Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλειά μη μηχανικού ως ημερομίσθιος


GeoKar

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είμαι από τη Πέλλα και τώρα το καλοκαίρι μου προέκυψε μια δυνατότητα εργασίας για κάποιους μήνες σε μια βιομηχανία κομπόστας ροδακίνου. Δυστυχώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως η πρόσληψη μπορεί να γίνει μόνο ως ανειδίκευτο εποχιακό προσωπικό, δηλαδή απλός ανειδίκευτος εργάτης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έχω διαβάσει πολλά από τα θεμάτα που αγγίζουν αυτό το γνωστό και χιλιοταλαιπωρημένο θέμα με τους μηχανικούς και το ΙΚΑ, εδώ και σε άλλα sites, ενώ προσπάθησα να μελετήσω και τις ισχύοουσες νομοθεσίες. Η αλήθεια είναι πως μετά από αρκετά τηλέφωνα και αρκετές βόλτες ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ-ΙΚΑ δεν μπόρεσα να βρω ξεκάθαρη άκρη αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος του θέματος αυτού.

 

Η απορία μου είναι για το αν γνωρίζει κανείς νου μου πει, εάν υφίσταται διαφορά στην συγκεκριμένη περίπτωση δίοτι δεν πρόκειται να προσληφθώ ως μισθωτός αλλά ως ημερομίσθιος με την αντίστοιχη σύμβαση.

Ισχύουν όλα όσα εχουν ειπωθεί κατα καιρούς για εργασία μηχανικού ως μισθωτός όταν δεν θα είμαι μισθωτός αλλά ημερομίσθιος;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, ότι για το λόγο ότι η νέα σου ενασχόληση είναι άσχετη με το επάγγελμα του μηχανικού, νομίζω ότι η εναλλακτικές σου είναι:

  • παράλληλα δηλώνεις 2ο ταμείο νομίζω ΙΚΑ.
  • Επειδή είναι για ΛΙΓΟΥΣ μήνες, Αν θέλει ο εργοδότης σου, φτιάχνεις ένα συμφωνητικό έργου που θα περιγράφει παροχές υπηρεαιών που ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ατο αντικείμενό σου ως μηχανικός, και έτσι δεν ανοίγει ρουθούνι. Π.χ. "παρακολουθηση ISO 14001" . έτσι θα έχεις ΚΑΙ εμπειιρία έστω στα χαρτιά.

 

Η 2η είναι μεσοβέζικη λύση αλλά νομίζω είναι πιο "εύκολη" και έξυπνη, από την άλλη ΑΝ ισχύει το πρώτο... νομίζω ότι επιβαρύνεσαι οικονομικά, και νομίζω ότι ο λόγος που ασχολείσαι με τη νεα εργασία ειναι βιοποριστικός.

Ρώτησε πάντως στο ΤΣΜΕΔΕ και έναν λογιστή για να είσαι σίγουρος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.