Μετάβαση στο περιεχόμενο

RAHOUTIS AP.

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΝΙΚΑΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

RAHOUTIS AP.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλό μεσημέρι. Καταρχήν δεν θέλω να ανοίξω άλλη θεματική ενότητα και καταχωρώ το θέμα μου εδώ. Σας στέλνω αυτή την φωτογραφεία, που αφορά έναν υπαίθριο υποσταθμό μέσης τάσης της ΔΕΗ που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην επαρχεία Θήβας, διαπιστώνω ότι: 1ον Ο υποσταθμός δεν ασφαλίζεται από την πλευρά της Μ/Τ (με τα γνωστά και ως ¨μπαστούνια¨), παρά μόνο η γραμμή της Μ/Τ στην διακλάδωσή της, περίπου 700m πριν τον υποσταθμό. 2ον Ο υποσταθμός δεν προστατεύεται από κρουστικούς απαγωγούς Μ/Τ, έναντι των κρουστικών υπερτάσεων αποτέλεσμα έμμεσων ή και άμεσων κεραύνιων πληγμάτων ή και άλλης γενεσιουργού αιτίας. Για την μεν πρώτη διαπίστωση. Δεν είναι μεγάλη η απόσταση των 700m, ώστε να παρέχουν προστασία η ασφαλειοαποζεύκτες στην αφετηρία της γραμμής? (μεγάλη αντίσταση ενδεχόμενου βρόχου σφάλματος). Για την δεύτερη διαπίστωση. Δεν κινδυνεύει ο υποσταθμός και κατ΄ επέκταση οι καταναλώσεις από κρουστικές υπερτάσεις που ενδεχομένως μπορούν να εμφανιστούν στο δίκτυο? (εκτεταμένο δίκτυο στις παρυφές του χωριού). Δίχως να γνωρίζω τα πρότυπα και τους ιδιαίτερους κανονισμούς, που διέπουν τις εναέριες εγκαταστάσεις δικτύων μέσης τάσης της ΔΕΗ, αλλά συγκρίνοντας από άλλους παρόμοιους υποσταθμούς και από τις όποιες γνώσεις μου, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος υποσταθμός δεν πληροί βασικές αρχές, καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Θέτω αυτό το προβληματισμό προς συζήτηση και όποιος συνάδελφος έχει εμπειρία από έργα/εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, να μας δώσει τα φώτα του!
  2. Φίλε, όλες οι ηλεκτρικές εστίες, κουζίνες ή όπως αλλιώς λέγονται είναι απλά ωμικά φορτία, δηλαδή κάθε ¨μάτι¨ ή ο φούρνος είναι μια ηλεκτρική αντίσταση. Όσες έχω δει μέχρι τώρα έχουν πέντε (5) υποδοχές που συμβολίζονται ως εξής :(L1, L2, L3, N, PE). Όταν έχεις τριφασική παροχή συνδέεις την κάθε φάση με τις L1, L2, L3, τον ουδέτερο με την Ν και την γείωση με την PE. Όταν έχεις μονοφασική παροχή γεφυρώνεις τις L1, L2, L3, μεταξύ τους και συνδέεις την φάση της παροχής και στις N, PE, τον ουδέτερο και την γείωση αντίστοιχα. Δηλαδή ο τρόπος σύνδεσης δεν εξαρτάτε από τον τύπο της εστίας αλά από την παροχή. Θέλω ώμος να σου επιστήσω την προσοχή και να σου πω, πώς το ρεύμα θέλει γνώση και σεβασμό! Είναι σαν την θάλασσα! Αν δεν γνωρίζεις κολύμπι πας για ψαροντούφεκο? Για αυτό προσοχή! Η ζωή κοστίζει πολύ περισσότερα από την αμοιβή του τεχνίτη!
  3. Συνάδελφοι γνωρίζει κάποιος να μας ενημερώσει σχετικά με τις προγραμματισμένες ημερίδες του ΤΕΕ για το ΚΕΝΑΚ? Θα γίνουν? Γιατί το προσωπικό του ΤΕΕ απεργεί και καμιά πληροφορία δεν υπάρχει.
