Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγαπητοί συνάδελφοι , χωρίς να αποκλείεται κανείς (προφανώς) από την συζήτηση , αυτό που με απασχολεί και θέλω να αναλύσουμε είναι η

σχέση των αρχιτεκτόνων με την τέχνη. Και όταν μιλάω για τέχνη εννοώ , ζωγραφική , γλυπτική , κατασκευές , φωτογραφία , video art και

οποιαδήποτε άλλη μορφή εκτός του γνωστού τομέα μας , της σύνθεσης δηλαδή, επί των σχεδίων της οικοδομής και της διαμόρφωσης όψεων.

Δυστυχώς θεωρώ ότι η χαώδης διαδικασία έκδοσης οικοδομικών και λοιπών αδειών μας έχει καταπιέσει το καλλιτεχνικό κομμάτι του επαγγέλματος ,

ελπίζω να αποδειχθεί ότι κάνω λάθος.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τους αρχιτέκτονες και την τέχνη , τι κάνει ο καθένας μας ? έχουμε τον χρόνο και την όρεξη?

Βγάζει κάποιος χρήματα από τέτοιες ασχολίες? Θα ήταν καλό αν ανοίξει η συζήτηση , να δούμε και παραδείγματα δουλείας μας .

Στο ότι η αρχιτεκτονική είναι και τέχνη δεν έχω καμία αμφιβολία , πόσο όμως ασχολούμαστε με την τέχνη γενικότερα?

Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Προσωπικά , έχω ήδη συμμετάσχει σε 2 εκθέσεις ζωγραφικής.

Βέβαια ασχολούμαι από πολύ μικρή.

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Σπίτι Boeing 747

Πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο σπίτι στο Malibu, το οποίο είναι ταυτόχρονα και εξαιρετικά πρωτότυπο. Ο λόγος; Το σπίτι αυτό έχει κατασκευαστεί από κομμάτια ενός παλιού Boeing 747 που αγόρασε η Francie Rehwald το 2006, στην τιμή των $30.000. Η ολοκλήρωση του «Wing House», όπως ονομάζεται, χρειάστηκε 5 χρόνια!

Σπίτι Boeing 747

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.