Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πάτωμα για προκάτ


komaster

Recommended Posts

Πιστεύεται ότι η καλύτερη λύση για το πάτωμα ενός προκάτ είναι το κόντρα πλακέ θαλλάσης ; και αν ναί τότε τι προτιμάτε κινέζικο ή ρώσικο ; Προβληματίζομαι για το τι θα βάλω για πάτωμα. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ;

Link to comment
Share on other sites

Έχω χρησιμοποιήσει εγώ κόντρα πλακέ θαλάσσης για το γραφείο μου σαν νέο πάτωμα πάνω από το παλαιό σανίδωμα το οποίο παρέμεινε. Με βόλευε από το να το ξηλώσω μιας και είχα αρκετό ύψος μέσα στο χώρο.

Δημιουργήθηκε νέα βάση καρέ 45Χ45 με ελατάκια διορθώνοντας τις όποιες ατέλειες στις κλίσεις είχε το παλιό πάτωμα. Από πάνω κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 15μμ αλλά όχι κινέζικο (πολλές φορές βγαίνει με ατέλειες).

Στη συνέχεια έκλεισαν οι αρμοί ανάμεσα στα φύλλα (παρ' όλη την προσπάθεια που έγινε πάλι φαίνονται οι ενώσεις - προσωπικά δεν με ενοχλεί)

Το πάτωμα βάφτηκε με βελατούρα κατ' αρχήν 2 χέρια εναλάξ στις διευθύνσεις και 3 χέρια λαδομπογιά (όχι πατώματος λόγω του περιορισμού γκάμας χρωμάτων). Τέλος περάστηκε περίπου 6 χέρια προστατευτικό υλικό.

Εδώ και 1,5 χρόνο περίπου δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε σύγκριση πάντα με την κίνηση μέσα στο χώρο, τα έπιπλα που μετακινούνται, λάσπες πολλές φορές από τα παπούτσια κτλ., καταλαβαίνεις. Άψογη λειτουργία και εμφάνιση.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα δεν με ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνισει του κόντρα πλακέ ούτε για το αν θα φαίνονται οι ενώσεις διότι το κοντρα πλακέ θα βιδωθεί πάνω στην σιδεροκατασκευή και θα μπεί παρκέ πάνω του. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βάλω ένα υλικό που να κάνει την δουλεία του όσο για το κόντρα πλακέ κινέζικο παίζει στα 40 με 45 ευρώ ενώ το ρώσικο απο 60 με 65 ευρώ το θέμα δεν ξέρω αν υπάρχει τίποτα εναλλακτικό ή καλύτερο για το πάτωμα.

Link to comment
Share on other sites

Τότε το μόνο που θα προσέξεις είναι τα κενά της σιδεροκατασκευής να μη σου δημιουργούν κοιλιά στο κόντρα πλακέ. Από εκεί και πέρα σαν υλικό είναι τέλειο. Το κινέζικο απλά μπορεί να σε ζορίσει (τον μάστορα δηλ).

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για καρέ πλαίσιο (45Χ45) εγώ κάτω στο πάτωμα έχω βάλει μόνο κάθετες κυλοδοκούς 90Χ40Χ3 που απέχουν μεταξύ τους 46 - 48cm. Πρέπει να βάλω και οριζόντια στράντζα ή κυλοδοκό ώστε να φτιάξω πλαίσιο απο κάτω ;

 

 

εξαρτάται το πλαίσιο (καρέ) που κάνεις από κάτω. ¨οσο πιο πυκνό είναι τόσο μειώνεις το πάχος του κόντρα πλακέ. Στα 20mm με καρέ 45Χ45 είσαι υπέρ ΟΚ.
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Έδεσα και τους κάθετους κυλοδοκούς 90x40x3 και έκανα το καρέ 45x45 το πάχος του κόντρα πλακέ που πήρα 20mm κινέζικο. Για πάτωμα είναι μια χαρά το κινέζικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.