Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρεωστέα Ζήτηση


Scrooge

Recommended Posts

Ωραία Σταύρο

 

Σύγχωρεσε με αν ακουστεί χαζό αλλά στην περίπτωση που έχεις μια παροχή Νο3 και η ΔΕΗ δεν καταγράφει το συνφ με αποτέλεσμα να το θεωρεί 1. Αν με όργανο μετρήσουμε το συνφ=0,75 έχει νόημα να το βελτιώσουμε;

Ναι  έχει , εάν πχ είσαι οριακά πάνω στην παροχή η κατανάλωση σου δλδ είναι κοντά στα 60 Α   θα έχεις έναν ΄΄αέρα΄΄ 12-15 Α   

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ηλεκ  κινητήρας  30KW με συνφ 75

Link to comment
Share on other sites

Οικονομικα δεν γλυτωνει μια.

Επισης υπαρχει παροχη με προσυμφωνημενο cosf στην μονάδα(σε καποιο θεμα παρεθεσα οδηγιες λογαριασμου της δεη που αναγραφουν για συμφωνημένο συνημιτονο υπολογιζεται η μοναδα)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή Νικοστρι αν σε μια παροχή που η ΔΕΗ δεν ελεγχει το συνφ και το λαμβανει =1 ενω στην πραγματικοτητα ειναι 0.8 αν το βελτιωσουμε θα καταφερουμε μειώσουμε το απορροφούμενο ρευμα και κατ'επεκταση τον λογαριασμο(σωστα;). Και στην περιπτωση που το μετραει, βλεποντας αυτο το 0.8 θα εχεις μεν τον αυξημενο λογαριασμό αλλα και επιπλεον μια ποινή λόγω κακού συνφ;

 

Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Απο την στιγμή που δεν σου μετράει το συνφ δεν εχεις καμια ποινή . αυτό που γλιτωνεις είναι απλα η επαύξηση κ το κοστος που θα δημιουργηθεί για να γίνει. Σε αρκετα ξενοδοχεία στα Χανιά έχω συστήνει την αντιστάθμιση εαν κ εφόσον τον συνφ <0,8

Link to comment
Share on other sites

Οπως είπε και ο vasilimertzani οικονομικά δεν θα δεις καμία διαφορά. Στη ΔΕΗ χρεώνεσαι τα kW δηλ την ενεργό ισχύ. Η αντιστάθμιση αφορά την άεργο.

 

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις αποτελούνται από ένα σωρό επαγωγικά φορτία (κινητήρες, Μ/Σ, φωτεινές επιγραφές κλπ) με χαμηλό συντελεστή ισχύος.

Η αντιστάθμιση ουσιαστικά θα δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην εγκατάσταση σου.

Για να μειώσεις τη ζήτηση θα πρέπει να πάμε σε αντισταθμίσεις άνω το 0,95 σε συνδιασμό πάντα και με το μέγεθος της εγκατάστασης.

 

Απλά η ΔΕΗ σε πολλές περιπτώσεις σου επιβάλλει συγκεκριμένο Σ.Ι γιατί χαμηλός Σ.Ι δημιουργεί μεγάλες πτώσεις τάσης στο σύστημα μεταφοράς και διανομής. Αν δεν σου μετράει συνφ δεν εχεις καμία ποινή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.