Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με καμινάδα


mc00101

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

 

Έχω το εξής θέμα. Πελάτης διαχειριστής πολυκατοικίας έχει πρόβλημα με καμινάδα. Φαντάζομαι ότι φαντάζεστε το πρόβλημα: ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

 

Ο πελάτης έχει λέβητα πετρελαίου και η καμινάδα του είναι χτιστή. Σκέφτηκε τη λύση του furanflex. Εγώ έχω βάλει furanflex στο παρελθόν αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος. Μπορεί η υγροποίηση να μην περνάει έξω από την καμινάδα, αλλά τα συμπυκνώματα κατεβαίνουν στην βάση τους (στο συλλεκτήριο ΤΑΦ) και χρειάζεται αποχέτευση το λεβητοστάσιο.

 

Στο παρόν λεβητοστάσιο δεν υπάρχει αποχέτευση. Εν τω μεταξύ ο πελάτης θέλει του χρόνου να βάλει φυσικό αέριο. Επομένως, από τη μια έχουμε υπερδιαστασιολογημένη καμινάδα για πετρελαίο η οποία ακόμα και με furanflex θα κατεβάζει νερά και σε ένα χρόνο από τώρα με το φυσικό αέριο θα κατεβάζει τον Αντλαντικό.

 

Η δική μου πρόταση ήταν γκρέμισμα της υφιστάμενης καμινάδας, κατασκευή νέας διπλής ανοξείδωτης για διαστάσεις φυσικού αερίου. Του χρόνου που θα βάλει φ.α. θα έχει μια καμινάδα και θα την χαίρεται.

 

Του είπαν λοιπόν ότι με το furanflex δεν θα χρειαστεί αλλαγή καμινάδας όταν μεταβεί σε φ.α. και τις υγροποιήσεις θα τις μαζεύει μέσα στο λεβητοστάσιο και με χημική διεργασία θα τις πετάει.

 

Πρώτον: αυτή η χημική διεργασία υφίσταται; Δεν το έχω ακούσει ποτέ και δεν ξέρω και το κόστος της.

Δεύτερον: η Ε.Π.Α. όταν θα δει καμινάδα χτιστή υπερδιαστασιολογημένη -ακόμα και εάν έχει furanflex- θα το δεχτεί; Το λέω αυτό γιατί η υπερδιαστασιολογημένη καμινάδα έχει επίδραση στον β.α. του λέβητα.

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν είμαστε συνάδερφοι τέλος πάντων…:)

Και εγώ λίγο πολύ βλέπω τα πράγματα όπως και εσύ.

Και για μένα η αλλαγή καμινάδας είναι πρώτη επιλογή.

Οφείλω όμως να πω ότι τι συγκεκριμένο προϊών δίνει καλή λύση σε καμινάδες όπου η αντικατάσταση τους είναι πολύ δύσκολη.

Από εκεί και πέρα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να διώχνεις τα συμπυκνώματα…

Οσο για την χημική κατεργασία χωρίς να είμαι βεβαίως προφανώς θα είναι κάποια κατεργασία ώστε να μην διαβρώνονται οι αντλίες από τα κατάλοιπα της καύσης και καταστρέφονται.

Μέχρι στιγμής η ΕΠΑ δεν κοιτάζει τις καμινάδες.

Νομίζω ότι πλέον στα χαρτιά που κατατίθεται εσείς υπογράφετε ότι έχει γίνει μελέτη καμινάδας και έχετε ενημέρωση τον ενδιαφερόμενο σχετικά με την αναγκαιότητα αλλαγής της καμινάδας αν προκύπτει από την μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Αιθυλένιο η ΕΠΑ κοιτάζει καμινάδες. Εμένα τουλάχιστον μου το έχει κάνει σε δύο εγκαταστάσεις φ.α. Βέβαια στις άλλες 10 που έχω κάνει δεν την έχει κοιτάξει αλλά εδώ το πρόβλημα είναι σοβαρό.

 

Τώρα τι να σου πω; Να σου πω ότι πήγα χθες στην πολυκατοικία και δεν υπάρχει σύστημα αποχέτευσης; Θα με πιστέψεις; Το φρέατιο είναι πιο ψηλά από την πολυκατοικία και τα αποχετευτικά νερά πέφτουν μέσα στο γκαράζ. Ο εργολάβος είπε στον διαχειριστή ότι αυτό γίνεται επειδή έβρεξε πολύ φέτος :twisted: (πολυκατοικία 1 έτους)

 

Επειδή λοιπόν δεν το γλυτώνουμε το αντλιάκι για την ΚΥΡΙΑ αποχέτευση της πολυκατοικίας, θα το κονεξάρω και με τα συμπυκνώματα της καμινάδας. Ωστόσο εγώ θεωρώ έγκλημα αυτό που έχει γίνει. 24 μέτρα καμινάδα με λέβητα 150000 θερμίδες με διάσταση 35Χ35!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Χαίρετε,

έχω προτείνει την λύση της furanflex σε αρκετές πολυκατοικατοικίες και όλοι που την έχουν βάλει είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Το πρόβλημα με τις υγροποιήσεις δεν είναι η ύπαρξή τους ή όχι, αλλά το κατά πόσο διαβρώνουν την καμινάδα, τους τοίχους κτλ.

Με την furanflex πρόβλημα αυτό λύνεται με εγγύηση για 30 χρόνια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.