Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stratos_K

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Καλημέρα σας, Έχω μία απορία σχετικά με ένα σώμα καλοριφέρ που έχω στο μπάνιο μου. Πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι όπου στο μπάνιο έχουν βάλει ένα μικρό μονόστυλο καλοριφέρ. Επειδή ήθελα να βάλω πετσετοκρεμάστρα αλλά ξέρω ότι με τις πετσέτες δεν πρόκειται να ζεστένεται το μπάνιο αποφάσισα να την βάλω σε σειρά με το καλοριφέρ που ήδη υπάρχει. Όλα συνδέθηκαν και τόσο η πετσετοκραμάστα όσο και το σώμα δουλεύουν κανονικά και ζεστένονται χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι από το μικρό σώμα ακούγεται πολύ έντονα η ροή του νερού. Προσοχή δεν μιλάω για τον θόρυβο που κάνουν τα σώματα όταν έχουν αέρα μέσα. Το σώμα δεν έχει αέρα και ζεστένεται πλήρως. Ακούγεται μία συνεχή ροή του νερού το οποίο δεν ακουγόταν πριν. Σε κανένα άλλο σώμα δεν το έχω αυτό. Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτός ο θόρυβος? Ως επιπλέον πληροφορία να πω ότι ο κυκλοφορητής της πολυκατοικίας ήταν πριν στην 3η ταχύτητα (τη πιο γρήγορη) και επειδή τα σώματα στο σπίτι γέμιζαν αέρα (είμαι στον 6ο και τελευταίο όροφο) την κατέβασα στην 2η ταχύτητα και από τότε μου λύθηκε το πρόβλημα του αέρα. Αλλά ο θόρυβος της ροής του νερού είναι αρκετά έντονος έως και λίγο ενοχλητικός θα έλεγα. Όλα τα άλλα σώματα είναι τελείως αθόρυβα. Καμιά ιδέα βρε παιδιά?
  2. Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπες και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
  3. Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί εδώ και πάνω από έναν μήνα. Πριν από περίπου 3 μήνες και πλέον έχω φτιάξει ένα προκάτ σπίτι στην ταράτσα του σπιτιού (2ος όροφος) 50 τ.μ. το οποίο δεν έχω κατοικίσει ακόμα λόγω κάποιων λεπτομεριών.Πριν από περίπου ένα μήνα ήρθε ο υδραυλικός να πρεσάρει τους σωλήνες των καλοριφέρ και μετά από κάποιες ώρες η μητέρα μου που μένει στο αποκάτω σπίτι είδε κάποιες σταγόνες να τρέχουν από την ψευδοροφή.Λόγω του ότι τα υδραυλικά του προκάτ είχαν φτιαχτεί εδώ και πολύ καιρό υποθέσαμε ότι πρέπει να υπάρχει διαρροή σε κάποιο σωλήνα του καλοριφέρ.Ακριβώς από που έρχεται η διαρροή δεν μπορούμε να δούμε καθώς σε όλα τα ταβάνια του κάτω σπιτιού έχουμε ψευδοροφές.Φωνάξαμε τον υδραυλικό και διαπίστωσε και ο ίδιος το πρόβλημα.Επειδή κάθε καλοριφέρ έχει ξεχωριστή γραμμή σωλήνων κάναμε δοκιμές ανοίγοντας και κλείνοντας τις γραμμές.Το θέμα είναι ότι η διαρροή μπορεί να φανεί μετά από μερικές ώρες μέχρι και αρκετές μέρες.Στην τελευταία δοκιμή που ανοίξαμε όλες τις γραμμές έκανε 12 μέρες να φανούν σταγόνες και όταν αυτό έγινε εμφανίστηκαν σε διαφορετικό σημείο του σπιτιού και μετά από μερικά λεπτά σταμάτησε να στάζει από μόνο του χωρίς να κάνω κάτι εγώ.Αυτό με έκανε να πιστεύω ότι μπορεί να έχει ξαναπαρουσιαστεί διαρροή αλλά να μην την έχουμε δει. Σήμερα ήρθε ο υδραυλικός και έσκαψε ένα μέρος από το πάτωμα του σπιτιού χωρίς να βρούμε καμία διαρροή στους σωλήνες,τουλάχιστον στα κομμάτια που σκάψαμε.Δοκίμασε και για αρκετές μέρες να βάλει μπαρόμετρο να δούμε αν θα πέσει η πίεση στο σωλήνα χωρίς εμφανή αλλαγή.Φοβάμαι ότι θα πρέπει να σκάψουμε όλο το πάτωμα και έχω βρεθεί σε απόγνωση και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.Γι αυτό θα ήθελα την γνώμη σας για όλο αυτό. Σας ευχαριστώ πολύ...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.