  4. Ηλεκτρογεννήτρια? Που να ενεργοποιείτε όταν υπάρχει τάση από το δίκτυο?!!! Και diesel? Τι είδους εγκατάσταση είναι αυτή? Μήπως εννοείς ηλεκτροκίνητη αντλία σε συνεργασία με πετρελαιοκίνητη?
  5. Σύμφωνα με τα όσα προτείνει ο Μ. Κάπος στο βιβλίο ¨Άντληση, Ύδρευση, Άρδευση¨ . Πρώτα υπολογίζουμε την απαιτούμενη κατανάλωση στο 24ωρο (Qολ σε m³ ) και την πίεση που θέλουμε στις δυσμενέστερες λήψεις (π.χ 4Αt). Θεωρώντας πρακτικά μηδενική την πίεση του δικτύου. Η αντλία δεν θα πρέπει να λειτουργεί περισσότερο από το 50% του χρόνου. Κατά συνέπια τα Qολ m³ νερού θα πρέπει να αντλούνται σε 12h το 24ωρο. Οπότε η ελάχιστη παροχή της αντλίας ανά ώρα θα είναι: Qαντ. = Qol/t = Qol/12 → m³/ h. Με αυτά τα στοιχεία: 1ον επιλέγουμε αντλία με παροχή, Qαντ. στις 4 Αt (μανομετρικό Η = = 40 m). 2ον το πιεστικό δοχείο, η χωρητικότητα του οποίου δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από το 1/3 της ωριαίας κατανάλωσης. Δηλ. Vδοχ. >= Qαντ./3. Επίσης το δοχείο θα ρυθμιστεί ώστε να τροφοδοτεί το δίκτυο από τα 2/3 έως τα 3/3 της χωρητικότητάς του. Δηλαδή θα δίνει εντολή στην αντλία να λειτουργεί αφού πρώτα καταναλώνεται νερό Vδοχ./3. Η αντλία με την σειρά της για να αντλήσει τα Vδοχ./3 θα χρειάζεται χρόνο ίσο με το πηλίκο που θα προκύψει από την κατανάλωση των Vδοχ./3 δια της ωριαίας παροχής Qαντ. tλειτ = Vδοχ./3 Qαντ. σε ώρες. Πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι η παροχή της αντλίας σε νερό μεταβάλλεται όσο μεταβάλλεται η πίεση μέσα στο δοχείο. Δηλαδή, στις χαμηλές πιέσεις η αντλία αποδίδει περισσότερο νερό και στις υψηλές λιγότερο.
  6. I. Διαφωνώ. Σύμφωνα με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων έχουμε ροή. Δεν αντιλέγω συνάδελφε! Ροή θα έχουμε, αδιάλειπτη ροή δεν θα έχουμε, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σχηματιστεί θύλακας αέριας φάσης στο σιφώνι, στο ανώτερο σημείο του δικτύου.
  7. Συνάδελφοι θεωρώ ότι το πρόβλημα έχει συζητηθεί πολύ περισσότερο από ότι του αρμόζει! Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί, θα ήθελα να συνοψίσω τα εξής. I. Αδιάλειπτη φυσική ροή δεν μπορούμε να έχουμε με την συγκεκριμένη χωροταξία του δικτύου. Απαιτείται οπωσδήποτε η παρεμβολή αντλίας. II. Με την τοποθέτηση συμβατικής αντλίας και ενδιάμεσης ανοιχτής δεξαμενής στο ανώτερο υψομετρικό σημείο, που η χωρητικότητά της και το start – stop της αντλίας θα ελέγχονται από φλοτεροδιακόπτη ή ηλεκτρόδια στάθμης, εξασφαλίζει αδιάλειπτη ροή αλλά δεν ενδείκνυται στην περίπτωσή μας δεδομένου ότι θέλουμε πίεση 6 par στις λήψεις μας. III. Η τοποθέτηση μονάχα συμβατικής αντλίας που να ελέγχεται με πρεσοστάτες δεν ενδείκνυται γιατί θα έχουμε αλλεπάλληλα start – stop. IV. Τοποθέτηση πιεστικού συγκροτήματος (συμβατική αντλία, κλειστό δοχείο με μεμβράνη, ανεπίστροφη, βαλβίδα) και εξαεριστικό στο ανώτερο υψομετρικό σημείο, εξασφαλίζει αδιάλειπτη ροή με τις απαιτήσεις που εμείς θέλουμε, με μειονέκτημα την ενδεχόμενη έλλειψη του απαιτούμενου χώρου τοποθέτησης (το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση II ) και τον κίνδυνο καταστροφής της μεμβράνης του δοχείου λόγω της ποιότητας του νερού. V. Τοποθέτηση αντλίας με αναλογικό έλεγχο των στροφών (inverter), για την διατήρηση σταθερής πίεσης σε σχέση με την κατανάλωση (παροχή) και εξαεριστικό στο ανώτερο υψομετρικό σημείο. Εξασφαλίζει αδιάλειπτη ροή με τις απαιτήσεις που εμείς θέλουμε, με μόνο μειονέκτημα το κόστος. Στις περιπτώσεις (II &IV) η χωρητικότητα των δοχείων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το 1/3 της ωριαίας ζήτησης (Q/h). Θεωρώ ότι η διατομή του δικτύου είναι υπερβολικά μεγάλη, εφόσον και το δίκτυο θα λειτουργεί υπό πίεση. Δεδομένου ότι δεν έχει κατασκευαστεί καλό θα ήταν ελεγχθεί.
