Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση κτίσματος με αλλαγές όλων των μελετών


Recommended Posts

Συνάδελφοι,

Έχω μια υπόθεση που αφορά σε ένα κτίριο (2 υπόγεια, καταστήματα εν ισογείω, 2 τυπικοί και μια εσοχή συν δώμα) που ξεκίνησε να κατασκευαστεί με άδεια του '03, και αναθεωρήθηκε ως προς τις επιβλέψεις το '06 χωρίς παράταση ισχύος και αλλαγές μελετών, το οποίο έχει φυσικά τρελές αλλαγές (κοινώς ουδεμία σχέση) με τα εγκεκριμένα σχέδια (σε όλες τις μελέτες) και που ζητείται τώρα να νομιμοποιηθεί και να ρευματοδοτηθεί.

Από αποτύπωση αρχιτεκτονικών που έκανα, προκύπτει ότι σε βασικά στοιχεία, όπως το περιτύπωμα του κτιρίου, ο όγκος του και η θέση του στο οικόπεδο δεν έχει αλλοιωθεί σημαντικά [δηλαδή μπορώ να "βολέψω" τις πραγματικές κατόψεις χωρίς σημαντική αλλοίωση της υλοποιηθείσας πραγματικότητας στις κατά νόμο σχετικές διατάξεις (ΓΟΚ, όροι δόμησης, ύψη κτλ.)].

Εσωτερικά όμως του εγκεκριμένου περιτυπώματος και κελύφους.... ΧΑΟΣ! Άλλα αρχιτεκτονικά, άλλα στατικά, συνεπώς και άλλα μηχανολογικά και ο θεός να βάλει το χέρι του! Ακόμη και στο τοπογραφικό ενώ υπάρχουν διατηρητέα όμορα (χωρίς κοινή μεσοτοιχία όμως) ο πρ. μελετητής υπογράφει "περί μη ύπαρξης ομόρων διατηρητέων". Από κουβέντα στην πολεοδομία (Δήμος Αθηναίων) με τον αρχιτέκτονα εφαρμογής συζητήθηκε η "αναθεώρηση της ......... Ο.Α. με αλλαγή μελετών και επιβλεπόντων", το οποίο όμως κατά τον στατικό δεν έιναι σωστό και με παρέπεμψε στο τμήμα αυθαιρέτων. Εκεί μου ζητήθηκε σε κατόψεις-όψεις-τομές η υλοποιηθείσα πραγματικότητα "για να αποφασίσουν τι θα γίνει περαιτέρω". Με τον μηχανολόγο δεν έχω μιλήσει ακόμη (Ούτε να σκεφτώ τι θα μου ζητήσει. Μπρρρρρ...!) . Τα ερωτήματα έχουν ως εξής:

1) Με τι τίτλο θα το καταθέσω αυτό το πράγμα?

2) Θα απαιτηθούν από την αρχή όλες οι εγκρίσεις (Αρχαιολογία, Πυροσβεστική, ΕΠΑΕ κτλ)?

3) Με τα όμορα διατηρητέα τι κάνω?

4) Πρέπει τελικά να ξεκινήσει από τα αυθαίρετα? Πρέπει δηλαδή να πληρωθούν πρόστιμα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.