Jump to content

diegito

Core Members
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Ουδέτερη

1 Follower

About diegito

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΗΠΕΙΡΟΣ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Στις περίπτωσεις που υπάρχει διαφορά στην δήλωση κτηματολόγιου (και έχει περάσει το στάδιο ανάρτησης) σε σχέση με το συνημμένο τοπογραφικό διαγράμμα του τίτλου ιδιοκτησίας ποιο όριο πρέπει να εφαρμοστεί? Σημείωση Η αγορά έγινε μετά το κτηματολόγιο και αναφέρει οτι υπάρχει διαφορά στο εμβαδό σε σχέση με το κτηματολόγιο μέσα στα αποδεκτά όρια ανοχής.
 2. Σε οικισμό 2000 κατοίκων το προβλεπόμενο από την οικοδομική άδεια υπόγειο έχει υπερυψωθει κατά 1μ.Η άδεια έχει εκδοθεί το 1996. Στον οικισμό δεν υπάρχει υψομετρική μελέτη των δρόμων. 1)Μπορώ να τακτοποιήσω με αναλυτικό κ να βάλω ξεμπαζωμα? Σε περίπτωση προσθήκης ο ελεγκτής δόμησης ελέγχει το προβλεπόμενο (με βάση την τακτοποίηση) ή θα πρέπει να μπαζωθει ? 2) Εφόσον δεν υπάρχει καθορισμένο ύψος δρόμου με κάποια υψομετρική μελέτη,μπορει να μπαζωθει το οικόπεδο 1μ. πάνω από το δρόμο (εσωτερικά) και να θεωρήσω ότι επανήλθε στην κατάσταση της οικοδομικής άδειας το οικόπεδο?
 3. το εκανε τουλετα για αλλο ''μελλοντικο΄'' καταστημα ,δηλαδη δεν ειναι λειτουργικα εξαρτωμενο με το δικο μου και λεω ''μελλοντικο'' μηπως μπορω να το γλιτωσω κ να βγαλω εεδμκ οταν εκδοθει αδεια λειτουργιας στο αλλο??
 4. Για νεα γνωστοποιηση που εμπιπτει στο αρθρο 12 -κανω γνωστοποιηση στο notify bussiness χωρις να την βεβαιωση χρησης γης απο πολεοδομια? -ειναι κατηγορια μικρου κινδυνου <50 τ.μ. , αρα μονο σχεδια και δηλωσεις,ουτε βιβλιο ουτε Πυροσβεστικη? -αν ειναι σε τμήμα οριζόντιας ιδιοκτησίας χρειαζεται ΕΕΔΜΚ ή όχι?
 5. αναφερομαι σε αποσταση απο δρομο,οικοδομικη γραμμη ,οχι απο πλαγιο οριο με ομμορη ιδιοκτησια
 6. Σε οικόπεδο εντός οικισμοί 2000 κατοίκων ,που έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια από την πολεοδομία (1998), διαπιστώνω ότι ένα τμήμα του κτιρίου είναι εντός της απόστασης Δ ,όπως στην οικοδομική άδεια.Προφανώς ο μηχανικός που εξέδωσε την οικοδομική άδεια δεν μελέτησε σωστά το τοπογραφικό διάγραμμα. Στο διάγραμμα κάλυψης δεν υπάρχει οικοδομική γραμμή.Μου ζητήθηκε η έκδοση άδειας προσθήκης.Πως θα το αντιμετωπίζατε?
 7. υπαρχει καποιο excel στις ληψεις για βοηθημα ν ελεγχουμε τα εξοδα μας?
 8. Στους πίνακες διανομής αναφέρεται στον καθένα ποιο τεμάχιο διανέμεται.εννοω ότι δεν έχτισε ποτέ κανένας.δεν έχει ούτε ένα μόνιμο κατοικο.Στην πηρεσια Δόμησης που ρωτησα δεν μου εδωσαν λύση ωςς πρρος τους ορους δόμησης,δεν υπαρχει ΦΕΚ οριοθετησης
