Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιφραξη εκτός ορίων οικοπέδου


maninar

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Πρώτη μου εμπειρία στα αυθαίρετα κ εχω μπερδευτει με οσα διαβαζω στο φορουμ για να καταλάβω στην εν λόγω περίπτωση τι πρέπει να κάνω...

Λοιπόν, Οικοπεδο εντός ορίων οικισμού <2000, όπου υπάρχει οικ.άδεια του '69 για οικία 89,8 μ2 (φακέλος με σχεδια δεν υπάρχει).Τα αυθαίρετα ο ιδιοκτητης λεει πως τα έκανε το 81.

Με αυτοψία της πολεοδομίας το 2003, επειτα απο καταγγελία ασφαλώς, σημειώθηκαν αυθαίρετες κατασκευες: επέκταση κατοικίας κατά 23 μ2, υπόστεγο, περίφραξη στα όρια του οικοπέδου που τμημα της βγαίνει στο δρόμο & περίφραξη γύρω απο την οικία.

Εχει πληρωθεί το πρόστιμο ανεγερσης και καθε χρόνο παρακρατείται απο επιστροφη φόρου το διατήρησης.

Ερ1: νομιμοποιηση συμφωνα με το αρθρο 22 η εξαιρεση απο κατεδάφιση 1512/85;

Ερ2:Στην εκθεση αυτοψίας το εμβαδόν της οικιας (νομ.& αυθ) σημειώνεται ισο με 122,10 αλλά 89,8 (απο οικ.αδ. του 69) + 23μ2 τα αυθαίρετα απο την αυτοψία = 112,8 μ2! Δηλ. το συνολικό εμβαδό της οικίας βγαίνει μικρότερο....οπότε στα σχέδια εγώ τι βάζω?

Ερ3: το ετος κατασκευης βεβαιώνεται με μια απλη δήλωση του ιδιοκτήτη η ζηταω βεβαίωση απο τη τεχν. υπηρ του δημου;

Ερ4: η περίφραξη που βγαινει εντος δρομου την εξαφανίζω απλά στα σχεδια η θα γινει παλι αυτοψια απο τη πολεοδομια οποτε πραγματικα πρεπει να γκρεμιστει; κ η γυρω απο την οικια μου ειπαν οτι δεν νομιμοποιειται οποτε και αυτη πρεπει να γκρεμιστει;

Ευχαριστω εκ των προτερων όσους βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά στο κτίριο έχει γίνει έκθεση αυτοψίας έχουν υπολογιστεί τα πρόστιμα και πληρώνονται. Τώρα θέλει να κάνει νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που έχει γίνει η έκθεση αυτοψίας? τώρα λέει ότι τα έκανε το 1981 τα αυθαίρετα? Η πολεοδομία με ποιά ημερομηνία κατασκευής αυθαιρέτων του υπολόγισε τα πρόστιμα? και πως κατέληξε σε αυτήν την ημερομηνία, την οποία μάλλον έχει αποδεχτεί και ο ιδιοκτήτης αφού πληρώνει τα πρόστιμα. Για πες μας!!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι σημαντική η ημερομηνία που η πολεοδομία θεώρησε ότι έχουν κατασκευαστεί τα αυθαίρετα και δεν μας την είπες, ποιά είναι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.