Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετη (;) κατασκευή για στήριξη φυτών


Recommended Posts

Γειά σας

έχω ένα θέμα που με βασανίζει καιρό. Εβαλα στο μπαλκόνι, ξύλινο χωριστικό (ιδιοκατασκευή με ξύλο και πλεξιγκλάς) ύψους 2,85 μ. για στήριξη φυτών. Το τοποθέτησα μπροστά από το διαχωριστικό του μπαλκονιού που με χωρίζει από το διπλανό διαμέρισμα. Ηρθε η πολεοδομία, έκρινε ότι είναι αυθαίρετη κατασκευή (μου κάνει εντύπωση γιατί έχω δει καθαρά ότι το ύψος μπορεί να είναι μέχρι 3 μέτρα, εκτός και αν κάνω λάθος), έβαλε ένα πρόστιμο 1.000 ευρώ και 500 ευρώ με προσαύξηση 2% κάθε χρόνο, αν το διατηρήσω.

Το χαρτί που έστειλε η πολεοδομία εξαφανίστηκε για μία βδομάδα από την πολυκατοικία και το βρήκα χτες.

Πήρα το τηλ. που αναγράφεται πάνω, αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος δεν θέλει να μου δώσει καμμία πληροφορία για το πώς γίνεται η ένσταση (μου τα μασάει).

Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι:

1) τελικά είμαι ή όχι νόμιμη εφόσον είμαι κάτω από τα 3 μέτρα

2) πως βγάζω κατόπιν εορτής έγκριση για εργασία μικρής κλίμακος

και αν η άδεια αναστέλει το πρόστιμο

3) με την ένσταση θα καταφέρω κάτι και πώς γίνεται αυτή?

Κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό, όπως ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 9, επιτρέπονται:

α) Καπνοδόχοι, αγωγοί αερισμού, καπνοσυλλέκτες, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων, πύργοι ψύξης και δοχεία διαστολής, θέρμανσης ή κλιματισμού και αντλίες θερμότητας που κατασκευάζονται κατά το άρθρο 26.

β) "Απολήξεις κλιμακοστασίων και φρεάτων ανελκυστήρων με τις ελάχιστες αναγκαίες διαστάσεις και μέγιστο εξωτερικό ύψος 2,40 μ. από την τελικά διαμορφωμένη επιφάνεια του τελευταίου ορόφου του κτιρίου μετά την εξάντληση του συντελεστή δόμησης του οικοπέδου." Πάνω στις απολήξεις αυτές απαγορεύεται η τοποθέτηση οποιασδήποτε κατασκευής ή εγκατάστασης.

"γ. στέγες ύψους μέχρι 2,0 μ., εφόσον δεν ορίζεται διαφορετικά από τους όρους δόμησης της περιοχής,

δ. στηθαία, κιγκλιδώματα ασφαλείας, ασκεπείς πισίνες, διακοσμητικά χωροδικτυώματα (μέγιστου ύψους 3,00 μ.), μόνιμες γλάστρες φυτών και γενικά εγκαταστάσεις για τη δημιουργία κήπων με τον εξοπλισμό τους, που κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς που εκδίδονται σε εφαρμογή του άρθρου 26."

ε) Κατασκευές για τη στήριξη των φυτών (πέργκολες).

άρθρο 16 ΓΟΚ

 

αυτό που έχω βάλει έχει μήκος 3,60 ύψος 2,80. θεωρείται μεγάλη κατασκευή? δεν μπορώ να βάλω όσο μεγάλη (σε μήκος) "πέργκολα" θέλω? θέλει οικοδομική άδεια? (το άκουσα και αυτό).

διευκρινίζω ότι είναι ιδιοκατασκευή ένα ξύλινο πλαίσιο σαν τελάρο, το οποίο στο πάνω μέρος έχει πλεξιγκλάς.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω να σου πω είναι οτι η άδεια δεν αναστέλλει το πρόστιμο παρά μόνο το πρόστιμο διατήρησης από την έκδοση της άδειας και πέρα.

Επίσης, όταν αποδεχόμαστε την έκεθση αυτοψίας χωρίς ένσταση υπάρχει μια έκπτωση στο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

nouri 1)η πέργκολα νοείται "ανοιχτή", χωρίς επιστέγασμα (ασχέτως υλικού), όπως περιγράφεις την κατασκευή που έκανες την "κόβω" για η/μ χώρο.

2)η ένστασή σου δε νομίζω ότι μπορεί να βασιστεί κάπου - τι θα επικαλεστείς?

3)πρώτα βγαίνει το πρόστιμο αυθαιρέτου (μετά την αυτοψία), πληρώνεις το πρόστιμο ανέγερσης και σε περίπτωση που εκδόσεις σχετική άδεια δεν γλιτώνεις το πρόστιμο διατήρησης (ανά έτος).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.