Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεμινάριο KNX


antheos

Recommended Posts

Καλησπερα συναδελφοι!Οργανωνεται ενα τεχνικο σεμιναριο τεχνολογιας ΚΝΧ και θα ηθελα την αποψη σας αν αξιζει να το παρακολουθησει καποιος γιατι και το κοστος του ειναι πολυ ακριβο σε καιρους δυσκολους.....

Link to comment
Share on other sites

Τι γιατι αδερφε μου.. γιατι ζητανε πολλα .. και σε τετοια περιοδο το θεωρησα αχρηστο. Βεβαια για τον καθενα τα δεδομενα ειναι διαφορετικα ..

Link to comment
Share on other sites

Απ'αυτα που λες Κοσμα καταλαβαινω οτι τελεικα δεν το εκανες το σεμιναριο ή το εκανες και κατ'οπυν εορτης το θεωρησες αχρηστο....Συγνωμη αν κανω λαθος...

Link to comment
Share on other sites

Το ακύρωσα.. δε το έκανα.. Αργοτερα βλεπουμε.. Προς το παρον ασχολουμε οποτε εχω χρονο με το προγραμμα (ETS) και διαβασμα απο διαφορα βιβλια κτλ. Δε ξερω και αν χρειαζεται στην τελικη το σεμιναριο και αυτο θα μας το πει καποιος πιο εμπειρος.

Link to comment
Share on other sites

Παγματικα Κοσμα ειμαι σε δειλλημα...για τον λογο και μονο αν αξιζει ή οχι.Πανω σε αυτην την τεχνολογια ειχα και την πτυχιακη μου γι'αυτο το σκεφτομαι...Ποια ειναι η αποψη σου αν πρεπει να παρακολουθησω σεμιναριο για την νεα ΥΔΕ.?

Link to comment
Share on other sites

Το ETS και το KNX γενικότερα δεν είναι καμιά "επιστήμη" όσο αφορά τον προγραμματισμό. Στο ΕΤS στην ουσία κάνεις απλή αντιστοίχιση, κάποια παραμετροίηση των συσκευών και λίγα διαγνωστικά. Όλη η δουλειά είναι στο ψάξιμο των υλικών που κυκλοφορούν και των δυνατοτήτων τους.

 

Το σεμινάριο βοηθάει, αλλά και χωρίς αυτό μπορείς να κάνεις δουλειά, αν βρεις υλικό να διαβάσεις. Πέρα από το ΕTS πρέπει να μάθει κανείς τις γενικές απαιτήσεις του δικτύου. Εμένα με βοήθησε αρκετά να καταλάβω τα δίκτυα, καθώς ήταν η πρώτη επαφή που είχα με κάποιο δίκτυο. Μάθαμε αρκετά πράγματα για το πρωτόκολο ΚΝΧ και ήταν χρήσιμο γενικότερα, στο να καταλάβεις πως μπορεί να λειτουργεί ένα δίκτυο.

 

Επειδή μπορεί να τα παρααπλουστεύω, να συπληρώσω πως οι εξετάσεις στο τέλος του σεμιναρίου δεν είναι της πλάκας... Πρέπει να έχεις κατανοήσει αρκετά πράγματα, που δεν χρειάζονται όμως, απαραίτητα, για να ξεκινήσεις μια δουλειά.

 

Νομίζω όμως ότι χωρίς την πιστοποίηση που δίνουν, σαν ΚΝΧ partner, δεν μπορείς να αγοράσεις το ΕΤS.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα. Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω για το σεμινάριο ΚΝΧ, επειδή αυτά που διάβασα δεν με κάλυψαν. Είμαι νέος απόφοιτος του τμ. Αυτοματισμού και τώρα στο ξεκίνημα μου ψάχνω διάφορους τρόπους ώστε να μπορέσω να μπω στο κλίμα του μηχανικού και της πραγματικότητας, να εξασφαλίσω επιπλέον γνώσεις για κάτι καλύτερο και γιατί όχι μια καλή πιστοποίηση από δυνατό οργανισμό? Το θέμα είναι πως είμαι στο ξεκίνημα και δεν ξέρω ακόμα με τι θα ασχοληθώ. Τι μου προτείνετε? Τι να κάνω? Ασχολείται κάποιος με το αντικείμενο? (κόστος συμμετοχής τουλάχιστον 700€,σε καιρούς δύσκολους…)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους!

Αυτή την περίοδο κάνω την πρακτική μου στη Siemens και είμαι στο τμήμα του κτιριακού αυτοματισμού και πιο συγκεκριμένα ασχολούμαι με το ΚΝΧ, καθώς επίσης παρακολούθησα και το σεμινάριο. Να ξεκινήσω πρώτα από τον autom.

-Από τη στιγμή που είσαι στο ξεκίνημα, δε θα σου συνιστούσα να ασχοληθείς με το σεμινάριο. Το κόστος είναι μεγάλο (800€) και μπορείς για αρχή να κατεβάσεις δωρεάν την demo version του ETS4 που υπάρχει και να δεις κάποια πράγματα μόνος σου για αρχή.

-Θα συμφωνήσω αρκετά με τον milto. Σίγουρα δεν είναι κάποια επιστήμη. Όμως, εγώ έτυχε να μπω στο κλίμα λίγο ανάποδα. Δηλαδή, πρώτα έμαθα να το χειρίζομαι σε ένα έργο έξω και μετά παρακολούθησα το σεμινάριο. Παρόλο όμως που τα περισσότερα που άκουγα στο σεμινάριο τα είχα ήδη δει και κατανοήσει από την πράξη, προσωπικά με βοήθησε πάρα πολύ στο να κατανοήσω καλύτερα και να οργανώσω τον τρόπο σκέψης και δομής που χρειάζεται σε μια ΚΝΧ εγκατάσταση. Όσο για την πιστοποίηση, απλώς έχεις κάποια προνόμια και κάποια ενημέρωση από την ΚΝΧ κτλ Το ETS4 μπορεί να το αγοράσει ο καθένας, αρκεί να διαθέτει το ποσό των 900€.

Ό,τι απορίες έχετε, είμαι διαθέσιμος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.