Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Διαρροή σωλήνων καλοριφέρ?


Stratos_K

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί εδώ και πάνω από έναν μήνα.

 

Πριν από περίπου 3 μήνες και πλέον έχω φτιάξει ένα προκάτ σπίτι στην ταράτσα του σπιτιού (2ος όροφος) 50 τ.μ. το οποίο δεν έχω κατοικίσει ακόμα λόγω κάποιων λεπτομεριών.Πριν από περίπου ένα μήνα ήρθε ο υδραυλικός να πρεσάρει τους σωλήνες των καλοριφέρ και μετά από κάποιες ώρες η μητέρα μου που μένει στο αποκάτω σπίτι είδε κάποιες σταγόνες να τρέχουν από την ψευδοροφή.Λόγω του ότι τα υδραυλικά του προκάτ είχαν φτιαχτεί εδώ και πολύ καιρό υποθέσαμε ότι πρέπει να υπάρχει διαρροή σε κάποιο σωλήνα του καλοριφέρ.Ακριβώς από που έρχεται η διαρροή δεν μπορούμε να δούμε καθώς σε όλα τα ταβάνια του κάτω σπιτιού έχουμε ψευδοροφές.Φωνάξαμε τον υδραυλικό και διαπίστωσε και ο ίδιος το πρόβλημα.Επειδή κάθε καλοριφέρ έχει ξεχωριστή γραμμή σωλήνων κάναμε δοκιμές ανοίγοντας και κλείνοντας τις γραμμές.Το θέμα είναι ότι η διαρροή μπορεί να φανεί μετά από μερικές ώρες μέχρι και αρκετές μέρες.Στην τελευταία δοκιμή που ανοίξαμε όλες τις γραμμές έκανε 12 μέρες να φανούν σταγόνες και όταν αυτό έγινε εμφανίστηκαν σε διαφορετικό σημείο του σπιτιού και μετά από μερικά λεπτά σταμάτησε να στάζει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι εγώ.Αυτό με έκανε να πιστεύω ότι μπορεί να έχει ξαναπαρουσιαστεί διαρροή αλλά να μην την έχουμε δει.

 

Σήμερα ήρθε ο υδραυλικός και έσκαψε ένα μέρος από το πάτωμα του σπιτιού χωρίς να βρούμε καμία διαρροή στους σωλήνες,τουλάχιστον στα κομμάτια που σκάψαμε.Δοκίμασε και για αρκετές μέρες να βάλει μπαρόμετρο να δούμε αν θα πέσει η πίεση στο σωλήνα χωρίς εμφανή αλλαγή.Φοβάμαι ότι θα πρέπει να σκάψουμε όλο το πάτωμα και έχω βρεθεί σε απόγνωση και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Γι αυτό θα ήθελα την γνώμη σας για όλο αυτό.

 

Σας ευχαριστώ πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Ειναι απλό το τι θα κάνεις.

Θα ξεκρεμάσεις τα σώματα θα κλείσεις τους διακόπτες και θα πρεσάρεις απο το κολλεκτέρ αποκόπτοντας τον λέβητα.

Στην αρχή θα πρεσάρεις με πίεση δικτύου και ανοίγοντας έναν έναν τους διακόπτες των σωμάτων θα χύνεις νερό αρκετό μέχρι να εξαερωθεί πολύ καλά το δίκτυο.

Αφού εξαερώσεις πολύ καλά το δίκτυο τότε με πρέσα υδραυλικού θα το πρεσάρεις στα 10 μπαρ και θα το παρακολουθήσεις για μία ώρα....Αν δεν πέσει τότε δεν έχεις διαρροή από του σωλήνες του καλοριφέρ.

Αν έχεις διαρροή τότε θα κλείνεις ένα ένα κύκλωμα μέχρι να βρεις τον ένοχο....

Προσοχή όμως....στην εξαέρωση....

Αν δεν είναι τελείως εξαερωμένο μπορεί να σε μπερδέψει και να βλέπεις πτώση στο μανόμετρο.

Πριν όμως κάνεις όλα αυτά δες μήπως κάποιο αυτόματο εξαεριστικό έχει διαρροή.

Επίσης βεβαιώσου δια της αφής σχολαστικά ότι δεν έχεις διαρροή σε κάποιο κολλεκτέρ ή ρακόρ σώματος με αποτέλεσμα το νερό να γλείφει και να μπαίνει μέσα στην πλάκα είτε από το σπιράλ είτε από παντού.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΒΡΗΚΕ  ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ********* ΛΕΓΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛ ΕΙΝΑΙ ****************

 

 

Απαγορεύονται οι διαφημίσεις. Επίσης, απαγορεύονται τα κεφαλαία. Παρακαλώ διαβάστε τους κανόνες συμμετοχής.

Γιάννης 

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.