maninar Δημοσιεύτηκε July 24, 2011 at 07:33 μμ Δημοσιεύτηκε July 24, 2011 at 07:33 μμ Καλησπέρα παιδιά! Πρώτη μου εμπειρία στα αυθαίρετα κ εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω στο φορουμ για να καταλάβω στην εν λόγω περίπτωση τι πρέπει να κάνω... Λοιπόν, Οικοπεδο εντός ορίων οικισμού <2000, όπου υπάρχει οικ.άδεια του '69 για οικία 89,8 μ2 (φακέλος με σχεδια δεν υπάρχει).Τα αυθαίρετα ο ιδιοκτητης λεει πως τα έκανε το 81. Με αυτοψία της πολεοδομίας το 2003, επειτα απο καταγγελία ασφαλώς, σημειώθηκαν αυθαίρετες κατασκευες: επέκταση κατοικίας κατά 23 μ2, υπόστεγο, περίφραξη στα όρια του οικοπέδου που τμημα της βγαίνει στο δρόμο & περίφραξη γύρω απο την οικία. Εχει πληρωθεί το πρόστιμο ανεγερσης και καθε χρόνο παρακρατείται απο επιστροφη φόρου το διατήρησης. Ερ1: νομιμοποιηση συμφωνα με το αρθρο 22 η εξαιρεση απο κατεδάφιση 1512/85; Ερ2:Στην εκθεση αυτοψίας το εμβαδόν της οικιας (νομ.& αυθ) σημειώνεται ισο με 122,10 αλλά 89,8 (απο οικ.αδ. του 69) + 23μ2 τα αυθαίρετα απο την αυτοψία = 112,8 μ2! Δηλ. το συνολικό εμβαδό της οικίας βγαίνει μικρότερο....οπότε στα σχέδια εγώ τι βάζω? Ερ3: το ετος κατασκευης βεβαιώνεται με μια απλη δήλωση του ιδιοκτήτη η ζηταω βεβαίωση απο τη τεχν. υπηρ του δημου; Ερ4: η περίφραξη που βγαινει εντος δρομου την εξαφανίζω απλά στα σχεδια η θα γινει παλι αυτοψια απο τη πολεοδομια οποτε πραγματικα πρεπει να γκρεμιστει; κ η γυρω απο την οικια μου ειπαν οτι δεν νομιμοποιειται οποτε και αυτη πρεπει να γκρεμιστει; Ευχαριστω εκ των προτερων όσους βοηθήσουν.
Manolis gon Δημοσιεύτηκε July 24, 2011 at 10:27 μμ Δημοσιεύτηκε July 24, 2011 at 10:27 μμ Αν κατάλαβα καλά στο κτίριο έχει γίνει έκθεση αυτοψίας έχουν υπολογιστεί τα πρόστιμα και πληρώνονται. Τώρα θέλει να κάνει νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που έχει γίνει η έκθεση αυτοψίας? τώρα λέει ότι τα έκανε το 1981 τα αυθαίρετα? Η πολεοδομία με ποιά ημερομηνία κατασκευής αυθαιρέτων του υπολόγισε τα πρόστιμα? και πως κατέληξε σε αυτήν την ημερομηνία, την οποία μάλλον έχει αποδεχτεί και ο ιδιοκτήτης αφού πληρώνει τα πρόστιμα. Για πες μας!!
maninar Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 10:50 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 10:50 πμ ναι σε όλα αγαπητε. Οπότε νομιμοποίηση πώς;;;;
Manolis gon Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 12:32 μμ Δημοσιεύτηκε July 27, 2011 at 12:32 μμ Ειναι σημαντική η ημερομηνία που η πολεοδομία θεώρησε ότι έχουν κατασκευαστεί τα αυθαίρετα και δεν μας την είπες, ποιά είναι?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα