Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ερώτηση για τριφασικό ρελέ διαρροής


libee

Recommended Posts

Παιδιά για σας θα θελα να κάνω μια ερωτήση

Πως δοκιμάζω εάν το ρελε διαρροής λειτουργεί;;

Έχω το έξεις θέμα , έχω φτιάξει ένα τριφασικό πίνακα σπιτιού με γενικό τριπολικο τετραπολικο και το τριφασικό τετραπολικο ρελε διαρροής κλπ κλπ

Το θέμα είναι ότι ο πινάκας έχει γίνει για μελλοντική παροχή τριφασική η οποία τώρα δεν υπάρχει ,τώρα τον έχω συνδέσει σε μονοφασική παροχή ,δηλ έρχεται μια φάση στον γενικό μετά στην ασφάλεια και μετά στο ρελε (τριφασικος).Οι άλλες φάσεις είναι κενές

Όταν τελείωσα όλα λειτουργούσαν κανονικά πάτησα το test του και κούπα δεν έπεσε.. ,πρέπει να κάνω κάποιο γεφύρωμα;;

Επίσης να αναφέρω ότι όταν κατέβαζα το ρελε η λυχνία της φάσης δεν ήταν τελείως σβηστή αλλά απλά εξασθενούσε ο φωτισμός της

Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ στο post#1 του AlexisPap

 

π.χ. στον τετραπολικό Διακόπτη Διαφυγής Έντασης (ΔΔΕ) της φωτογραφίας για να λειτουργήσει το test θα πρέπει να συνδεθούν οι φάσεις στις επαφές 1 και 3. Μέσω των επαφών αυτών τροφοδοτείται η αντίσταση που πατώντας το κουμπί test γίνεται ο έλεγχος του ΔΔΕ.

 

η αντίσταση είναι στην αριστερή άκρη του σχεδίου και από πάνω της υπάρχει το σύμβολο του μπουτόν (κουμπί) test ("Τ").

 

Δες το αντίστοιχο σχέδιο του δικού σου ΔΔΕ και δες ποιες επαφές πρέπει να έχουν τάση για να δουλέψει το "test".

 

 

Υπάρχει περίπτωση στον ΔΔΕ σου η αντίσταση για το test να συνδέεται μεταξύ φάσης και ουδετέρου. Αν συμβαίνει αυτό τότε σύνδεσε τη μία φάση που έχεις στην αντίστοιχη επαφή για να κάνεις το test.

 

Αν η αντίσταση για το test συνδέται μεταξύ δύο φάσεων -όπως στη φωτογραφία στο post του AlexisPap- τότε με μοναφασική παροχή δεν μπορείς να κάνεις τον έλεγχο με το κουμπί test οπότε θα πρέπει να περιμένεις την τριφασική παροχή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Επιτρέψετε μου να κάνω την πρεμιέρα μου σε μια σχετικά εύκολη ερώτηση:

<< Επίσης να αναφέρω ότι όταν κατέβαζα το ρελε η λυχνία της φάσης δεν ήταν τελείως σβηστή αλλά απλά εξασθενούσε ο φωτισμός της>>

<< Κατεβάζοντας >> το ρελέ, προφανώς διακόπτεις (*) και τον ουδέτερο από την μπάρα του ουδέτερου που έχει ο πίνακας, άρα σε μια ιδανική εγκατάσταση –από πλευράς μόνωσης - η λυχνία της φάσης θα ήταν τελείως σβηστή, με δεδομένο ότι παράμενε αναμμένη έστω και με χαμηλή ένταση φωτισμού, σημαίνει ότι υπάρχει διαρροή μεταξύ ουδετέρου προς γείωση, και αν υπάρχουν συνδεδεμένες συσκευές ότι υπάρχει διαρροή μεταξύ ουδετέρου- φάσης προς γείωση, ( μετά το ρελέ ).

Θέλω να πιστεύω πως η διαρροή αυτή είναι εντός των επιτρεπτών ορίων – συνηγορεί για αυτό ότι εζασθένησε ο φωτισμός της λυχνίας -, αλλά για να είσαι ποιο σίγουρος μπορείς να κάνεις μονοσομέτρηση ( μεγγερομέτρηση).

(*) Για μένα κακώς διακόπτεται - αν διακόπτεται ; - ο ουδέτερος στο λαμπάκι από ρελέ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.