  8. Μη γραμμικό? Εννοείς όταν δεν είναι καθαρό ημίτονο η κυματομορφή της τάσης? Στην περίπτωση αυτή, όταν δηλαδή έχουμε αρμονικές τότε ναι, περνάει ρεύμα από τον ουδέτερο ακόμα και όταν έχουμε συμμετρικό φορτίο.
  9. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ! ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΚΡΙΣΗ………. ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!! Δεν μας λένε ότι πατρίδα εννοούν το αχαλίνωτο πλουτισμό τους και τις offshore εταιρίες τους! ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ. Δεν μας λένε ότι οι κερδοσκόποι κάνουν την δουλειά τους, κυνηγούν το κέρδος, την πεμπτουσία του απάνθρωπου πολιτικοοικονομικού συστήματος που παράγει την κρίση. ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΙΤΙΟ.  Για την αποδόμηση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας, το βιομηχανικό σαμποτάζ και τον προορισμό μας να γίνουμε σερβιτόροι, που είναι η Ε.Ε.  Για την επιδίωξη να Ασιατικοποιηθεί η εργατική δύναμη του Ευρωπαίου με σκοπό να ανέβει η ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου. ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Δεν μας λένε ότι η διαφθορά είναι δομικό στοιχείο αυτού του σάπιου συστήματος και για αυτό την ευλογεί. ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. Δεν μας λένε ότι τα λαμόγια είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, όπως οι δωσίλογοι – μαυραγορίτες στην κατοχή. Για αυτό και οι θεσμοί του σάπιου συστήματος τους προστατεύουν!!! Τα Μ.Μ.Ε ιδιοκτησίας μεγαλοεργολάβων, με στημένα γκάλοπ, μας λένε ότι ο λαός είναι έτοιμος να κάνει θυσίες! Καλούν τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα να μας κάνουν αναλύσεις για το πώς φτάσαμε εκεί και για την αναγκαιότητα των μέτρων! ΟΥΣΤ… ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!!! Οι καιροσκόποι ¨αριστοκράτες¨ συνδικαλιστές σιωπούν/συναινούν και με ψευτοαπεργίες, άσφαιρα πυρά, προσπαθούν να εκτονώσουν την οργή του κόσμου. ΑΙΣΧΟΣ ΝΕΝΕΚΟΙ!!! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?  Έξω από τα συνδικάτα εκκολαπτήρια υπουργών, που μας θέλουν υποτακτικούς και βαστάζους.  Εμπρός για ένα αγωνιστικό, διεκδικητικό, ταξικό συνδικαλισμό.  Καμιά ανοχή στην διαφθορά, ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ στους νεομαυραγορίτες! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!  Έξω από την ευρωζώνη και την συνθήκη σταθερότητας.  Εθνικοποίηση και κοινωνική αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.  Έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίων και φορολογία αυτών.  Καταδίκη όσων πλούτισαν από μίζες και δήμευση των περιουσιών τους.
  10. Ευχαριστώ πολύ για τα στοιχειά. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η αντοχή των πακτώσεων στο μπετό. Υ.Γ. σωστή η παρατήρησή σου για το βάρος του νερού. Εγώ μπέρδεψα το r, d! Η ώρα βλέπεις…… αντί να κάνω clubbing, υπολογίζω σωλήνες!
