Jump to content

rgelena

Members
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

About rgelena

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ρώτησα τί δήλωσε ο άλλος αδελφός (το υπόλοιπο 50%) και η απάντηση που πήρα από τον γιο: "Δεν ξέρω". άρα δεν προχωράω ...σ' ευχαριστώ για την βοήθεια...
 2. ...καλημέρα... ..ναι έτσι είναι : προκειται για οικοπεδο, ανηκει κατα 50% εξ αδιαρετου σε καθε εναν αδελφο Εχτισαν αλλα δεν εκαναν ποτε συσταση ΟΙ, ούτε διανομη και ειναι εν ζωή και ξαναρωτώ.. την περιουσία του 50% ο γιος την δήλωσε στο κτηματολόγιο με ένορκη βεβαίωση στο όνομά του σήμερα ο γιος με την ένορκη βεβαίωση στο όνομά του θέλει να κάνει τακτοποίηση. Γίνεται να κάνει τακτοποίηση ο γιος με την Ένορκη? που θα στηριχτώ ότι δεν μπορεί... ? αν είναι έτσι
 3. ...μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά. Η ένορκη βεβαίωση έγινε στον γιο (2η γενιά), θεωρείται "ιδιοκτήτης"?. Ο πατέρας "απομακρύνθηκε" από την περιουσία του για να μην ξαναέλθει σε σύγκρουση με τον αδελφό του. Ο γιος μπορεί να προβεί σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών?
 4. ...2 αδέλφια είχαν εξ αδιαιρέτου ένα οικόπεδο με παραχωρητήριο.. και εντός αυτού υφίστανται οι κατοικίες τους... Επειδή υπήρχε ασυνεννόηση μεταξύ τους.. ανέλαβε ο γιος του ενός (αδελφού) να κάνει τοπογραφικό και ένορκη βεβαίωση ώστε το μερίδιο του πατέρα του να μεταφερθεί στον ίδιο. Τώρα ο γιος θέλει να κάνει τακτοποίηση... ...βάσει του άρθρου 99 μπορεί να τακτοποιήσει με την ένορκη βεβαίωση και το Ε9?... ...η ένορκη βεβαίωση τον καθιστά ιδιοκτήτη ή φερόμενο ιδιοκτήτη?... ...ο πατέρας του είναι εν ζωή και η η οικοδομική άδεια της οικίας είναι στο όνομα του πατέρα του.
 5. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Το 1964 περάστηκε σε ΦΕΚ η διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού του Δευτερεύοντος Εθνικού οδικού δικτύου διερχόμενη εντός οικισμού προ του 1923.. Το πλάτος της παραπάνω οδού εκατέρωθεν του άξονά της σχεδιάστηκε 15μ (15μ+15μ=30μ). Από το 1964 έως σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε η διαπλάτυνση της οδού και το κατάστρωμα της παρέμεινε 13μ. Το 1987 εκδόθηκε Ο.Α. σε οικόπεδο εντός του οριοθετημένου οικισμού προ του 1923 (δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο) με πρόσωπο στην παραπάνω οδό. Η οικία τοποθετήθηκε σε απόσταση 15μ από το όριο του καταστρώματος της οδού και όχι από το όριο της απαλλοτρίωσης. Αυτό που βρήκα στο διαδίκτυο για το 1988 είναι το : Προεδρικό διάταγμα 78/88 - Άρθρο pa Παράστημα Α: Αποστάσεις γραμμής δόμησης από το οδικό δίκτυο Γνωρίζει κανείς τί ίσχυε το 1987 για την λήψη μέτρων ασφαλείας της υπεραστικής συγκοινωνίας? Έχω διαβάσεις σχεδόν όλα τα post για το ΒΔ 23/10/1959 και τις τροποποιήσεις του αλλά δεν βρήκα άκρη.
 6. Υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί (upload) το υπ' ... <.... αρ. πρωτ. 56845/1760/17-4-1973 έγγραφο του Υπουργείου Εμπορίου, κατά το οποίο η αντιστοιχία τουρκικών στρεμμάτων, τετραγωνικών πήχεων και αυλακιών γίνεται ως εξής: -ένας τετραγωνικός πήχης ισούται με 0, 57414 τετραγωνικά μέτρα, -ένα στρέμμα ισούται με 918,672 τετραγωνικά μέτρα και -ένα αυλάκιον ισούται με 229,668 τετραγωνικά μέτρα..> ?
