Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση αυθαιρέτου


rizos_jnr

Recommended Posts

Καλησπέρα, ασχολούμαι με μία περίπτωση στην οποία τυχαία ανακαλύψαμε ότι το υπόγειο για την πολεοδομία θεωρείται αυθαίρετο καθώς είχε γίνει διακοπή εργασιών μετά από 4 χρόνια που ήρθε η πολεοδομία για έλεγχο. το υπόγειο ήταν ημιτελές, το υπόλοιπο σπίτι όμως είχε τελειώσει και γι αυτό πήραν και ρεύμα (το 1989). ο ιδιοκτήτης δεν πήγε ποτέ να κάνει παράταση ισχύος και έτσι μέχρι τώρα θεωρείται το υπόγειο αυθαίρετο, εκείνος όμως χωρίς να ξέρει πως έχει γίνει διακοπή εργασιών συνέχισε την αποπεράτωση του υπογείου. Έτσι σήμερα η πολεοδομία το θεωρεί ως αυθαίρετο καθώς είναι πλέον αποπερατωμένο. ο ιδιοκτήτης όμως στην πορεία ξεμπάζωσε μια πλευρά για να την κάνει γκαράζ. Τώρα θέλουμε να κάνουμε νομιμοποίηση. Συνεπώς τώρα το υπόγειο έχει υποστεί αλλαγή χρήσης και έχει ξεμπαζωθεί μία πλευρά του. Μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε?? το γεγονός οτι η μία πλευρά του είναι ξεμπαζωμένη πάει να πει ότι έχουμε υπερβεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος?? η εγκυκλιος 5 με θέμα ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Β ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΟΥ Ν.3843/10 στο Άρθρο 5- Υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσεως, Παρ. 1α[/b] λέει ότι : Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι κ το δώμα ή τη στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται τα υπόγεια , η pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές κτλ.. Τελικά τι θα κάνουμε?? θα πληρώσουμε για αλλαγή χρήσης (που σύμφωνα με αυτόν τον νόμο είμαι καλυμμένος) για ξεμπάζωμα (είμαι καλυμμένος εδώ????) για αποπεράτωση του έργου και για παραβίαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους??? παρακαλώ βοήθεια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγινε διακοπη εργασιων στο υπογειο και εμεινε ημιτελες γραφεις.Δηλαδη δεν αποτελουνταν απο τοιχεια αλλα μαλλον θα θελαν να χτισουν τουβλα γυρω γυρω.Ετσι ειναι? Η διακοπη εργασιων για πιο λογο εγινε? Η αδεια το αναφερει το υπογειο?Λιγο πιο αναλυτικα σε παρακαλω!!!

Link to comment
Share on other sites

είχαν στείλει ένα χαρτί το οποίο έλεγε: Σας γνωρίζουμε ότι σε γενόμενη αυτοψία από από αρμόδιο υπάλληλο ύστερα από αίτηση σας για θεώρηση της υπ'αριθμόν αδείας .. για ηλεκτροδότηση διαπιστώθηκε ο ισόγειο και Α όροφος είναι τελειωμένα ενώ το υπόγειο βρίσκεται στα μπετά και επειδή η ισχύς της παραπάνω άδειας έχει λήξει, σας παρακαλούμε να διακοπούν οι εργασίες στην παραπάνω οικοδομή, η συνέχιση των οποίων θα επιτραπεί μόνο με νεώτερο έγγραφό μας. Στην άδεια αναφέρεται κανονικά ότι υπάρχει υπόγειο.. Και πλέον δεν είναι στα μπετά και έχουν ξεμπαζωθει 3 πλευρές. Manoli ακόμα και αν δ γνωρίζεις να μου απαντήσεις σε ευχαριστώ πολύ που προσπάθησες

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αφού το λέει η άδεια το υπόγειο πάμε καλά.Ο Νόμος 3843 μπορεί να αλλάξει τη χρήση των υπογείων οπότε αυτός θα χρησιμοποιηθεί. Ακόμα και αυθαίρετο να το βγάλουν το υπόγειο, με τον 3843 σταματάνε όλα τα πρόστιμα.Αυτό που δεν σου "τακτοποιεί" ο νόμος αυτός είναι το ξεμπάζωμα.Αυτό παραμένει σα θέμα με δικό του υπολογισμό προστίμου εάν το τραβήξουν προς τα εκεί από την πολεοδομία. Μια μικρή λεπτομέρεια.Θα πρέπει η νέα χρήση να είναι κύρια και όχι βοηθητική.Για το γκαράζ δηλαδή θα υπάρξει θέμα.Για μετατροπή σε σπίτι εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.