Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή επιβλέποντος και υπολογισμός νέας αμοιβής


Recommended Posts

Σε εγκεκριμένη άδεια του '98, για διώροφη οικοδομή με υπόγειο, όπου δημιουργούνταν τρία διαμερίσματα, ολοκληρώθηκε ο φέρων οργανισμός και δόθηκε στη συνέχεια αναθεώρηση για παράταση ισχύος επ' αόριστον. Επίσης, πληρώθηκαν εξαρχής όλα τα φορολογικά και όλες οι αμοιβές (μελέτης - επίβλεψης).

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης πέθανε και τα παιδιά του με οριζόντιες ιδιοκτησίες πήραν το καθένα το διαμέρισμα που του αναλογούσε.

Σήμερα, ένας αξ' αυτών θέλει να αποπερατώσει το δικό του διαμέρισμα, κάνοντας όμως και αλλαγή επιβλέποντα, παρότι έχει πληρωθεί εξαρχής ολόκληρη η αμοιβή επίβλεψης.

Πρέπει αρχικά να γίνει αλλαγή του ονόματος-ιδιοκτήτη στην οικοδομική άδεια και να μπουν τα ονόματα και των τριών αδερφών- ιδιοκτητών.Και παράλληλα και αλλαγή επιβλέποντα.

Πέραν τούτου όμως, όσον αφορά στο νέο επιβλέποντα, που σε αυτή τη φάση θα αναλάβει να αποπερατώσει το ένα διαμέρισμα, με ποιόν τρόπο θα υπολογιστεί η αμοιβή επίβλεψης για το ένα διαμέρισμα?

Πρέπει να υπολογιστεί εκ νέου η αμοιβή επίβλεψης για το σύνολο της οικοδομής και μετά να βρεθεί το ποσοστό που αναλογεί στο ένα διαμέρισμα με κάποιο τρόπο?

Και για ποιες μελέτες?Για όσες είχαν υπολογιστεί στην αρχική άδεια, πλην των στατικών (εφόσον τα μπετά έχουν ολοκληρωθεί)?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή επίβλεψης θα υπολογιστεί από τη φάση που βρίσκεται η οικοδομή και μετά.Μπορεί να υπολογιστεί ολόκληρη η αμοιβή της οικοδομής και αναλογικά να βρεθεί του διαμερίσματος και στη συνέχεια να αφαιρεθεί η αμοιβή των τετελεσμένων εργασιών Η επίβλεψη υπολογίζεται με το λ της εποχής που πληρώνεται οπότε αν πληρωθεί κάποιο τμήμα της αργότερα θα ξαναυπολογιστεί με εκείνης της εποχής το λ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.