Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσδιορισμός συντελεστή λ για ξύλο


lampalonis

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

 

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πρόκειται να κατασκευαστεί μία προκάτ κατοικία με φέροντα οργανισμό από ξύλο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν μπορώ να βρω πιστοποιημένη ξυλεία όσον αφορά το λ. Δεν ξέρω αν υπάρχει καν. Για να προλάβω πιθανές απαντήσεις, ναι, μπορώ να το κάνω προσεγγιστικά, όμως σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού(TOTEE-20701-2), όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, πρέπει και το ξύλο, όπως και τα υπόλοιπα υλικά, να γίνεται χρήση του λ είναι από την πιστοποίηση CE, είτε από ειδικό φορέα. Αλλιώς, ίσως να υπάρχει πρόβλημα κατά την επιθεώρηση.

 

Κάποια ιδέα/πληροφορία/βοήθεια? Πραγματικά θα με βοηθούσε πολύ μία γρήγορη απάντηση.

 

Ευχαριστώ!

 

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα του ΤΕΕ:

 

 

Για δομικά υλικά με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ ≤0,18 W/(mK),

– εφόσον υπόκεινται σε υποχρέωση σήμανσης CE, θα γίνεται χρήση της τιμής του λ, που αναγράφεται στην ετικέτα CE του προϊόντος βάσει του προτύπου προδιαγρα-φής τους ή βάσει ευρωπαϊκής τεχνικής έγκρισης,

– εφόσον δεν υπόκεινται σε υποχρέωση σήμανσης CE, θα γίνεται χρήση της τιμής λ του υλικού από πιστοποιητικό διαπιστευμένου φορέα / εργαστηρίου.

– για στρώση υλικού πάχους μικρότερου των 2 cm και λ > 0,06 W/(m•K) της οποίας η βασική λειτουργία δεν προορίζεται να παράσχει θερμομονωτική προστασία στο δομικό στοιχείο, μπορεί να γίνει χρήση των ενδεικτικών τιμών του πίνακα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.