Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΕΝΑΚ για μεζονέτες διαφόρων εμβαδών


kongeo

Recommended Posts

 αδεια του 05 προσθηκη διωροφου κατοικιας επι ισογειου.Ο ιδιοκτητης εφτιαξε μονο τον πρωτο(60 τμ) κ τιποτα απο τον δευτερο(40 τμ) .Η διωροφη αυτη προσθηκη ειναι λειτουργικα εξαρτωμενη  μεζονετα και   εχει εσωτ κλιμακοστασιο   

Παω για αναθεωρηση του Α οροφου μιας και εχει κανει τροποποιησεις στα αρ/κα και υδραυλικα,αποχ και αδεια για το Β ολα σε μια καινουργια αδεια με τα καινουργια δεδομενα .Μιας κ ο Β ειναι 40 τμ θελω υποχρεωτικα ΚΕΝΑΚ?? 

Link to comment
Share on other sites

Δες τα σημεία Α.4 και Α.5 της εγκυκλίου με Αρ. Πρωτ.: οικ. 1603 (ΑΔΑ: 4ΙΚΣΟ-Λ) του ΥΠΕΚΑ.

Θεωρώ πως πρέπει να γίνει ΜΕΑ (και έλεγχος θερμομονωτικής επάρκειας) για το σύνολο των δύο προστιθέμενων ορόφων (Α' και Β'). Αλλά θα πρέπει να τοποθετηθεί θερμομόνωση στο ενδιάμεσο δάπεδο μεταξύ ισογείου και Α' ορόφου, κι αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Σαν να μην θελει ΚΕΝΑΚ  μου φαινεται  διοτι ο β οροφος θα γινει τωρα <50τμ και ειναι λειτουργικα εξαρτωμενος  απο  υφισταμενο α οροφο(που αναθεωρειται) 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, ίσως και να έχεις δίκιο. Ρίξε, αν θες, μια ματιά και σε αυτή (Αρ. πρωτ.: οικ.2021 - 14 Ιουνίου 2012) την εγκύκλιο και προσπάθησε να επικοινωνήσεις με την ΕΥΕΠΕΝ.

Πάντως καταλαβαίνω πως έχεις ένα (σχεδόν) αποπερατωμένο Α' όροφο, με διαφορές σε σχέση με την αρχική άδεια του 2005, που θα τον δείξεις σαν αναθεώρηση (δεν θα έπρεπε να πάει σαν νομιμοποίηση;) και ταυτόχρονα μια προσθήκη Β' ορόφου, μικρότερη μεν από 40τ.μ., στο σύνολο όμως 100τ.μ. που θα φαίνεται, σαν σύνολο πάντα, να κατασκευάζονται τώρα. Με αυτό το σκεπτικό είπα πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι δύο όροφοι με ΚΕΝΑΚ.

Για να πω την αλήθεια, αυτό το σημείο από την εγκύκλιο που σε παραπέμπω, δεν το πολυκαταλαβαίνω: "4. Για τις περιπτώσεις αναθεώρησης υφιστάµενων αδειών δόµησης (σηµείο Α.4 της Εγκυκλίου 1603/2010), ως προς την υποχρέωση εκπόνησης ή µη Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης εφαρµόζονται οι γενικότερες πολεοδοµικές διατάξεις". Δηλαδή;

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω  panos Οσον αφορα τον ποιητη στην συγκεκριμενη εγκυκλιο   μαλλον θελει να μας πει οτι αν  δεν εχει κατασκευαστει τιποτε και ειναι ανω των 50 τμ τοτε θελουμε ΚΕΝΑΚ.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.