Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι

Μιά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας σύμφωνα με την εγκ. 5219/04 για την κατασκευή συμπλήρωσης και επισκευής της περιμετρικής περίφραξης από απλή λιθοδομή σε οικοδομημένο νομίμως αγροτεμάχιο μου εκτός σχεδίου πόλεως έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και καθώς δεν είμαι της ειδικότητας ελπίζω στις απαντήσεις σας.

Επιγραμματικά αναφέρω,

Η πολεοδομία αρχικά δεν μου επέτρεψε να υποβάλω την αίτηση έκδοσης άδειας μικρής κλίμακας, δεν δέχτηκε το υφιστάμενο τοπογραφικό και την έγκριση αποχαρακτηρισμού από το δασαρχείο και με παρέπεμψε σε μηχανικό ειδικότητας.

Στην διάρκεια έκδοσης νέου τοπογραφικού και ενώ η πολεοδομία το γνώριζε προέβη στην σύνταξη έκθεσης περιγραφής αυθαιρέτου αξίας και προστίμου αυτού.

Υπέβαλα ένσταση και προσκόμισα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που κατά καιρούς μου ζητούσε η πολεοδομία, το νέο τοπογραφικό, τεχνική έκθεση μηχ/κου, τίτλους ιδιοκτησίας, φωτογραφίες κατασκευής, έγκριση ΕΠΑΕ, εξόφληση ΙΚΑ, πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και μη διεκδίκησης κλπ.

Η επιτροπή ενστάσεων αποφάσισε την αναβολή 60 ημερών για την λήψη απόφασης με την έγγραφη απαίτηση της πολεοδομίας να προσκομίσω ‘’ επικαιροποιημένη την έγκριση της δασικής υπηρεσίας ΄΄ καθώς είναι η μοναδική εκκρεμότητα στο φάκελο έκδοσης αδείας.

( η απαίτηση της πολεοδομίας οφείλεται στην διαφορετική μορφή αρχικού και νέου τοπογραφικού λόγω διάνοιξης δρόμου.)

Κατόπιν της υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών και την νέα έγκριση του δασαρχείου ότι η ιδιοκτησία μου είναι γεωργοδενδροκομική υπάλληλος της πολεοδομίας τηλεφωνικά ζήτησε τελεσίδική απόφαση αποχαρακτηρισμού αναιρώντας την έγγραφη απαίτηση της πολεοδομίας.

Η τελεσίδικη απόφαση απαιτεί το λιγότερο 60 ημέρες συνεπώς μετά το 4μηνο μαρτύριο μου θα καταλήξουμε στην απόρριψη της ένστασης λόγου υπέρβασης του χρόνου αναβολής, στην επιβολή προστίμων, στον καθορισμό δικάσιμης από τον εισαγγελέα στον οποίο η πολεοδομία έχει κοινοποιήσει την έκθεση αυθαιρέτου κλπ.

Συνάδελφοι, ποιά είναι τα λάθη μου, ποιά είναι τα δικαιώματα μου στις παραλήψεις και τα λάθη της πολεοδομίας, ποιές είναι οι ενέργειες που πρέπει να προβώ, ποιά είναι η διέξοδος πριν το δικαστικό αγώνα που πιθανόν θα εμπλακώ.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε θα είμαι σκληρός.

 

Το δικό σου λάθος είναι ότι προχώρησες σε εργασίες χωρίς έγκριση.

 

Το λάθος της πολεοδομίας/επιτροπής είναι ότι θα διέγραφαν το πρόστιμο/έκθεση αυθαιρέτου, αν εντός κάποιας προθεσμίας εβγαζες άδεια (συμπλήρωνες τα δικαιολογητικά). Αυτό ισχύει πλέον (μετά το 2000) μόνο αν υπάρχει ήδη άδεια που είναι σε ισχύ και μάλιστα υπό προϋποθέσεις. Είναι προφανές αφού σου είπαν να βγάλεις ΕΕΜΚ ότι η άδεια ανεγερσης του κτιρίου δεν είναι σε ισχύ ώστε να αναθεωρηθεί. Άρα το κανονικό είναι να σου επιβληθούν έτσι και αλλιώς τα πρόστιμα και να διακοπεί το πρόστιμο διατήρησης όταν σου χορηγηθεί η ΕΕΜΚ. Άσε που λόγω της ένστασης έχεις χάσει και την έκπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η πολεοδομία στηρίχτηκε στην παραγρ.1 του άρθρου 2 της Απόφ - 5219/04 που λέει:

