Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο κτίσμα σε άρτιο και οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο


M_TSANT

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Έχω περίπτωση αυθαίρετου κτίσματος 110τ.μ. σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομίσιμο. Η αρχική άδεια προέβλεπε 50τ.μ. αποθήκη η οποία κατασκευάστηκε και καθ'υπέρβαση των πλαγίων αποστάσεων. Η επιτρεπόμενη δόμηση ειναι 200τ.μ.

Ο ν.4014/11 αρθ. 26 λέει οτι σε περίπτωση που μπορεί να εκδοθεί οικ.αδ. αυτό γίνεται εντός 3 ετών και αφού καταβάλει ο ιδιοκτήτης το αντίστοιχο παράβολο (εδώ 1000Ε).

Ωστόσο πως γίνεται να εκδοθεί οικ. αδ. όταν δεν θα πληρούνται οι πλάγιες αποστάσεις;

Το κόστος αμοιβών+ταμεία της νέας αδείας θα ειναι πολύ μεγαλύτερο απο ότι αν ο ιδιοκτήτης ήταν εντελώς παράνομος σε μή άρτιο κ οικοδομήσιμο τεμάχιο --> πράγμα παράλογο.

Αφετέρου η νέα οικ. άδεια θα περιέχει την αλλαγή χρήσης των 50τ.μ. απο αποθήκη σε κύρια κατοικία και ταυτόχρονα προσθήκη 60τ.μ.;

Πώς μπορεί ένας μηχανικός στα πλαίσια αυτά να υπογράψει στατικά, ύδρευση κτλ όταν το κτίριο εχει φτιαχτεί απο αγνώστους σε αυτόν ανθρώπους και με τεχνοτροπίες και προδιαγραφές εκτός της επίβλεψής του;

Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τον ΚΕΝΑΚ για παλαιότερες κατασκευές;

Αυτές οι απορίες δεν αναφέρονται πουθενά στο νόμο. Λέει ένα κενό περιεχομένου μεγάλο τίποτα και σου λέει απλά κολύμπα μόνος σου και όπου σε βγάλει...

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις δεν είσαι στο άρθρο 26 άρα δεν νομιμοποιείς μέ άδεια, προχωράς με το ειδικο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.