Μετάβαση στο περιεχόμενο

matina2879

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by matina2879

  1. Δε βγαίνει ως εκπρόθεσμο αμέσως, αλλά για τους πρώτους τρεις μήνες που θα καθυστερήσει η πληρωμή, το πρόστιμο θα επιβαρύνεται με 1% για κάθε μήνα. Αν τα λέω καλά, μετά τον τρίτο μήνα βγαίνει εκπρόθεσμο και χάνεται η ρύθμιση, αλλά ας με επιβεβαιώσει όποιος τα γνωρίζει καλύτερα. Έχω κι εγώ υπόθεση στην πολεοδομία Πειραιά με κατάθεση 25/10, όπου ακόμα περιμένω..
  2. Καλησπέρα. Θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία, μήπως κάποιος συνάδελφος μπορεί να με βοηθήσει: Στο άρθρο 26, παρ. 2 αναφέρεται πως στην περίπτωση κατασκευών για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί Ο.Α. βάσει της παρ. 3 του άρθρου 22 του Ν. 1577/85, εφόσον καταβληθεί το παράβολο της περίπτωσης γ της παραγράφου 2 του άρθρου 24 του Ν. 4014 και εκδοθεί Ο.Α. εντός 3 ετών από την καταβολή του, δεν οφείλεται άλλο πρόστιμο και επέρχονται οι συνέπειες των παραπάνω διατάξεων. Εννοεί ότι δεν οφείλονται τα υπόλοιπα πρόστιμα που αναφέρει ο Ν. 4014, ή ότι δεν οφείλονται ούτε τα πρόστιμα του 1337/83, στα οποία παραπέμπει το άρθρο 22 του ΓΟΚ, για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης κατασκευής; Σημειώνω ότι η περίπτωση που μου έχει τύχει αφορά σε ακίνητο κατασκευασμένο το 1986, με υπερβάσεις που μπορούν να νομιμοποιηθούν με μια άδεια νομιμοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ και του 1337/83, παρόλο που με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα τα πρόστιμα με τον Ν. 4014 και για 30 χρόνια τακτοποίησης είναι πολύ μικρότερα σε σχέση με εκείνα που επιβάλλονται για πλήρη νομιμοποίηση με τον 1337 και το Π.Δ. 267/98.
  3. Μετά το 99, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πελάτη. Αλλά επειδή ακούω πολλά, θέλω να το διασταυρώσω, μη μπλέξω ακόμα δεν άρχισα..
  4. Καλησπέρα ΚΑΝΑ. Ο νέος επιβλέποντας μηχανικός (με βάση την αναθεώρηση) σύμφωνα με τα λεγόμενα του πελάτη έχει πεθάνει. Αν είναι αλήθεια, που μπορώ να το ψάξω, δε μπορεί να αναλάβει καμία ευθύνη..Άρα ίσως όντως πρέπει να ψάξω το ΙΚΑ.
  5. Manolis gon είχες δίκιο. Τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς όπως μου τα είχε πει ο πελάτης. Μόλις πήρα στα χέρια μου το στέλεχος της άδειας από την πολεοδομία (Καπανδρίτι). Η άδεια έχει εκδοθεί το 1995 και έχει γίνει μια αναθεώρηση για αλλαγές στα αρχιτεκτονικά και αλλαγή επιβλέποντος το 1997, με ισχύ μέχρι το 1999, όπως γράφει. Επίσης στην τελευταία σελίδα δεν έχει μπει σφραγίδα για την περαίωση του φέροντος οργανισμού. Ο μηχανικός στην πολεοδομία βέβαια μου είπε πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και πως μπορώ να προχωρήσω σε νέα αναθεώρηση, η οποία θα έχει πια ισχύ επ' αόριστον. Ελπίζω να μου τα λέει καλά, θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα!
  6. Ξέχασα να γράψω ότι υπάρχει αναθεώρηση το 1998 με ισχύ επ' αόριστον, για μικροαλλαγές στα αρχιτεκτονικά, οι οποίες δεν προχώρησαν τελικά και η οικοδομή σταμάτησε όταν τέλειωσαν τα μπετά. Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση!
  7. Καλησπέρα σε όλους! Έχω στα σκαριά την πρώτη μου αναθεώρηση άδειας και μου έχει προκύψει το εξής πρόβλημα: πρόκειται για οικοδομή με τα μπετά να έχουν ολοκληρωθεί το 1995, συνολικής επιφάνειας 320 τμ, και ο ιδιοκτήτης της θέλει τώρα για φορολογικούς λόγους να χρησιμοποιήσει μόνο τα 250 τμ. Η αρχική μου σκέψη ήταν να χωρίσω το κτίσμα σε δύο διαμερίσματα και το μικρότερο να παραμείνει στα μπετά ως ημιτελές. Η απορία μου είναι αν θα μπορέσει να πάρει ρεύμα για το ένα διαμέρισμα, όταν στην ίδια οικοδομή θα υπάρχει δεύτερο ημιτελές; Επίσης, γνωρίζει κανείς αν θα χρειαστεί να γίνει σύσταση;
  8. Τρίτη-Πέμπτη δέχονται σίγουρα χωρίς ραντεβού και μάλιστα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με ημιυπαιθριους, ενώ τις υπόλοιπες μέρες εξυπηρετούν μόνο κλεισμένα εδώ και καιρό ραντεβού. Για να είμαι ειλικρινής εγώ έστειλα ταχυδρομικά. Στο αρχείο πριν 2 εβδομάδες πήρα στέλεχος και κάτοψη αυθυμερόν, μάλλον γιατί δεν είχε κόσμο. Παλιότερα έκανες αίτηση και σου έλεγαν να περάσεις σε μια εβδομάδα!
  9. Οι υποθέσεις του Κορυδαλλού πηγαίνουν ακόμα στη Νομαρχία Πειραιά, Γρηγορίου Λαμπράκη 12, στον 5ο όροφο. Μπαίνει κλασσικά λίστα από το πρωί με τα ονόματα, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στους φακέλους. Χτες που ήμουν εκεί γινόταν ένας ψιλοχαμός..
  10. Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κανείς τίποτα για το αρχείο της Πολεοδομίας Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας)? Από τις αρχές του έτους δίνουν μόνο στελέχη και όχι σχέδια, γιατί, όπως ισχυρίζεται η διευθύντρια, τους λείπουν άτομα λόγω Καλλικάτη και φυσικά δεν γνωρίζει πότε θα ξαναλειτουργήσει το αρχείο κανονικά.. Υ.Γ. Συγχαρητήρια στο site, το επισκέπτομαι εδώ και λίγο καιρό και βρίσκω πληροφορίες που με έχουν βοηθήσει αρκετα!
  11. Καλησπέρα! Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ (αν μπορώ) να νομιμοποιήσω ξύλινο προστέγασμα σε μπαλκόνι τελευταίου ορόφου? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.