Μετάβαση στο περιεχόμενο

lampalonis

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lampalonis

  1. Καλησπερα παιδιά, να ρωτήσω κάτι σχετικό. Εργάζομαι στην Αγγλία, μου έχουν σταλεί απο το ΗΜRC τα έγγραφα Α1 και όταν κατέβω Ελλάδα θα τα καταθέσω. Υπήρχε όμως ένα μεσοδιάστημα ανάμεσα σε δύο δουλειές, στο οποίο έψαχνα για εργασία και ήμουνα, για όσους ξέρουν, στο Job Seeker's Allowance (κάτι σαν ταμείο ανεργίας). Το διάστημα αυτό δεν καλύπτεται απο το έγγραφα Α1. Ξέρετε αν μπορώ να μπορώ να εξαιρεθώ από το ΤΣΜΕΔΕ και γι αυτό το διάστημα? Ευχαριστώ!
  2. Χμμμ...σωστό. Πάντως η διαφορά δεν θα είναι μεγαλύτερη από ένα, δύο το πολύ cm. Δεν ξέρω, είναι επιλήψιμη?
  3. Καλησπέρα! Ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με το κέλυφος. Σε μία οικοδομή (ένα μικρό εξοχικό) έχει βγει η άδεια και έχει ξεκινήσει η κατασκευή. Μπορώ σε αυτή τη φάση να αλλάξω το μονωτικό της μελέτης με ένα άλλο κατά τεκμήριο καλύτερο, ή θα υπάρχει πρόβλημα σε μία ενδεχόμενη ενεργειακή επιθεώρηση? Εννοείτε ότι το πάχος της νέας μόνωσης θα είναι τέτοιο ώστε το U της τοιχοποιίας να μην θα αλλάξει. Ευχαριστώ!
  4. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πρόκειται να κατασκευαστεί μία προκάτ κατοικία με φέροντα οργανισμό από ξύλο. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν μπορώ να βρω πιστοποιημένη ξυλεία όσον αφορά το λ. Δεν ξέρω αν υπάρχει καν. Για να προλάβω πιθανές απαντήσεις, ναι, μπορώ να το κάνω προσεγγιστικά, όμως σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού(TOTEE-20701-2), όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, πρέπει και το ξύλο, όπως και τα υπόλοιπα υλικά, να γίνεται χρήση του λ είναι από την πιστοποίηση CE, είτε από ειδικό φορέα. Αλλιώς, ίσως να υπάρχει πρόβλημα κατά την επιθεώρηση. Κάποια ιδέα/πληροφορία/βοήθεια? Πραγματικά θα με βοηθούσε πολύ μία γρήγορη απάντηση. Ευχαριστώ! Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα του ΤΕΕ: Για δομικά υλικά με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ ≤0,18 W/(mK), – εφόσον υπόκεινται σε υποχρέωση σήμανσης CE, θα γίνεται χρήση της τιμής του λ, που αναγράφεται στην ετικέτα CE του προϊόντος βάσει του προτύπου προδιαγρα-φής τους ή βάσει ευρωπαϊκής τεχνικής έγκρισης, – εφόσον δεν υπόκεινται σε υποχρέωση σήμανσης CE, θα γίνεται χρήση της τιμής λ του υλικού από πιστοποιητικό διαπιστευμένου φορέα / εργαστηρίου. – για στρώση υλικού πάχους μικρότερου των 2 cm και λ > 0,06 W/(m•K) της οποίας η βασική λειτουργία δεν προορίζεται να παράσχει θερμομονωτική προστασία στο δομικό στοιχείο, μπορεί να γίνει χρήση των ενδεικτικών τιμών του πίνακα.
