Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση κεραμικών εστιών


dimnas

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα μια βοήθεια.Εδώ και αρκετό καιρό ε΄χω αγοράσει κεραμικές εστίες NEFF και ήρθε η ώρα να τις συνδέσω. Τώρα δηλαδή ετοίμασα την κουζίνα μετά από πλήρη ανακαίνιση. Στο κάτω μέρος της εστίας εκεί που βρίσκεται το κουτί συνδέσεων υπάρχει ένα καπάκι με τρεις διαφορετικούς τρόπους συνδέσεων. Δεν γνωρίζω τι τύπος είναι η κουζίνα , δηλαδή αν είναι Ν 2Ν ή 3Ν. Επικοινώνησα με το τμήμα υποστήριξης της NEFF στην Ελλάδα και απλά μου υπενθύμισαν ότι πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο με δίπλωμα. Το μόνο που τους ζητησα ήταν να μου πουν σε ποιο τύπο ανήκουν οι εστίες. Επειδή τα όβολα στέρεψαν με την όλη ανακαίνιση του σπιτιού και δενν υπάρχει σάλιο, κι επειδή έχω ασχοληθεί με ηλεκτρολογικά σοβαρά πολλές φορές αλλά όχι με τέτοιου είδους συνδέσεις θα ήθελα αν μπορεί κάποιος φίλος από το φόρουμ να με βοηθήσει. η Κουζίνα είναι Neff E-Nr T13d20 N0/01 FD9007 00122 TD1320 N TYPE HT5ET60

 

Θα σας είμαι ευγνώμων

Με εκτίμηση

Νασιόπουλος Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Φίλε, όλες οι ηλεκτρικές εστίες, κουζίνες ή όπως αλλιώς λέγονται είναι απλά ωμικά φορτία, δηλαδή κάθε ¨μάτι¨ ή ο φούρνος είναι μια ηλεκτρική αντίσταση.

Όσες έχω δει μέχρι τώρα έχουν πέντε (5) υποδοχές που συμβολίζονται ως εξής :(L1, L2, L3, N, PE). Όταν έχεις τριφασική παροχή συνδέεις την κάθε φάση με τις L1, L2, L3, τον ουδέτερο με την Ν και την γείωση με την PE. Όταν έχεις μονοφασική παροχή γεφυρώνεις τις L1, L2, L3, μεταξύ τους και συνδέεις την φάση της παροχής και στις N, PE, τον ουδέτερο και την γείωση αντίστοιχα.

Δηλαδή ο τρόπος σύνδεσης δεν εξαρτάτε από τον τύπο της εστίας αλά από την παροχή.

Θέλω ώμος να σου επιστήσω την προσοχή και να σου πω, πώς το ρεύμα θέλει γνώση και σεβασμό! Είναι σαν την θάλασσα! Αν δεν γνωρίζεις κολύμπι πας για ψαροντούφεκο? Για αυτό προσοχή! Η ζωή κοστίζει πολύ περισσότερα από την αμοιβή του τεχνίτη!

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Όσο για το ρεύμα που λές συμμερίζομαι την άποψή σου. Μπορεί να μην έχω πτυχίο αλλά έχω τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και πρακτικές. Αν και δάσκαλος στο επάγγελμα έχω τελειώσει Τεχνικό Λύκειο σε αντίστοιχο τομέα και έχω εργαστεί βοηθητικά σε εγκαταστάσεις τόσο ηλεκτρολογικές όσο και ηλεκτρονικές.

Εγώ από την NEFF ζήτησα να μου εξηγήσουν απλά τα σύμβολα Ν 2Ν 3Ν. Θα μπορούσε να αναφερθεί κι αυτός όπως εσύ.

Σου εύχομαι να έχεις ένα ευχάριστο τριήμερο.

Φιλικά Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.