Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρθο 24, παράγραφος 18 του Ν.4014.2011


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας επι του θέματος.

Στο Γ μέρος των ερωτησοαπαντήσεων του ΥΠΕΚΑ υπάρχει η εξής περίπτωση (ερώτηση 4):

 

4) Στην περίπτωση ανάκλησης οικοδομικής αδείας κτηρίου με Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης

 

Στην περίπτωση ανάκλησης οικοδομικής άδειας όλο το κτήριο είναι αυθαίρετο και μπορεί να υπαχθεί στο Ν.4014/11,

εφ’ όσον πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 18, του άρθρου 24 του νόμου. Η διαδικασία τηρείται για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία χωριστά.

 

 

Για να μην ανατρέχετε, ιδού και η παράγραφος 18 του άρθρου 24

18. Στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου υπάγονται και κτίσματα που έχουν ανεγερθεί με άδεια που εκδόθηκε με έλεγχο της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας και που μεταγενέστερα ανακλήθηκε ή ακυρώθηκε για οποιονδήποτε λόγο , εκτός εάν η ανάκληση ή η ακύρωση οφείλεται σε υποβολή αναληθών στοιχείων ή ανακριβείς αποτυπώσεις της υπάρχουσας κατάστασης κατά την έκδοσή τους . Για την υπαγωγή των εν λόγω κτισμάτων στις διατάξεις

του παρόντος απαιτείται η καταβολή για κάθε ιδιοκτησία του παραβόλου της παραγράφου 2γ.

Τα ακίνητα αυτά απαλλάσσονται από την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου.

 

 

Στην δική μου περίπτωση, έχω ακύρωση οικοδομικής άδειας, περίπου 1000τμ "νόμιμα"" κατά την ακυρωθείσα άδεια και περίπου 500τμ παραπάνω ωςς υπερβαση δόμησης σε κτιριακό βιοτεχνικό συγκρότημα . Θεωρώ αυθαίρετο όλο το κτίριο (στο σύνολό του) και βάσει της παραγράφου 18, πληρώνει ο ιδιοκτήτης μόνο το ανάλογο παράβολο και απαλλάσεται του προστίμου? Είναι δυνατόν ή κάτι έχω καταλάβει λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της ακύρωσης.Αντι για τα 1000 της αδείας κατασκευάσθηκαν 1500? Αν ναι τότε δεν ακυρώνεται, απλώς γίνεται διακοπή εργασιών έκθεση αυθαιρέτου και μέχρι να γκρεμιστούν δεν προχωράει η άδεια.Για πες μας.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια ακυρώθηκε λόγω αυθαίρετης χρήσης γής κατά την έκδοση της οικ. άδειας. Στο σήμερα που έχει ακυρωθεί η άδεια, η χρήση πλέον είναι νόμιμη κατά τα προσκομιθλεντα έγγραφα.

Φαντάζομαι ότι μπορώ τα υπάρχοντα κτιριακά, βάσει της υφιστάμενης ακυρωθείσας οικ. άδειας, να τα νομιμοποιήσω με έκδοση οικ. άδειας εκ νέου και πληρωμή μόνο του παραβόλου για την ένταξη στη ρύθμιση (ίσως άδεια νομιμοποίησης) ενώ τα υπόλοιπα μέτρα (υπέρβαση δόμησης) να τα ρυθμίσω με πρόστιμο βάσει του Ν. 4014/2011. Τι γνώμη σας παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.