Μετάβαση στο περιεχόμενο

master d


giorgio

Recommended Posts

Θέλω να παραθέσω και εγώ την άποψη μου για αυτό το περιβόητο πρόγραμμα.

 

Μετά από την δήλωση των στοιχείων μου στην ιστοσελίδα τους με πήραν τηλέφωνο και μετά από μερικές προσωπικές ερωτήσεις, ξεκίνησα να τους ρωτάω εγώ...

 

1. Εγγραφές στο πρόγραμμα γίνονται μία φορά τον χρόνο η προθεσμία των οποίων (υποτίθεται) έληγαν μετά από 2 ημέρες από τότε που με πήραν τηλέφωνο. Με λίγα λόγια μου δίναν χρονικό περιθώριο 2 ημερών για να αποφασίσω. Στην ουσία με πίεζαν ώστε να αποφασίσω μέσα σε 2 εικοσιτετράωρα...

 

2. Και καλά έχουν χωρίσει την Ελλάδα σε περιοχές (Νομούς μάλλον) και ότι για την περιοχή μου έχει μείνει μία θέση και ότι θα ξανανοίξει θέση μετά από 2-3 χρόνια επειδή λέει - άκουσον, άκουσον - ότι έχουν μονοπώλιο στην Ελλάδα και για αυτό υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις ανά περιοχή!!!!!!!

 

Έπρεπε να τους πω ότι έχω και άλλο σπίτι ή να δηλώσω άλλη διεύθυνση κατοικίας να δούμε πόσες θέσεις κενές θα υπήρχαν στην άλλη περιοχή που θα δήλωνα. Μα είναι στα συγκαλά τους;;;;;;;;;;

Εξαρτάται από την διεύθυνση που θα δηλώσω πόσες κενές θέσεις υπάρχουν; :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

 

Δηλαδή να γραφτώ γρήγορα γρήγορα και να τους σκάσω τα 1900€ (εφάπαξ) ή 2500€ περίπου (σε δόσεις)!!!!!! Αμ δε!

 

3. Στο τέλος πολλών απαντήσεων αυτός που μου "απαντούσε" στην ουσία μούγκριζε και "έλεγε" μμμμμμμμ (καταφατικά).

 

4. Τους ρώτησα αν στέλνουν κάποιο ενημερωτικό φυλλάδιο μέσω του e-mail ή της διεύθυνσης μου, που ήδη είχαν και απάντησαν αρνητικά. Μου είπε να διαβάσω τα "bullets" που υπάρχουν στην ιστοσελίδα. Μιλάμε για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση...! :-x

 

5. Εργαστήρια κάνεις (2? 3? 4? δεν μου είπε) για κάθε μία από τις τρεις ενότητες και ότι χρειάζεται να πηγαίνω κάθε 40 ημέρες στα γραφεία τους.

 

 

Τα βιβλία μπορώ να τα βρω και αφού τα πάρω θα δω και αν αξίζουν. Αλλά δεν πρόκειται να δώσω τόσα λεφτά σε ανθρώπους που απ'ότι φαίνεται θέλουν να εξαπατήσουν τον κόσμο και απλώς να πουλήσουν το "προϊόν" τους...!

 

Το χαρτί που παίρνεις απ'ότι κατάλαβα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. Επίσης με 3-4 εργαστήρια σε κάθε ενότητα δεν νομίζω να μάθω και πολλά. Ούτε νομίζω μετράει για εμένα ότι και καλά πρέπει να γράφεις τουλάχιστον 8/10 στις εξετάσεις. Δεν βρίσκω νόημα να πάει κάποιος σε αυτό το πρόγραμμα μόνο και μόνο για μερικά εργαστήρια και ένα χαρτί...

 

Οι άνθρωποι απ' το τηλέφωνο πήγαν να μου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

 

Πάρτε να διαβάσετε μερικά βιβλία μόνοι σας και μην σπαταλάτε τα λεφτά σας από εδώ και από εκεί...

 

Είπα να γράψω στο forum για να ενημερώσω τους συναδέλφους Μηχανικούς αλλά και όλους τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα ώστε να μην σπαταλάνε σε θηρευτές € τα χρήματά τους ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

 

Τέλος με τις παπάτζες που πάνε να πουλήσουν κανονικά θέλανε μήνυση αλλά έχει χάρη που κανένας δεν θέλει να μπλέκει με δικαστήρια (εκτός από τους δικηγόρους :razz: )

 

