Jump to content

aim

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Ενδιαφέροντα
  Καταδύσεις, ιστιοπλοϊα, κολύμπι, κοινωνική-περιβαλλοντική δράση, μουσική, λογοτεχνία, φωτογραφία, ζωγραφική, ταξίδια
 • Τοποθεσία
  ΑΘΗΝΑ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/κος Ορυκτών Πόρων

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Version 22-1-2014

  374 downloads

  Με την Υπουργική Απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές: -της μελέτης για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (Π.Π.Π.Α.), -της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), -του φακέλου για τροποποίηση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.), και -του φακέλου για ανανέωση Α.Ε.Π.Ο. Παράλληλα, καθορίζονται οι ειδικές απαιτήσεις προδιαγραφών των μελετών των έργων και δραστηριοτήτων που υπάγονται στην Οδηγία για τις Βιομηχανικές Εκπομπές (Οδηγία IED), καθώς και οι προδιαγραφές για το περιεχόμενο των σχεδίων διαχείρισης των εξορυκτικών αποβλήτων. Εξειδικεύονται επίσης, οι προδιαγραφές των αναγκαίων μελετών για την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ) έργων και δραστηριοτήτων που υλοποιούνται, εντός προστατευμένων περιοχών του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου NATURA 2000 ή εκτός αυτών, αλλά είναι δυνατόν να επηρεάσουν σημαντικά τις περιοχές αυτές. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, έκανε με δήλωσή του επισημαίνει: «Με την έκδοση της απόφασης, βελτιώνεται η ποιότητα, τυποποιούνται και προσδιορίζονται με ακρίβεια τα περιεχόμενα των πάσης φύσεως μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό, αποτελεσματικό και σύμφωνο με τις εθνικές και ευρωπαϊκές νομικές απαιτήσεις, κείμενο προδιαγραφών των αναγκαίων μελετών που διευκολύνει την αδειοδότηση έργων και θα επιταχύνει την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδύσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρει στην εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος. Προσηλωμένοι στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και στη διασφάλιση των τριών ισοδύναμων πυλώνων της -του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας- ολοκληρώσαμε μια ακόμη διαρθρωτική μεταρρύθμιση που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της». Σημειώνεται τέλος, ότι με την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τις προδιαγραφές των μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων ολοκληρώνεται η πρώτη ενότητα των αλλαγών που προβλέπονται από τον Ν.4014/2011. Το ΥΠΕΚΑ συνεχίζει να εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν αφενός στην κατασκευή και έναρξη λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου (ΗΠΜ) με το οποίο θα ολοκληρώνονται ηλεκτρονικά όλες οι διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης και αφετέρου στην αναμόρφωση και ενδυνάμωση του τρόπου διεξαγωγής των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και ελέγχων τήρησης των περιβαλλοντικών όρων.
 2. Version 14.1.2014

  160 downloads

  ΚΥΑ 145026/10.1.2014 (ΦΕΚ 31Β/14.1.20143)-Σύσταση, διαχείριση και λειτουργία Εθνικού Μητρώου Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.) από Επιφανειακά και Υπόγεια Υδατικά Συστήματα.
 3. μήπως μπορεί κάποιος να μας ξεκαθαρίσει αν δόθηκε παράταση (λήγει αύριο 11/10/2013) στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης ? το 15ημερο αφορά μόνο στην υποβολή των δικαιολογητικών?
 4. Version 17/12/2012

  98 downloads

  Είναι η 4η κατά σειρά τροποποίηση για την αδειοδότηση των υφιστάμενων χρήσεων νερού (γεωτρήσεων, πηγαδιών κλπ).
 5. η απάντηση έγινε στο προηγούμενο μήνυμά μου.
 6. Την κατασκευή γεωτρήσεων αρδευτικών ή υδρευτικών την εκπονούν οι κατέχοντες ΜΕΚ20, δηλαδή, γεωλόγοι, γεωλόγοι μηχανικοί κλπ). Η χημική ανάλυση νερού προερχόμενη από γεωτρήσεις γίνεται από χημικούς μηχανικούς. Όμως, η αίτηση για αδειοδότηση υφιστάμενων χρήσεων νερού</u> στις Δ/νσεις Υδροοικονομίας των Περιφερειών της χώρας, σύμφωνα με την ΚΥΑ 150559/2011, μπορεί να γίνει από τον επιστήμονα αλλά και από τον απλό πολίτη που γνωρίζει ανάγνωση και γραφή. Όσο για την αίτηση η αυθαιρεσία της ελεύθερης αγοράς βρίσκεται στο μεγαλείο της: κόστος από 2 ευρώ μέχρι και 1000 ευρώ! Εχει δοθεί βέβαι εντολή στις Δ/νσεις Υδροοικονομίας να βοηθούν τους ενδιαφερόμενους αλλά οι περισσότερες τους παραπέμπουν σε γνωστούς ιδιώτες. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα γίνεται χαμός...ο γείτονας πάει και δηλώνει την τάδε γεώτρηση πριν τον ιδιοκτήτη ως δική του και τρέχα γύρευε μετά πως θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση των δικαιούχων. Οι δικηγόροι τρίβουν τα χέρια τους και πάλι... Με αυτόν τον τρόπο η συγκεκριμένη ΚΥΑ (η οποία κατά την γνώμη μου, σύντομα θα ξανα-τροποποιηθεί) κατάφερε με προχειρότητα να βγεί από το ΥΠΕΚΑ για καθαρά φοροεισπρακτικούς λόγους γιατί τα στοιχεία που κατατίθενται είναι μη έγκυρα (ασαφείς τεχνικές προδιαγραφές κατασκευής, διατομή γεώτρησης/σωλήνωσης, βάθος, παροχή άντλησης ακόμη και χημικές αναλύσεις από ...εμφυαλωμένο νερό). Άν η Πολιτεία ήθελε με επιστημονικό τρόπο να καταγράψει και να ελέγξει σοβαρά όλες τις υφιστάμενες γεωτρήσεις και την ορθολογική χρήση του νερού, θα μπορούσε να το αναθέσει στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες. Οσον αφορά το ΦΕΚ 1881/Β/14.6.2012 με την νέα παράταση,το έχω καταχωρήσει στα downloads, στη κατηγορία Υδραυλικά-Λιμενικά: Νομοθεσία όπου μπορείτε να το κατεβάσετε. Παράταση υποβολής αιτήσεων για υφιστάμενες χρήσεις νερού _ΦΕΚ1881_Β_2012.pdf
 7. 109 downloads

  Τροποποίηση της αριθ. οικ. 150559/10.6.2011 απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» (ΦΕΚ Β’ 1440/16.6.2011), όπως ισχύει.
 8. Version PDF

  399 downloads

  Οδηγία για την υποβολή διαγράμματος κάλυψης για τη ρύθμιση αυθαίρετων κατασκευών, σύμφωνα με τον Ν.4014/2011.
 9. 74 downloads

  Έγκριση "Τεχνικών Προδιαγραφών Κατασκευής Έργων Υδρογεωτρήσεων" ως ελάχιστα όρια. (Αναδημοσίευση)
 10. 91 downloads

  Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. οικ. 150559/10−6−2011 απόφασης Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Τουρισμού: «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού».
 11. 126 downloads

  Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.
 12. Διαθέτει κάποιος συνάδελφος τριγωνομετρικά σημεία της Πελοποννήσου? Ιδιαίτερα για Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας?
 13. Μήπως έχετε και τριγωνομετρικά σημεία για την Πελοπόννησο?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.