  5. Καλησπέρα παιδιά, διάβασα όλες σχεδόν τις σελίδες (ουφ!) και είδα ότι και άλλοι συνάδελφοι έχουν το ίδιο πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, τουλάχιστον όπως φαίνεται από εδώ. Είμαι αυτό το εξάμηνο ωρομίσθιος σε δημόσια ΙΕΚ και έχω σαν δευτερεύουσα δραστηριότητα την εξής: 85591902 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ (ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ) ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Βέβαια δεν έχω κόψει κάποια ΑΠΥ ακόμη, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί. Θα θεωρηθεί ότι είναι σχέση εξαρτημένης εργασίας σε χώρο του φορέα ή ότι αυτή η δευτερεύουσα δραστηριότητα δεν συνάδει με τους στόχους του προγράμματος? Αποτελεί πρόβλημα αυτό για την ένταξη στο πρόγραμμα? Αν δω ότι για 200€/μήνα που θα τα πάρω του παραχρόνου δε θα μπορέσω να μπω στο πρόγραμμα θα φάω το καπέλο μου! Ευχαριστώ!
  6. Καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό με το θέμα. Έχω μία περίπτωση ξύλινης στέγης, η οποία έχει κανάλια αερισμού,. Δηλαδή μπαίνει αέρας από οπές στις μετόπες και βγαίνει από ανοίγματα κοντά στην κορυφή. Το πάχος του καναλιού είναι 5cm. Η ερώτηση μου είναι: αυτός ο αέρας υπολογίζεται κανονικά για την θερμομόνωση? Ευχαριστώ!
  7. Καλησπέρα, στην πράξη πότε ξεκινάν όλα αυτά? Έχουν πάρει άδεια οι προσωρινοί ενεργειακοί επιθεωρητές? Ενδιαφέρομαι για το εξοικονομώ κατ' οίκον. Ευχαριστώ!
  8. Καλημέρα παιδιά! Δουλεύω λίγο το Sunny Design,το οποίο φαίνεται αρκετά καλό, αλλά έχω δύο ερωτήσεις: 1) Πόση αξιόπιστη είναι η ενέργεια που υπολογίζει και 2) πόσο αξιόπιστη είναι η ιδανική κλίση των πάνελ που βγάζει. 25 μοίρες για Αθήνα? Μικρή δεν είναι η κλίση?
  9. Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Κάτι έγινε, την κάνω την δουλειά μου για τώρα.
  10. Elpinor, θέλω απλά να μεταφέρω την βιβλιοθήκη του παλιού στο καινούργιο, του οποίου απο ότι βλέπω δεν έχει και πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, ανοίγω αρχείο με του 7 με το 10 και λείπουν τα κουφώματα. Λυπάμαι αν δε σε βοήθησα, αλλά είναι η πρώτη και ελπίζω από τις τελευταίες επαφές με το Archicad! Φίλε Ilias, Ως όμοιο θέμα με το δικό μου εννοείς οποιαδήποτε απορία στο Archicad? Γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν απαντάει σε καμία περίπτωση στην ερώτηση μου. Επίσης, καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να ανοίγει ο καθένας δικό του θέμα για το παραμικρό, αλλά από την άλλη ένα θέμα-γίγαντας τριαντατόσων σελίδων με ασαφές περιεχόμενο δημιουργεί πολλές φορές μεγαλύτερα προβλήματα. Ευχαριστώ Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Παρατήρηση: Διαφωνία σχετικά με αποφάσεις Συντονιστών/Διαχειριστών δεν μπορεί να είναι θέμα δημόσιου διαλόγου, αλλά επιλύεται μόνο με π.μ. σ' αυτούς. Ευχαριστώ, ilias
  11. Γειας σας παιδιά και καλώς βρεθήκαμε. Έχω μία μάλλον παιδική απορία στο Αrchicad. Στο γραφείο δουλεύουμε σε archicad 7 ελληνικό και πρόσφατα εγκατέστησαμε το archicad 10, την αγγλική έκδοση. Πως μπορώ να μεταφέρω τις παλιές βιβλιοθήκες? Προσπάθησα, αλλά τζίφος! Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει δεν είμαι αρχιτέκτονας, οπότε παρακαλώ να μου γράψετε σαν να μιλούσατε σε καθυστερημένο, πράγμα που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ευχαριστώ! Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε ερώτημά, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Ευχαριστώ, ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.