Φιλικά, ένας συνάδελφος μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορω να καταλάβω σε τι ακριβώς εξυπηρετεί τον μηχανικό και μη το συγκεκριμένο σεμινάριο. Δίνει επαγγελματικά δικαιωματα? Εγω πχ σαν διπλωματουχος μηχανολόγος έχω το δικαίωμα να υπογράψω μονογραμμικό. Το σεμινάριο τι παραπάνω θα μου δώσει? Η καλύτερα τι θα δώσει σε κάποιον που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής? Οκ, γνώσεις για την λειτουργία, εγκατάσταση, τοποθέτηση, συντήρηση...Με 2500 παίρνω βιβλία ασχολούμαι προσωπικά και τα μαθαίνω. Α, συμπληρώνω και κάτι παραπάνω και κάνω μεταπτυχιακό.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όσο ήμουν στο Ναυτικό ένα παλικάρι που υπηρετούσαμε μαζί, Μηχανολόγος Τ.Ε. και εκείνος, παρακολουθούσε το σεμινάριο αυτό. Από παραπάνω γνώσεις 0. Τα θεωρητικά που έκανα στη σχολή μου με καλύπτουν 100%. Τα "βιβλία" που δίνουν ειναι στην ουσία 3 ντοσιέ που έχουν case studies όπως θέρμανση νερού πισίνας με ηλιακά, κάτι δηλαδή που αν κάτσεις να στίψεις το κεφάλι σου λίγο το βγάζεις αν έχεις το θεωρητικό υπόβαθρο.

Γενικά θεωρώ ότι 1900 ευρώ που ζητάνε είναι πάρα πολλά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διαβασα και τα 2 θεματα που υπαρχουν για την master d και θελω να γραψω και εγω την γνωμη μου. Ειχα μαθει για αυτο το προγραμμα απο γνωστο μου που το ειχε ξεκινησει, αποφασισα να επικοινωνησω μαζι τους για να μαθω περισσοτερα οταν εστειλα απαντηση σε μια αγγελια εταιριας φωτοβολταικων που εψαχνε τοπογραφο. Σκεφτηκα οτι ειναι ενα προγραμμα που ισως με βοηθησει σε αντιστοιχες περιπτωσεις και ισως ανοιξει μια παραπανω πορτα στην επαγγελματικη μου ζωη. Πηγα απο εκει να δω τι θα μου πουν. Απο την αρχη μου ξεκαθαρισαν οτι το χαρτι που παιρνεις απο εκει δεν εχει καμια αναγνωριση απο το ελληνικο δημοσιο, μου ειπαν ομως οτι ειναι αρκετα χρησιμο στον ιδιωτικο τομεα μιας και τετοιου ειδους ειδικευση δεν παρεχεται απο κανενα εκπαιδευτικο ιδρυμα στην Ελλαδα.

 

Ειχα διαβαζει τα σχολια εδω και τους ρωτησα επιμονα για το αν προκειται απλα περι σεμιναριου, με διαβεβαιωσαν οτι δεν ειναι σεμιναρια και το προγραμμα ειναι πιστοποιημενο απο το πανεπιστημιο της Μαδριτης που σου δινει και το αντιστοιχο διπλωμα μολις το τελειωσεις. ΕΙναι μου ειπαν κατι αντιστοιχο με τα προγραμματα των αγγλικων ιδρυματων στην Ελλαδα. Φτασαμε στο θεμα των επαγγελματικων δικαιωματων. Τους ρωτησα τι ειδους προοπτικες εχει καποιος που εχει αυτο το χαρτι. Μου απαντησαν οτι μολις τελειωσεις το προγραμμα μπορεις να κανεις μελετη, εγκατασταση, συντηρηση και επισκευη συστηματων φωτοβολταικων, ηλιακων συλλεκτων και ανεμογεννητριων. Σταθηκα ιδιαιτερα στο θεμα της μελετης μιας και δεν πιστευω οτι ενα προγραμμα εκπαιδευσης εξ'αποστασεως 12 μηνων, που δεν κανει καμια διακριση μορφωτικου επιπεδου στους σπουδαστες του, μπορει να δωσει σε καποιον δικαιωμα υπογραφης. Μου ειπαν οτι το προγραμμα αυτο σου δινει το δικαιωμα μελετης σε συνεργασια με καποιον αλλον και μου ξεκαθαρισαν οτι κυριως με αυτο μπορεις να εργαστεις σε συνεργασια με μηχανικους που εχουν δικαιωμα υπογραφης.