 

ΑΡΘΡΟΝ-2

1. Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει εφαρμογή και για ήδη εκτελεσθείσες εργασίες, εφόσον προσκομισθούν, τα σχετικά δικαιολογητικά και έγκριση ΕΠΑΕ, που χορηγείται με βάση φωτογραφίες.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό αφορά τις εργασίες (πχ περτοίχηση, εσωτερική διαρρύθμιση) που έχουν εκτελεστεί πριν την ισχύ της απόφασης (διότι όπως αναφέρει η εγκύκλιος εφαρμογής της απόφασης πρόκειται για "μεταγενέστερη ευνοϊκή ρύθμιση"). Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τίθεται χρονικός περιορισμός.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε σωστά αναφέρεσαι στην εγκ. 5219/04 για ήδη εκτελεσθείσες εργασίες διότι εκεί εντάσσεται η αίτηση μου και οι εργασίες που εκτέλεσα στην οποία μάλιστα ορίζεται ότι με την ΕΕΜΚ ακυρώνεται η έκθεση περιγραφής αυθαιρέτου αξίας και προστίμου αυτού και κάθε πρόστιμο που έχει επιβληθεί.

Το θέμα μου λοιπόν είναι ότι η πολεοδομία πάντα μου ζητά και από ένα νέο δικαιολογητικό παρότι ζήτησα και μου έχει ορίσει εγγράφως τα δικαιολογητικά που απατούνται για την πληρότητα του φακέλου ΕΕΜΚ.

Συγκεκριμένα μου είχε ζητήσει εγγράφως επικαροποίηση της έγκρισης της δασικής υπηρεσίας που είχα λάβει κατά την έκδοση της οικοδομικής αδείας το 1981 και τώρα τηλεφωνικά μου ζητά τελεσίδικη απόφαση αποχαρακτηρισμού και αναβάλλει την ΕΕΜΚ θέτοντας εκτός χρόνου την αναβολή της ένστασης μου με όλες τις προαναφερόμενες συνέπειες.

Έχει αυτό το δικαίωμα και κατά πόσο ενεργεί νόμιμα η πολεοδομία;

Για την περιγραφόμενη περίπτωση απαιτείται τελεσίδικη απόφαση της δασικής υπηρεσίας;

( η διαφορά του αρχικού τοπογραφικού 1981 και του νέου 2011 είναι μικρότερη του 1% μόλις 5τ.μ.)

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε οι εργασίες έγιναν τώρα το 2011,

η πολεοδομία δέχεται και μου διευκρίνισε ότι εκτελεσθείσες εργασίες θεωρούνται αυτές οι οποίες εκτελέσθηκαν πριν την υποβολή και έκδοση της ΕΕΜΚ και κυρίως έχει εφαρμογή κατόπιν καταγγελίας που πιθανόν συμβαίνει και στην περίπτωση μου.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, οπότε σε ξαναπαραπέμπω στο #2 ποστ της παρούσας ανάρτησης.

 

Ωστόσο, εφόσον εφαρμόζουν εσφαλμένα (όπως αναφέρω παραπανώ) την διαδικασία άραγε ΠΟΥ στηρίζουν την χρονική προθεσμία που σου δίνουν?

Link to comment
Share on other sites

Δεν εφαρμόζουν εσφαλμένα την διαδικασία η οποία εφαρμόζεται γενικότερα στις πολεοδομίες και υποδεικνύεται και από τους μηχανικούς, όσο για την αναβολή ίσως αναγνωρίζοντας τα λάθη τους και την υπερβολική τους απαίτηση στην πληθώρα των δικαιολογητικών που μου απαίτησαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.