Μετάβαση στο περιεχόμενο

rizos_jnr

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Λυκοβρυση
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rizos_jnr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, Είμαι πολιτικός μηχανικός ΤΕ από το ΤΕΙ Πειραιά. Εργάζομαι 2 χρόνια σε κατασκευαστική εταιρία, και παρόλο που στην εταιρία με θεωρούν ισάξιο με τους υπόλοιπους Πολιτικούς μηχανικούς των πολυτεχνείων, θα ήθελα να κάνω κάτι ώστε το πτυχίο μου να αναβαθμιστεί. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει τι μπορώ να κάνω; Δηλαδή, θέλω να γίνω ισάξιος με τους Πολιτικούς του Πολυτεχνείου ή με τους Αρχιτέκτονες, πως μπορώ να το επιτύχω αυτό; Γίνεται αυτό με κάποιο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό; Ίσως σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο; Πρέπει να δώσω κατατακτήριες ή Πανελλήνιες πάλι ώστε να μπω σε κάποια πολυτεχνική σχολή; Παρακαλώ πολύ θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει αυτές τις πληροφορίες Ευχαριστώ.
  2. Καλησπέρα σε όλους.. Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς εάν υπάρχει κάποιο πιστοποιημένο εργαστήριο για δοκίμια σκυροδέματος στην Εύβοια, και αν όχι τότε κάπου εκεί κοντά... Ευχαριστώ..
  3. Καλησπέρα, Θα παρακαλούσα εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει τι εννοεί- πως ερμηνεύεται - η παρ. 16 του αρθ.6 του διατάγματος του Ελαιώνα [20-9-1995 Π.Δ. (ΦΕΚ1049Δ') "Επιβάλλεται η διάσπαση του όγκου του κτιρίου σε περισσότερα του ενός, που ανεγείρονται σε οικόπεδα μεγαλύτερα των 6 στρεμμάτων". Υπάρχει παραθυράκι να έχω λειτουργικά ενιαίο οικοδόμημα (που είναι και το αιτούμενο) με διάσπαση του όγκου αυτού σε μικρότερους όγκους (ψηλότερο τμήμα, χαμηλότερο τμήμα) ή πρέπει οπωσδήποτε να έχω ανεξάρτητα κτίρια; Η ΕΠΑΕ μπορεί να δώσει τέτοια έγκριση; Ευχαριστώ
  4. δηλαδή απλά θα πάω στο δήμο και θα ζητήσω ένα χαρτί, οκ.. Για να δούμε, θα μπορέσει να μου το κάνει ο δήμος αυτό το χαρτί ή θα μου ζητήσει να του αποδείξω εγώ πως είναι νόμιμο??? στην Ελλάδα ζούμε,όλα είναι πιθανά!!!!
  5. Καλησπέρα!! θέλω να κάνω μια προσθήκη κατ'επέκταση σε παλιό σπίτι, πέτρινο, χτισμένο προ του 1955 το οποίο δεν έχει άδεια. Είναι 100% νόμιμο απλά εκείνη την εποχή ήταν αλλιώς τα πράγματα με τις πολεοδομίες και τις άδειες. Μου είπαν ότι στα καινούργια σχέδια πρέπει να αποδείξω ότι το σπίτι είναι νόμιμο και ότι δεν έχει άδεια διότι είναι χτισμένο πριν το 55. Γνωρίζει μήπως πως το αποδεικνύω αυτό?? στο μυαλό μου έρχεται συμβολαιογράφος και η υπηρεσία στρατού (αεροφωτογραφίες) αλλά αυτά είναι μόνο υποθέσεις. Παρακαλώ βοήθεια
  6. Καλημέρα.. θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Αποφοίτησα από το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά και θέλω να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό πάνω στην αρχιτεκτονική, Ελλάδα ή και εξωτερικό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι?? και αν κάνω κάτι στο εξωτερικό αποκτώ δικαιώματα παραπάνω ή παίρνω ακόμα κ σφραγίδα (πολύ αισιόδοξος είμαι,πολλά ζήτησα)???