 9. (από μεταφορά) Pavlos33 Διανομή συνοικισμού από το υπουργείο Γεωργίας το 1973 με σχέδιο,αλλά δεν κατοικήθηκε τελικά ποτέ.ψαχνω όρους δόμησης και δεν βρίσκω.Μπορειτε να με κατατοπησετε?
 10. σε αγροτεμαχιο 5000τ.μ.. που εχει προκυψει από κατατμηση-χρησικτησια κληροτεμαχιου διανομης του 1930 εχει ροσωπο σε οδο η οποια δεν φαινεται στην διανομη του 1930.Ο δρομος αυτος εχει δημιουργηθεί-διανοιχθεί από την διελευση τοσων ετων μιας και η διανομη 1930 ΔΕΝ προεβλεπε δρομους προκειμενου να εχουν προσβαση ολες οι ιδιοκτησίες.Τι θεωρείται ο δρόμος αυτος??Για ένα τμημα κληροτεμαχιου που εχει προσωπο στους δρομους αυτους και θελω τωρα να κανω τοπογραφικο-συμβολια μεταβίβασης πως θα τον χαρακτηρισω?μου δινει αρτιοτητα ?
 11. θα επρεπε να υπαρχει εστω κ πιλοτικα η λειτουργια της ηλεκτρονικης πλατφόρμας με καποιο παράδειγμα ώστε να εξοικειωθούμε.για την υποβολή της αίτησης απαιτειται η έκδοση του ΠΕΑ???Δηλαδή πρεπει να αρχισουμε να τα κανουμε κ να είναι ετοιμα μεχρι 28 φεβρουαριου για να περαστουν στο συστημα(εφόσον πληρει το ακινητο κ ο ωφελούμενος τις υπολοιπες προυποθεσεις)??Οσιαστικα ισχυει ότι κ στο εξ οικονομω 1 ,αν δεν ενταχθουν ''χανουν'' τα λεφτα του 1ου ΠΕΑ??
 12. ΟΙΚΙΑ ΣΤΑΥΛΙΤΗ Σε αγροτεμαχιο εχω τακτοποιημενη οικια σταυλιτη 60 τ.μ. και ειμαι στη φαση εκδοσης οικοδομικης αδειας 600 τ.μ. ποιμνιοστασιου.Μ επιστρεφει ο υπαλληλος κ μ λεει ''δεν επιτρεπονται πανω απο 200 τ.μ. εχεις μικτη χρηση''. Θεωρω οτι εχει αδικο διοτι εχω παρει εγκρισεις ΣΥΠΟΘΑ και Σ.Α.
 13. για αδεια παρασκευαστηριου παγωτου ανατρεχω στον Ν.3982/2011 με τις τροποποιησεις του.έχει αλλαξει κατι σε σχεση με αυτα που παραθετει ο ggeorge???
 14. Με πήραν τηλέφωνο σήμερα από το ετεαν κ Μ είπαν ότι έχουν προγραμματίσει έλεγχο για ένα υλοποιημένο εξ Οικονόμων.τον ρώτησα τι ακριβώς θα ελέγξουν κ Μ είπε φυσική παρουσία ,κάπως έτσι κ Μ είπε τιμολόγια κ τα δυο πιστοποιητικα μου.εχει τύχει κανείς σε κάτι ανάλογο πρόσφατα??
 15. Άρθρο 83 Απαίτηση έκδοσης βεβαίωσης μηχανικού σε δικαιοπραξίες, εγγραπτέες πράξεις 1. Σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή περιλαμβανομένης και της δωρεάς αιτία θανάτου, που συντάσσεται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο ή και σε ακίνητο χωρίς κτίσμα, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού. Η ως άνω υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και η βεβαίωση του μηχανικού απαιτείται και για την μεταγραφή τελεσίδικης δικαστικής απόφασης επί αναγνωριστικής αγωγής της κυριότητας του ακινήτου και για τη μετ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.