Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλάδος υγείας και στρατός


jkpant

Recommended Posts

Γεια σας.

Ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Αν έχω καταλάβει καλά, με την εγγραφή στο ΤΕΕ υπέγραψα και την εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ, η οποία κατά τ´ άλλα θα γίνει αυτόματα, χωρίς να απαιτείται δηλαδή άλλη διαδκασία προς το παρόν γι' αυτό.

Εγώ τις εξετάσεις στο ΤΕΕ τις δίνω μέσα στο μήνα και λίγες μέρες μετά παρουσιάζομαι στο στρατό.

Διάβασα διάφορα εδώ αλλά και αλλού σχετικά με το τι κάνεις για να διακόψεις την πληρωμή εισφορών στον κλάδο υγείας κατά τη διάρκεια της στράτευσης, αλλά αυτό που δεν κατάφερα να συσχετίσω είναι τι κάνεις στην περίπτωση που η αρχή της θητείας σου συμπίπτει με την αρχή της ααφάλισης.

Κανονικά δηλαδή οι εισφορές αρχίζουν να μετράνε αυτόματα και πρέπει να πάω εγκαίρως με τις βεβαιώσεις κλπ. για να το διακόψω αυτό για 9 μήνες; Τι πρέπει να κάνω πρώτα δηλαδή; Να μπω στο στρατό προς το παρόν χωρίς να κάνω τίποτα και όταν πάρω κάποια άδεια κλπ. να πάω με τις βεβαιώσεις να διακόψω τον κλάδο υγείας; Δεν υποτίθεται ότι πρέπει να προσκομίσω και το βιβλιάριό μου γι' αυτήν τη διαδικασία; Βιβλιάριο δε θα έχω όμως ακόμα. Θα πρέπει να πάω να βγάλω πρώτα (σιγά μην προλάβω) ή θα βγάλω μια και καλή μετά το στρατό;

Μπορώ ίσως να ασχοληθώ με όλα αυτά μετά το 9μηνο ή θα μου πουν ότι έπρεπε να το είχα κανονίσει εγκαίρως;

Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Λοιπόν φίλε μου ηλεκτρολόγε άκου ή μάλλον διάβασε να δεις τι πρέπει να κάνεις!

 

Εγώ είχα προμηθευτεί ήδη βιβλιάριο μερικούς μήνες πριν πάω στρατό (δεν μπήκα ακόμη). Συγκεκριμένα μπαίνω τον Νοέμβριο του 2011. Η εγγραφή σου στο ΤΕΕ σημαίνει αυτόματη εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ το οποίο σημαίνει ότι ξεκινάς να πληρώνεις... Πληρώνεις 2 φορές τον χρόνο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι αφού πάρεις το σημείωμα κατάταξης (το παίρνεις από την αστυνομία) όταν θα πας να πληρώσεις τις εισφορές θα πας (εσύ ή κάποιος συγγενής σου) με το σημείωμα κατάταξης (να έχεις επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) ώστε να πληρώσεις για τον κλάδο υγείας μόνο μέχρι την ακριβώς προηγούμενη ημέρα της κατάταξής σου. Από την 1η ημέρα της κατάταξης θεωρείσαι ότι είσαι ασφαλισμένος από τον στρατό.

 

Αν είχες βιβλιάριο αυτό που κάνεις είναι μερικές μέρες πριν καταταγείς εσύ ή κάποιος συγγενής σου πηγαίνει το βιβλιάριο (+συνταγολόγιο) για γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ και τα κρατάνε μέχρι να απολυθείς και μετά στα ξαναδίνουν.

 

Εσύ τώρα αν δεν προλάβεις να πάρεις βιβλιάριο ή δεν σου εκδώσουν γιατί θα μπεις στον στρατό, τότε δεν θα χρειάζεται να το καταθέσεις πριν καταταγείς... Απλώς όταν απολυθείς θα βγάλεις ένα ολοκαίνουριο βιβλιάριο. Μέχρι να απολυθείς μπορεί και να αλλάξουν τα βιβλιάρια (αν και ήδη άλλαξαν πρόσφατα).

 

Να ξέρεις ότι όταν είναι να πληρώσεις τις εισφορές πρέπει οπωσδήποτε να τους πάει κάποιος το σημείωμα κατάταξης ώστε να μην πληρώσεις/νεις τον κλάδο υγείας. Αν τον πληρώσεις στην μία από τις δύο εισφορές που γίνονται τον χρόνο (ανά εξάμηνο δηλαδή), και μετά πας το χαρτί που λέει ότι μπαίνεις π.χ. 1 Νοεμβρίου, τότε θα πληρώσεις τζάμπα τον κλάδο υγείας του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και μετά θα είναι δύσκολο να πάρεις τα χρήματά σου πίσω...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το βασικό είναι να μην πληρώσεις τον κλάδο υγείας ΤΣΜΕΔΕ που αντιστοιχεί σε διάστημα που είσαι στρατό. Αν το κάνεις αυτό, μετά πρέπει να κάνεις αίτηση επιστροφής χρημάτων (γίνεται, αλλά παίρνει >3 χρόνια...)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

εγω ανηκω στην ακριβως αντιθετη περιπτωση.εδωσα εξετασεις στο τεε οσο ημουν φανταρος.απο τοτε 2009, απολυθηκα κ πληρωνω τα ιδια.δεν θυμαμαι να πηγα το απολυτηριο στο τεε κααι προφανως δεν εχω ιατρικη περιθαλψη κ βιβλιαρια υγειας.ξερει κανεις τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση ?? μπορω να ενταχθω τωρα κ να πληρωνω απο εδω κ περα,ή θα τα πληρωσω μαζεμενα κ με προστιμο??

Link to comment
Share on other sites

Αντι να το λιβανιζεις και να ρωτας εκατο φορες το ιδιο πραγμα σε εκατο διαφορετικα θεματα, πηγαινε απο κει να ρωτησεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.