 

Ουσιαστικα σε προετοιμαζουν για να εργαστεις ως υπαλληλος η ως συνεργατης και οχι σαν αυτοτελης "μηχανικος" ανανεωσιμων πηγων ενεργειας. Προσωπικα αυτα που μου εξηγησε με καλυψαν για αυτα που επιδιωκω απο το προγραμμα αυτο. Τελος συζητησαμε τα της πληρωμης (που οπως αναφερθηκε ειναι ειτε 1600 μετρητοις ειτε 2500 σε 9 δοσεις) μου ανεφεραν οτι μολις καποιος σπουδαστης ολοκληρωσει το προγραμμα, το γραφειο διασυνδεσης που εχουν στελνει το βιογραφικο του σε ολες τις συνεργαζομενες εταιριες που εχουν, και οταν καποια απο αυτες τις εταιριες χρειαζεται ατομο δινει προτεραιοτητα στα ατομα της masterd. Μου ειπαν οτι βαση των στατιστικων που κρατανε οι αποφοιτοι τους πανε σε τουλαχιστον 3 συνεντευξεις μολις τελοιωσουν. Βεβαια ξεκαθαρισαν απο την αρχη οτι απο εκει και περα ειναι ποσο το κυνηγαει και ο καθε ανθρωπος. Στο τελος μου ειπαν οτι πρεπει να υπαρχουν ανοιχτες θεσεις για να εγγρφει καποιος, θεσεις που ανοιγουν οποτε επιλεγει και οσες επιλεγει το πανεπιστημιο της Μαδριτης, συμπτωματικα υπηρχαν 2 διαθεσιμες και υπηρχε μια εβδομαδα περιθωριο να αποφασιω. Αυτο δεν μου αρεσε. Εφυγα απο εκει γνωριζοντας εκ των προτερων οτι δεν θα εγγραφομουν εκεινη την στιγμη. Μετα απο εναν μηνα τους πηρα μονος μου τηλεφωνο και τους ενημερωσα οτι θελω να εγγραφω δεν μου ανεφεραν τιποτα ουτε για ανοιχτες θεσεις ουτε τιποτα. Ετσι λοιπον ξεκινησα.

 

Μου εδωσαν τα βιβλια και μου εξηγησαν το προγραμμα σπουδων. Εχοντας φτασει ηδη στα μισα του προγραμματος μπορω να πω οτι το προγραμμα ειναι εξαιρετικα ευκολο για καποιον που εχει τελειωσει ΑΕΙ η ΤΕΙ. Τα βιβλια ειναι αραιογραμμενα, με αρκετες επεξηγησεις, σχηματα και βοηθηματα αλλα ειναι πολυ κακογραμμενα σε οτι εχει σχεση με μαθηματικα. Ο μαθηματικος συμβολισμος ειναι μια ετσι μια γιουβετσι, στην μια σελιδα m2 στην αλλη m2. οι μισοι τυποι ειναι στην μορφη x*y*w/φ*λ*θ οι αλλοι μισοι ειναι σε κανονικη μορφη κλασματος. Αλλου το συμβολο επι εμφανιζεται ως * αλλου ως x αλλου ως . (ομολογω οτι την τελεια για επι πρωτη φορα την βλεπω στην ζωη μου). Γενικα φαινεται οτι ειναι ενα πολυ κακο copy paste οι μαθηματικοι τυποι των βιβλιων τους. Θεωρω οτι ηταν πολυ απλο να χρησιμοποιησουν ενα προγραμμα πχ math type για να βαλουν τυπους σε κειμενο. Προσωπικα μου εκανε πολυ αρνητικη εντυπωση αυτο και με κουραζει ιδιαιτερα στο διαβασμα.

 

Τα εργαστηρια τους μου φανηκαν αρκετα ευκολα και απλα (βεβαια μην ξεχναμε οτι το προγραμμα αυτο απευθυνεται σε σπουδαστες ολων των μορφωτικων επιπεδων), εχουν υλικα και εργαλεια που σου ειναι χρησιμα, σου μαθαινουν να τα χρησιμοποιεις αλλα το αρνητικο ειναι οτι μαζι με εσενα την ιδια ωρα ενδεχεται να εχουν εργαστηριο αλλοι 3-4, πραγμα το οποιο εχει ως αποτελεσμα οτι εσυ πρεπει να περιμενεις τον καθηγητη να τελειωσει με τους υπολοιπους για να ερθει να ασχοληθει με εσενα. Επισης οταν εσυ λυνεις ενα προβλημα ειναι ενοχλητικο να ακους ομιλιες να αποσπαται η προσοχη σου. Επισης αρνητικο ειναι οτι πρεπει να προγραμματισεις το εργαστηριο μια εβδομαδα πριν τελειωσεις την μελετη του κεφαλαιου που εχεις γιατι αλλιως κινδυνευεις να χασεις μερες τζαμπα περιμενοντας να βρεις ελευθερη μερα και ωρα να βαλεις το εργαστηριο.

 

Εγω γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο το επιπεδο παροχων που παρεχει η master d μεχρι τωρα και θα το συνιστουσα το προγραμμα και σε αλλους. Βεβαια αυτο προυποθετει ο ενδιαφερομενος να ξερει για πιο λογο θελει να κανει το προγραμμα και αντιστοιχα τι μπορει να περιμενει. Ελπιζω να βοηθησα οσους ενδιαφερονται και sorry για το μεγαλο ποστ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.