Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία σχετικά με το άρθρο 26 του Ν. 4014/2011


Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία, μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει:

Στο άρθρο 26, παρ. 2 αναφέρεται πως στην περίπτωση κατασκευών για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί Ο.Α. βάσει της παρ. 3 του άρθρου 22 του Ν. 1577/85, εφόσον καταβληθεί το παράβολο της περίπτωσης γ της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν. 4014 και εκδοθεί Ο.Α. εντός 3 ετών από την καταβολή του, δεν οφείλεται άλλο πρόστιμο και επέρχονται οι συνέπειες των παραπάνω διατάξεων. Εννοεί ότι δεν οφείλονται τα υπόλοιπα πρόστιμα που αναφέρει ο Ν. 4014, ή ότι δεν οφείλονται ούτε τα πρόστιμα του 1337/83, στα οποία παραπέμπει το άρθρο 22 του ΓΟΚ, για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης κατασκευής;

Σημειώνω ότι η περίπτωση που μου έχει τύχει αφορά σε ακίνητο κατασκευασμένο το 1986, με υπερβάσεις που μπορούν να νομιμοποιηθούν με μια άδεια νομιμοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ και του 1337/83, παρόλο που με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα τα πρόστιμα με τον Ν. 4014 και για 30 χρόνια τακτοποίησης είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με εκείνα που επιβάλλονται για πλήρη νομιμοποίηση με τον 1337 και το Π.Δ. 267/98.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.