 7. Από το 1950 έως και πριν από 20 χρόνια, το οικόπεδο Α ήταν μεγαλύτερο από το οικόπεδο Β (Α>Β). Εδώ και 20 χρόνια έγινε μια 1η διορθωτική ΠΕ όπου οι αναλυτικές συντεταγμένες(Πίνακας συντεταγμένων) και ο Πίνακας εισφορών της ΠΕ (σεντόνι) συμβάδιζαν . Ακολούθησε 2η διορθωτική της ΠΕ. Οι αναλυτικές συντεταγμένες(Πίνακας συντεταγμένων) για τα συγκεκριμένα οικόπεδα (όμορα) έδιναν εμβαδά Α και Β. Όμως, αυτά τα εμβαδά (Α και Β) δεν συμβάδιζαν με τον αναλυτικό Πίνακα της ΠΕ (σεντόνι), ήτοι ο πίνακας παρουσίαζε άλλα εμβαδά Α' και Β' (Α< Α' ≈ Β ΄>Β) για τις όμορες ιδιοκτησίες. Κανείς από τους ιδιοκτήτες δεν ασχολήθηκε με τον Πίνακα συντεταγμένων γιατί γνώριζαν τα εμβαδά των ιδιοκτησιών τους μόνο από τον Πίνακα εισφορών (σεντόνι). Σχετικά πρόσφατα ο δήμος , στον όποιο είναι καταχωρημένη η ΠΕ, έδωσε τις αναλυτικές συντεταγμένες και τον Πίνακα εισφορών της ΠΕ στον μελετητή του Κτηματολογίου, με αποτέλεσμα ο μελετητής να εφαρμόσει τις αναλυτικές συντεταγμένες και οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων να λάβουν γνώση ότι οι ιδιοκτησίες τους έχουν εμβαδά Α και Β (Α>Β) και όχι Α' ≈ Β ΄ . Ο Β ιδιοκτήτης , που έλαβε εμβαδό Β μικρότερο από αυτό του Πίνακα εισφορών (σεντόνι) δηλαδή Β', αντέδρασε και ζήτησε να γίνει διορθωτική με βάση τον Πίνακα εισφορών (σεντόνι). Ο Α ιδιοκτήτης προβληματίστηκε και ψάχνοντας στο παρελθόν διαπίστωσε ότι το οικόπεδό του ήταν όντως μεγαλύτερο από το οικόπεδο του Β από το 1950 έως και πριν από 20 χρόνια (2019-20χρ.). Οι οχλήσεις του Α προς τον δήμο ότι η απόδοση του οικοπέδου του στην ΠΕ δεν είναι αντικειμενική δεν ακούστηκαν. Τελικά ο Α έχει πέραν ως πέραν χαμένη την υπόθεση αν κινηθεί δικαστικώς ως προς τον δήμο?
 8. Έχω δει τον παραπάνω πίνακα.... και σ'ευχαριστώ... .....όμως, δεν μπορώ να διασταυρώσω αν η "οργυά" για επιφάνεια (και όχι για μήκος) είναι η αναζητούμενη "βέργα". Στον παρακάτω σύνδεσμο (στην σελίδα 10 του pdf) https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/makedonika/article/viewFile/6535/6269. επισημαίνεται ότι το "καλέμι" είναι το 1/12 του στρέμματος (Ντονούμ). Αν υποθέσω ότι στον θεσσαλικό κάμπο το οθωμανικό στρέμμα ήταν 919,30μ2 (1 ντονούμ = 919,3 τ.μ. Βλ. Halil Inalcik με Donald Quataert, 988), το "καλέμι" θα ήταν 919,30μ2/12=76,58μ2 περίπου ίσο με την "οργυά" για επιφάνεια. http://www.eie.gr/nhrf/institutes/inr/instr-studiorumbalk/tsiflikia.htm Τελικά, το ¨καλέμι", η "βέργα" και η "οργυά" για επιφάνεια είναι τα ίδια???
 9. ...οικόπεδο επιφανείας 2 βεργών αγοράστηκε το 1914 από τον τάδε και συνορεύει με τον Α, Β, Γ και Δ... γνωρίζει κάποιος σε ποια επιφάνεια αντιστοιχούσε η 1 βέργα ????
 10. ...οικόπεδο επιφανείας 2 βεργών αγοράστηκε το 1914 από τον τάδε και συνορεύει με τον Α, Β, Γ και Δ... γνωρίζει κάποιος σε ποια επιφάνεια αντιστοιχούσε η 1 βέργα ???? το παραπάνω αρχείο είναι εξαιρετικό... αν ερμηνευτεί η μονάδα μέτρησης της "βέργας" ...ας συμπεριληφθεί.