  11. Συνάδελφε, για το βάρος και των δύο σωλήνων αναφέρομε, μαζί στο ίδιο στήριγμα θα αναρτηθούν. Η ωφέλιμη διάμετρος του κάθε σωλήνα είναι Φ127 και το πάχος τοιχώματος είναι 5mm, το απόβαρο του κάθε σωλήνα είναι 15kg/m, από πίνακες του Χρυσαφίδη. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι. Το ερώτημά μου μπορεί να φαντάζει ¨χαζό¨, αλλά θέλω την βοήθειά σας. Θέλω να στηρίξω χαλύβδινες σωλήνες κατά μήκος της πρόσοψης κτιρίου. Η πρόσοψη είναι από μπετό και η στήριξη θα γίνει με χαλύβδινα στηρίγματα (L) τα οποία θα πακτωθούν στο μπετό με μεταλλικά updat. Ο αριθμός των σωλήνων είναι δύο, Φ127 και το συνολικό βάρος με το νερό είναι 80Kg/m. ¨Εμπειρικά¨ θα μπορούσα να εξασφαλίσω την ασφαλή στήριξη, επειδή όμως το μήκος είναι αρκετά μεγάλο και μετράει το κόστος θα ήθελα να μου πει κάποιος για τον ιδανικό τρόπο (απόσταση μεταξύ στηριγμάτων, αριθμό πακτώσεων /στήριγμα).
  13. Καλησπέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα την βοήθειά σας. Γνωρίζει κάποιος να μού πει, τη προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με την πυραντοχή θυρών ανελκυστήρων; Σίγουρα θα υπάρχει και σχετικό πρότυπο από τον ΕΛΟΤ, αν το ξέρει κάποιος, ας μου το αναφέρει. Προκαταβολικά ευχαριστώ! Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
  14. Συνάδελφοι, το να παρουσιάζονται ίχνη πάγου στην Α.Θ είναι λογικό. Όταν λέμε παγοποίηση του στοιχείου εννοούμε να ¨μπουκώνει¨ από πάγο. Και όταν λέμε αδιάλειπτη λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίας εννοούμε να έχει την δυνατότητα η Α.Θ. να κάνει απόψυξη και ο συμπιεστής να έχει την απαιτούμενη ισχύ να ανταπεξέλθει στις υψηλές πιέσεις κατάθλιψης που απαιτούνται στις θερμοκρασίες αυτές. Εννοείτε με μεγαλύτερη κατανάλωση. Η τεχνολογία inverter μας δίνει την δυνατότητα αυτή. mix-mix θα προσπαθήσω να βρω στοιχεία για την συγκεκριμένη Α.Θ. κάνε πάντως ένα έλεγχο της Α.Θ με έναν έμπειρο ψυκτικό και βλέπεις μετά. Υ.Γ. Μελέτη με δανική σφραγίδα!!!!!! Η μελέτη δεν βρίσκεται!!!!!! Ο μελετητής δεν βρίσκεται!!!!! Ο εγκαταστάτης ¨σκοτώθηκε¨ με το ιδιοκτήτη!!!!!! ΑΧ!!!! Ελλάδα χώρα της αρπαχτής!!!!
  15. Συνάδελφε, δώσε μας το κατασκευαστικό οίκο και το μοντέλο της Α.Θ. για να βγάλουμε άκρη. Επιμένω για την καμπύλη θερμότητας της Α.Θ. γιατί η απόδοσή τους δεν είναι σταθερή, αλλά εξαρτάτε από την εξωτερική θερμοκρασία. Για τις απλές Α.Θ. οι κατασκευαστές δίνουν τις ονομαστικές αποδόσεις για εξωτερικές θερμοκρασίες έως και 7 C°. Σε αυτή την περίπτωση θα συμφωνήσω με των συνάδελφο miltos ότι είναι φυσιολογικό να πιάνει πάγο το στοιχείο. Για τεχνολογία inverter και με μεγάλο cop όμως, δεν είναι λογικό. Υπάρχουν Α.Θ. με αυτή την τεχνολογία που λειτουργούν αδιάλειπτα για εξωτερικές θερμοκρασίες (- 18 C°).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.