. Μιας και με ενδιέφερει να φτάσω στην ριζα του επιχειρήματος σου (ότι το CEng MICE μέσω ΕU ισχύει μονο για UK), γιατί η αλήθεια είναι πως εδώ στο UK ακούγεται συχνά, ειδικά από άτομα που δεν έχουν την δυνατότητα για ΕU recognition, λόγω σπουδών μονο στο UK η γιατί δεν γράφτηκαν ποτε τους στο TEE, σε παρακαλώ αν υπάρχει κάποιο έγγραφο που να υποστηρίζει αυτά που λες, να μου στείλεις ένα link. Θα με ενδιέφερε να μπορώ να βάλω το CEng MICE διπλα στο όνομα μου παντού στο κόσμο, και μιας και έχω τι δυνατότητα να γραφτώ στο ice και με διαφορετικό route, θα ήθελα να είμαι σίγουρος. Ευχαριστώ
 10. Παρακαλώ διορθωσέ με αν κανω λαθος αλλα απ' ότι γνωρίζω τον τίτλο CEng MICE μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις παντού στον κόσμο ανεξάρτητα με τον τροπο εγγραφής σου στο ice και στο Engineering Council. Το πρόβλημα έγκειται όταν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τα διάφορα mutual agreements που εχουν θεσπιστεί μεταξύ του ice και αλλων μη-ευρωπαϊκών φορέων, όπου τότε δεν έχεις το δικαίωμα. Τώρα τη λεπτομέρεια που περιγράφεις να τον τίτλο Chartered Civil Engineer δεν τη γνωρίζω, αλλα πόσες θα ειναι οι φορες που ο τίτλος CEng MICE δεν θα σε καλύπτει;
 11. Ευχαριστώ πολύ. Όσον αφορά το μέγεθος, έχεις δίκιο. Συναντήθηκα με τον MDO μου και μου είπε 4-6 παραδείγματα ability σε κάθε attribute και να πιάνουν όλα μαζί 2 σελίδες, το πολύ 3 (καθαρού κειμένου). Η εταιρία που ξεκίνησα έχει πολλούς CEng MICE που δέχθηκαν να με υποστηρίξουν, χρειάζομαι 3x letter of support και τουλάχιστον ένας από αυτούς να είναι CEng MICE.
 12. Earl η απάντησή σου ειναι κατατοπιστικότατη. Ακριβώς με τη λογική που εξηγείς έγραψα τα reports μου μετα από καθοδήγηση του DE και SCE, αλλά μπαίνοντας στο site του ice και βλέποντας τα βιντεάκια που εξηγούν το Attribute 1, τα βρηκα λίγο πιο "light" και λιγότερο design από αυτά που περιγράφεις και που είχα και γω στο μυαλό μου. Χαίρομαι που και εσύ ανέφερες πως το attribute 1 ειναι συνδεδεμένο με το attribute 2, αυτό μου ελεγε και o SCE μου, αλλά μετά τα βιντεάκια ειχα της αμφιβολίες μου. Ευχαριστώ πολύ.
 13. Γεια σας παιδιά, Ξεκίνησα και δω δειλά-δειλά τη διαδικασία αναγνώρισης CEng MICE μέσο του European Directive έχοντας εργασιακή εμπειρία 4 χρονων σχεδόν εξ ολοκληρου στο UK. Έχω ήδη επικοινωνήσει με το ICE κάνοντας confirm ότι είμαι eligible για αυτό. Ενώ ήμουν 3 χρονια σε training scheme και έχω γράψει αρκετά ice quarterly reports (έκανα sign off το training scheme έως IEng και μετά άλλαξα εταιρία και ποτε δεν έδωσα το exam), δεν έχω ακόμη καταλάβει πλήρως τι είδους εμπειρίες χρειάζεται να γράψω για το attribute 1, που για όσους δεν το θυμούνται είναι το παρακάτω: Knowledge and Understanding of Engineering: A. Maintain and extend a sound theoretical approach to the application of technology in engineering practice. B. Use a sound evidence-based approach to problem solving and be able to contribute to continuous improvement. C. Maintain and extend a sound theoretical approach in enabling the introduction and exploitation of new and advancing technology. D. Engage in the creative and innovative development of engineering technology and continuous improvement systems. Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας παρακαλώ εσείς που το έχετε ήδη κάνει? Aναφέρονται πολύ οι λέξεις technology, innovation... παραδείγματα από διπλωματική (που κατέληξε σε publication) μετρούν σαν Ability λέτε, ή οτιδήποτε related με εκπαίδευση δεν μας κάνει? Δυστυχώς δεν έχω κάποιο Attribute achievement form example από φίλο που έχει περάσει την αντίστοιχη διαδικασία και δεν γνωρίζω καθόλου. Οποιαδήποτε βοήθεια θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!
 14. Καλησπέρα στους συναδέλφους. Ένας φίλος ζήτησε τη συμβουλή μου για ένα αυθαίρετο υπόστεγο που έχει στον κήπο του αλλα δυστυχώς δεν γνωρίζω τον καινούργιο νομο περί νομιμοποίησης και οι απόψεις σας θα μου ήταν πολύ χρήσιμες. Το υπόστεγο είναι περίπου 40 m2 και είναι χτισμένο στις αρχές του 1990. Βρίσκεται ακριβώς στη πίσω γωνια του οικοπέδου και έχει 2 πλευρές από τοίχο από τσιμεντόπλιθες, οι άλλες 2 είναι ανοιχτές. Η Στέγη είναι από μεταλλικά φύλλα και στηρίζεται σε τεγίδες που ακουμπούν στους 2 τοίχους και σε 2 κολόνες (μια ξύλινη και μια από τσιμεντόπλιθες) από την μεριά τον ανοιχτών πλευρών. Βλέποντας από κοντά το υπόστεγο, πιστεύω είναι σε πολύ κακή κατάσταση, σχεδόν ετοιμόρροπο και μιλώντας με τον ιδιοκτητη μου είπε ότι ο λόγος που θέλει να το νομιμοποιήσει είναι για να το επισκευάσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Σχεδόν νέο χτίσμα δηλαδή. Η ερώτηση μου είναι, εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα εμβαδού κάλυψης (έχει δυνατότητα κάλυψης για 90 ακόμα τετραγωνικά στο οικόπεδο) αξίζει να μπει στη διαδικασία νομιμοποιήσης για κάτι που στην συνεχεια "θα του αλλάξει τα φώτα", ή είναι προτιμότερο να το γκρεμίσει και να χτίσει κάτι καινούργιο με νέα οικονομική άδεια? Μην ανοίγεις νέο θέμα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πριν κάνεις αναζήτηση για την ύπαρξη ίδιου η παραπλήσιου περιεχομένου θέματος. Το ερώτημα μεταφέρθηκε στο παρόν νήμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos 33
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.