 11. Σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο εκτός σχεδίου τακτοποιήθηκε αυθαίρετη οικοδομή. Την δήλωση τακτοποίησης την υπογράφει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που είναι Αρχιτέκτων μηχανικός (δημόσιος υπάλληλος). Το σύστημα ζητάει να "ανέβει" τοπογραφικό διάγραμμα. Ο ίδιος δεν μπορεί να υπογράψει το τοπογραφικό διάγραμμα λόγω ειδικότητας. Όμως, έχει στη διάθεσή του εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα υπογεγραμμένο από τοπογράφο μηχανικό, που χρησιμοποιήθηκε το 2012 για τον αποχαρακτηρισμό του γηπέδου του ως μη δασικό. Το τοπογραφικό έχει την σφραγίδα της Διεύθυνσης Δασών με επισυναπτόμενη την απόφαση αυτής. Μπορεί να ανεβάσει αυτό το τοπογραφικό ή θα πρέπει να συνταχθεί από την αρχή νέο τοπογραφικό και να υπογραφτεί από κάποιον άλλο μηχανικό? ...(ΑΤΜ ή Πολιτικό μηχανικό).....
 12. Η διαδικασία που μου ζητήθηκε από την ΥΔΟΜ ήταν: 1)ο ιδιοκτήτης να δηλώσει την ανάληψη επίβλεψης από νέο μηχανικό (δηλαδή εμένα) 2) πήρε νέο ΑΔΑ η ΟΑ με την ανάληψη επίβλεψης από εμένα 3)ζητήθηκε από εμένα να κληθεί Ελεγκτής Δόμησης για να πιστοποιήσει το στάδιο των εργασιών. (Ο προηγούμενος μηχανικός δεν ζήτησε Ελεγκτή Δόμησης για το στάδιο της θεμελίωσης) Το πόρισμα ήταν αρνητικό ως προς το πλάγιο όριο που θεώρησα ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έκανε λάθος στην τοποθέτηση της περίφραξης... αλλά δεν έκανε....οπότε τώρα δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα...
 13. Ανάλαβα να κάνω την αναθεώρηση μιας Ο.Α. καλώντας Ελεγκτή Δόμησης για να πιστοποιήσει το στάδιο των εργασιών που παραλαμβάνω (έγινε αντικατάσταση επιβλέποντος μηχανικού). Στην πορεία διαπίστωσα ότι υπάρχει αυθαιρεσία που δεν νομιμοποιείται αλλά επιβάλλεται πρόστιμο . Ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι παραιτούμαι (προφορικά) και εκείνος το αποδέχτηκε. Θέλω να υποβάλλω την παραίτηση γραπτώς αλλά δεν υπάρχει αντικαταστάτης μηχανικός(δεν αναλαμβάνει κανείς). 1) Έχω κάποια επίπτωση από την παραίτησή μου, εργασίες δεν έχω κάνει.(πήγα, είδα και απήλθα) 2)Ελεγκτής δόμησης καλείται και πάλι? 2)Του δημιουργώ σοβαρό πρόβλημα με την παραίτησή μου? (δεν ξέρω αν θα βρεθεί μηχανικός να αναλάβει)
 14. Έχει κανείς την δυνατότητα να ανεβάσει την εγκύκλιο Ε 48/74 για τα αποχωρητήρια?
 15. Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο που διέθεσες για το πρόβλημά μου. Θα ήθελα να αναφέρω ότι η προσθήκη κατ' επέκταση τοποθετήθηκε στα 45μ από τον άξονα της οδού ( δευτερεύων εθν. δρόμος ), με αποτέλεσμα στη θέση του τοποθετήθηκε η προσθήκη το βάθος του τριγωνικού γηπέδου να είναι στην μια μεριά 7μ και στην άλλη 16,50μ. Οι διαστάσεις αυτές είναι μετρημένες κάθετα από την πρόσοψη της προσθήκης ως το οπίσθιο όριο του τριγωνικού γηπέδου. Το τριγωνικό γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα (6000μ2) και δημιουργημένο από το 1971 λόγω αναδασμού. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να επικαλεστώ την Εγκ-83808/33/00, ώστε να πάω στις παρεκκλίσεις της παρ.5ββ του Αρθ-1 του ΠΔ-24/31-5-85 και να εφαρμόσω τα 2,50μ? αντί των πλασματικών 5,00μ (αφού επί του εδάφους είναι 4,50μ) Με έχει μπερδέψει λίγο η φράση ".... εφ' όσον βέβαια συντρέχουν οι σχετικές προϋποθέσεις του χρόνου δημιουργίας του για την κατά παρέκκλιση αρτιότητα αυτού..." αφού έχω τριγωνικό γήπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.