  7. Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχουμε ένα οικόπεδο με ένα υφιστάμενο κτίριο. Όταν χτίστηκε το κτίριο ο ιδιοκτήτης δεν εξάντλησε όλους τους συντελεστές, συνεπώς του μένουν 45τμ κάλυψη και 60τμ δόμηση, επίσης δεν έβαλε καθόλου ημιυπαίθριο χώρο "πέταξε" δηλαδή άλλα 23 τμ. Θέλουμε να χτίσουμε μέσα σε αυτό το οικόπεδο ότι μας περισσεύει. Το ερώτημα είναι το εξής: στο καινούργιο κτίριο που θα κτιστεί μπορούμε να δημιουργήσουμε ημιυπαίθριους χώρους με εμβαδόν ίσο με το σύνολο του επιτρεπομένου (23τμ, αυτούς που δηλαδή δεν βάλαμε ποτέ) ή πρέπει να βάλουμε τόσους όσους μας αναλογούν πλέον σύμφωνα με τους τωρινούς συντελεστές δηλαδή 60*0,15=9τμ.. ευχαριστώ πολύ..
  8. αλήθεια ??? να σαι καλά ρε φίλε γτ δ μου βγαίναν οι χώροι!!!
  9. Καλησπέρα.. θέλω να κάνω μια ερώτηση και φύτευση. έχουμε μία βιομηχανία χτισμένη σε μία εκτός σχεδίου περιοχή και θέλω να υπολογίσω πόση πρέπει να είναι η φύτευση και πόσα δέντρα να βάλω και αν ισχύει και εδώ το ΦΕΚ 59Δ ΤΟΥ 89 περί φύτευσης διότι είμαστε σε περιοχή εκτός σχεδίου κ βιομηχανική. το οικόπεδο είναι 47164,60τμ, Εεπιτρπόμενης κάλυψης 41249,58τμ και Ευλοποιούμενης κάλυψης 17021,87τμ. Το ΦΕΚ λέει ότι πρέπει να έχουμε 1 δέντρο ανά 200τμ. Ανά 200τμ οικοπέδου ή ακάλυπτου χώρου??? και επίσης η φύτευση πρέπει να είναι τα 2/3 του ακάλυπτου του υλοποιημένου ή του επιτρεπόμενου???ευχαριστώ..
  10. etsi einai i zwi lazare. kai egw mporw na pw oti kourastika kai edwsa panellinies kai mpika domikos k oti esy piges apla kai graftikes se mia sxoli tou ekswterikou, pou einai xiliades kai einai xeiroteres apo iek. as voleutoume loipon me auto pou eimaste kai an anavathmistoume kalws na erthei !!!!!! Παρατήρηση: Τα greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
  11. είχαν στείλει ένα χαρτί το οποίο έλεγε: Σας γνωρίζουμε ότι σε γενόμενη αυτοψία από από αρμόδιο υπάλληλο ύστερα από αίτηση σας για θεώρηση της υπ'αριθμόν αδείας .. για ηλεκτροδότηση διαπιστώθηκε ο ισόγειο και Α όροφος είναι τελειωμένα ενώ το υπόγειο βρίσκεται στα μπετά και επειδή η ισχύς της παραπάνω άδειας έχει λήξει, σας παρακαλούμε να διακοπούν οι εργασίες στην παραπάνω οικοδομή, η συνέχιση των οποίων θα επιτραπεί μόνο με νεώτερο έγγραφό μας. Στην άδεια αναφέρεται κανονικά ότι υπάρχει υπόγειο.. Και πλέον δεν είναι στα μπετά και έχουν ξεμπαζωθει 3 πλευρές. Manoli ακόμα και αν δ γνωρίζεις να μου απαντήσεις σε ευχαριστώ πολύ που προσπάθησες
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.